|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Crossfire problem
Pozdrav! Evo nakon što sam kupio još jednu 4870 karticu za CF počeli su problemi. Imao sam prvobitno VX550W napajanje, ali izgleda da nije moglo izdržati CF (rušenje sustava sa BSOD-om) ako je ova novija 4870 kartica (riječ je o Sapphire, referentnoj) radila na 750MHz za GPU i 900 MHz za memoriju. Kada sam "underclockao" na 500MHz GPU radila je dobro. Idući dan vratio sam svoje Raptoxx Advenced 750W napajanje (maknuo sam ga jer je bio prekratak 8 pinski EPS kabel) i odvrtio 3D Mark Vantage pod standardnim clockovima za obje grafičke kartice. Prošle su test bez padanja, ali kada sam pokrenuo trackmaniu nakon 2-3 minute sustav se srušio. Pomislio sam da su krivi adapteri molex na 6 pin, zato sam danas pronašao starije 2 molex na 6 pin i opet je ista stvar (vjerojatno što je jedna kučica prazan u tom 6 pinskom konektoru pa ima samo 5 priključaka). Sada grafičke rade dobro ako je Gainwardica na standardnim clockovima (775 i 1000MHz), a Sapphire na smanjenim (650 i 905MHz) Sada bi molio vašu pomoć da mi kažete, da li je to do ploče (ASUS P5Q-E), ili pak je napajanje u pitanje (spreman sam dati za TX750 jer ima 4 x priključke za grafiku). Grafičke rade na Windowsima 7 (64 bita) sa 9.6 driverima (Windowse sam danas instalirao). Također sam isprobao i Vistu Home Premium (32 bita), ali rezultira posve istim posljedicama.
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Po ovim simptomima nevjerujem da bi bio problem u samoj matičnoj već da napajanje zeza. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Dali si probao proc smanjit na 3,0 ili ga ne oc-at pa probat kako radi CF?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo na BUG forumu smo isto riješavali to Najme da procesor je radio na svim snagama i na defaultu i na 3 i na 3.33 i na 3.6 (svi su stabilni) Najme kada sam stavio ih u CF ova druga kartica je u CCC-u bil namještena na 200MHz za GPU i 500MHz za memoriju. Ja sam to digao na noramlne frekvencije (750 i 900MHz), ali tada se to rušilo. Tamo mi je jedan korisnik rekao da sam ja dizao 2D profil grafičke i kada sam vratio na default (uz pomoć gumba default) grafička se vratila na 200 i 500MHz. Odvrtio sam furmark i dobio preko 11 000 (sa jednom grafičkom sam dobio 6 200 bodova) U GPU-z piše da radi na 750 i 900MHz, ali u GPU-Z monitoru grafovi cijelo vrijeme govore da pod loadom radi na 200 i 500MHz i da je pGPU 0% opterečen, ali temperature su onda "radne". Sad ću odvrtiti 3D mark pa javiti
![]() |
#5 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Mislim da OC procesora nema s tim nikakve veze, ako je nestabilan, bit ce nestabilan i sa integriranom VGA. Ja sam bez problema gazio dvije razlicite HD3870 u CF(Toxic+PCS), obje overklokirane na cca 900MHz GPU i E6850@3.5GHz sa Taganom 480W. Ja bih na tvom mjestu napravio jedno od ovoga ovim redom: a) potrazio druge drivere (catalyst i chipset) b) flashao novu verziju BIOS-a (ako vec nisi) c) format C: i nove windoze u krajnjem slucaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Tražio sam BIOS, ali u niti jednom nema da je ispravljne neki bug za CF Friško je instalirana 7-ica i neki dan Vista i svi driveri za ploču Neznam zašto mogu samo 2D profil clockati (i sa Riva Tunerom) Da li da probam zamjeniti grafičke u slotovima? Odvrtio sam 3D mark Vantage i dobio ukupno P 11 250, a za GPU 15 250
![]() |
![]() |
#7 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Trebao bi moći i 3D Kad otvoriš to level klokanje ima u njemu padajući izbornik u kojem izabereš 2D, low level 3D i 3D odaberem 3D i klokam te taktove. Bar je tako na mojoj GIgabytici 8800GT, makar sam sad već duže vremena na EVGA Precision programu
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
NHF ali onaj Corsair VX550 je po meni puno bolje napajanje od Raptoxxa dalje VX450 i HX450 su dovoljno snažni da vrte dve HD4870.... kod mene je HX450W vrtio GTX295 koja troši ko i dve HD4870 prije bi rekao da tebe ubija nekaj drugo btw Razer je sa VX550 tjerao tri 8800GTX grafe (ako me sjećanje dobro služi) tak da on definitivno nije slab
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Ako je sa jednom karticom radilo stabilno,druga ne bi smjela hardverski gledano praviti nikakve probleme jer imaš uvjete za takav CF. Softverski, CF je usran do bola, i dizel će reći kako njemu radi super,a na to će njih 10 skočiti kao ne radi kako spada i kako izbacuje,smrzava ili daje 10% bolje performanse nego na jednoj kartici. Mislim da je do drivera. Možeš stvarno probati sa TX750 ako imaš para, ali mislim da ovo nije problem hardverske prirode. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ЬГΛY.Z0ИЗ
Datum registracije: Jul 2006
|
pogledaj moj komp, na vx550, bila je u pitanju dfi x38 maticna, 2x 4870 itd... napajanje je drzalo bez problema, cak i u furmarku... ali je bilo problema dok nisam stavio isti bios i na drugu grafu..pogotovo bsodovi.
![]() |
#12 |
Registered User
|
Evo zamjenio sam slot grafičkim karticama; sada je Sapphire kartica u prvom slotu, a Gainward u 2. slotu. I dalje je ista priča, u CCC-u sapphire radi na 200 i 500MHz, a Gainwardica na standardnih 775 i 1000MHz Da li je ovo u redu da radi na ovim frekvencijama iako nigdje ne mogu vidjeti da se frekvencija popne na 3D taktove iako kada upalim igru osjeti se ta druga grafička
![]() |
#14 |
Registered User
|
Ma neću flashati njihov BIOS Stavio sam sada samo Sapphire i isto samo u CCC-u mogu 2D clockati, ali u Furmarku (postavke: 1280 x 1024, bez AA) dobio sam 6023 boda. To je oko 100 bodova manje od Gainward kartice. Sada znam da kartica radi dobro, ali zašto ne želi niti jedan program pokazati da ona u loadu radi na 3D frekvencijama ![]()
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
fino otvori gpu-z i pusti furmark naravno prije toga u gpu-z moraš označit Continue refreshing this screen after GPU-z is in the background to se nalazi na dnu Sensors prozora tako ćeš vidit diže li taktove ili ne P.S. furmark mora bit u fullscreenu, u protivnom ponekad ne ode 3D mod
![]() |
#16 |
Registered User
|
E hvala radi sada prikaz 3D taktova. Idem sada vratiti Gainwardicu i vidjeti ako to radi s njom isto Samo isto ne mogu 3D clockove u CCC-u podesiti i dalje samo 2D EDIT Evo vratio sam Gainward grafičku i sada sve radi dobro, ispravno se prikazuju frekvencije i sustav je stabilan
Zadnje izmijenjeno od: Oly_E3. 20.06.2009. u 18:31. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|