|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Čudno ponašanje Seagate 7200.12 harda
Dakle prije tjedan dana dobio sam novi komp: 720 BE 790x-ud4 seagate 500gb 7200.12 2 gb kingmax 800 Mhz fortron everest 80+ 500w gtx 260 192p i sve to upogonio sa win xp sp3. Prvi problemi su se pojavili prilikom pokretanja igara direktno sa hard-a a kasnije sam iste probleme primjetio i kod igara pokretanih pomoću daemona kao i onih pokretanih pomoću dvd-a. Naime igre počinju u nekom trenutku zastajkivat(komp stane na oko 1-3s,zatim se vrati u normalu) i nakon toga se to ponavlja u nekim random razmacima. Pogledom u event viewer utvrđene su sljedeće graške: Event id:51 Source:disk Type:warning An error was detected on device \Device\Harddisk0\D during a paging operation. Event id:11 Source:disk Type:error The driver detected a controller error on \Device\Harddisk0\D. Event id:5 Source:ATAPI Type:error A parity error was detected on \Device\Ide\IdePort0. Googlanjem errora vidio sam da velik broj ljudi ima isti problem ali nitko nema rješenje. Zanima me dali je netko imao slična iskustva sa svojim hardom i dali je uspio rješiti problem ili moram početi tražiti jamstveni list?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Jesi li siguran da je bas disk kriv, a ne kontroler ili sama ploca? Najprije provjeri kablove, ustekaj HDD na drugi sata port, a zatim nabavi negdje drugi disk ustekaj ga istim kablom na isti SATA port koji ti radi probleme, gore nabaci windowse koje do sad koristis i instaliraj igre koje ti se ruse. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ovo sa kablovima i sata portovima bum definitivno probal, a što se tiče ovog sa hardom velikom broju ekipe kojima su se događali slični errori hard je otkazao nedugo zatim. Ja nemogu biti sto posto siguran da će se to i meni dogoditi(i da je baš hard kriv) no krenut ću od harda jer mi je njega lakse ispitati nego kontroler i ploču. EDIT: Baš sad dok ovo pišem na problematičnom kompu vrtim seatools. Hard je prošao na svim testovima osim na Long DST koji dođe na cca. 20% i stane. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.05.2009. u 23:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Pogledaj SMART. Ja sam imao dvije 500 GB 7200.12 te sam vidio da su se počeli gomilati "Reallocated Sector Count" (tj. bad sektori). Odnio sam hardove u Vemil te su mi zamijenili oba harda drugima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
SMART u seatoolsu je prošao,bum u biosu uključil SMART pa ču vidjeti. P.S. baš sam sad pročitao tvoj thread na tu temu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nastavlja Seagate s problematicnim diskovima? Hoce li im i 7200.12 serija biti neuspjesna? Ako imas konstantno probleme s diskovima reklamiraj ih i ustedi zivce trazeci rjesenje koje neces naci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Poprilicno sam siguran da je u diskovima rijec ![]() Uz toliko drugih preporuka i threadova ... ljudi opet uzimaju Seagate 11/12-ice ... pogotovo kad vidim ovo: ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
EDIT: I kaj je najbolje od svega nebi ni skužil da nekaj ne valja da nisam pokrenuo igre.Disk se u windowsima ponaša sasvim normalno. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.05.2009. u 23:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Bio je i BMW u F1 dobar prosle sezone, pa gdje su sad? ![]() |
![]() |
![]() |
|