Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.05.2009., 19:30   #1
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
HP Pavilion dv9760ez se nece upaliti

Frend je u ch kupio lap iz naslova prije nesto vise od godinu dana i prvih ~9 mjeseci nije s njim nista radio, lap stajao u torbi off. onda ga je zena pocela koristiti svakodnevno i nakon ~5 mjeseci laptop crkne, 2 mjeseca nakon isteka garancije. lap je koristen samo za net, cooler je bio cist kao novi kad sam ga otvorio tako da tesko da je bio problem u pregrijavanju da je izgorio a stajao je na stolu stalno, imao je protok zraka u redu. Neznam ima li veze, baterija nije bula u njemu nego u torbi, napajan je samo iz gradske mreze. lap je crknio kad sam poslao link na jedan video, u pola clipa je umro i od tada nije bilo slike na ekranu a lampice su svjetlile. kad ga je odnio u trgovinu gdje je kupljen zamjenjen mu je ram za test i lap je prikazao sliku, nekakav tekst nije mi frend znao reci sta je znacilo ugl serviser je zakljucio da je maticna riknila (znaci i ram vjerojatno) da nema svrhe to popravljati jer je popravak skuplji od novog i on ga htio baciti, ja reko nemoj, donesi da pogledam ako sta iskemijam dobro, ako ne bit ce hddovi za mobilce a ostalo sto prodam dam mu pare. ok, doneo on lap nakon par dana i novi šok, vise nece ni upaliti, lampice mrtve, sve mrtvo probao sa baterijom, bez, ista stvar. kada je lap spojen na struju svijetli plavo sa strane znaci taj dio valja. posto nisam imao rame za lap (a i svejedno mi je jer vise nece upaliti) jedino sto sam mogao napraviti je da izvadim bateriju od biosa posto nema clr jumper, nije pomoglo, rastavio sam ga prema uputama sa

http://vsslfpro.zcce.compaq.com/plmc...0-20B746D4B52F

da nesto ne sjebem da pogledam ima li kakvog fizickog ostecenja na komponentama,,, nista, nista nabubreno, nista crno, sve kao novo. sastavio sam ga i dao frendu serviseru da on vidi moze li sta napraviti pa ce mi javiti kad uhvati vremena da ga pogleda, a do tada ako imate vi za reci koju pametnu, bilo bi dobro na se napise

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...name=c01317184
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2009., 19:36   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Vrlo vjerojatno je kako je rekao prvi serviser - riknula ploča. To što se golim okom ne vidi nikakvo oštećenje nije bitno.
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2009., 20:34   #3
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Treba ti ovo da vidis sto se dogodi kad stisnes "power"

Dizel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas