|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
(riješeno) Gainward 4850 GS - skace GPU clock gore-dole
OK, kupio danas Gainward GS 4850 1GB u Linksu i imam strasnih problema s grafickom. Kao prvo, kartica je vec bila koristena, vidi se da su masnocom zapackane naljepnice po kartici i vidi se da je poklopac (onaj plasticni pokrov) sav mastan... A sada pravi problem - kartica nikako da se odluci na kojoj ce frekvenciji raditi. Eto, sada dok sam u Windowsima kartica skace u frekvenciji 500-700MHz u pravilnim intervalima. Ovo se jako fino vidi u rivatuneru, a vidi se donekle u CCC. Tamo je recimo 5 sekundi 500 pa 3 sek 700 i tak "skakuce". Mislio sam da je problem u softveru, ali kada pokrenem bilo koji 3D softver (igre, benchevi) vidi se ili neujednacene performanse ili performanse u rangu moje stare 3870. Na ekranu se za sada ne pojavljuju greske osim kada preko CCC kartici GPU postavim na 500MHz - VPU recover poludi, svuda crte na ekranu, mis vozi ali ne registrira click. Buduci da nisam iz Zg, jel znate postoji li mogucnost da mi Links posalje karticu nakon servisa? Jel bi u napajanju mogao biti prob? Hmmm, ja osobno sumnjam jer sam imao na svojih 580 vata imao 2x 8800GT 1GB u SLI i radilo je... Hvala svima na odgovorima m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
stanje sa driverima? ati najvise voli cistu instalaciju vindovsa, i put amd-ati po nove drivere. prvo to probaj, ako nije, najvjerovatnije zrelo za reklamaciju.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Huuuh, totalno me zbunjuje ova kartica. Ajmo ovako, kada upalim neku 3D aplikaciju onda ga drži konstantno na frekvenciji (rivatuner graf imam u pozadini), a kada se vratim u 2D onda opet počne skakutati i GPU i MEM. Ajd, mogao bih progutati ovaj faul, ali ono sto me totalno zbunilo je to sto niti jedan od ATI BIOS editora ne vidi da imam karticu?!?! Bar da vidim kaj ga davi, ali jok... GPU-z cijelo vrijeme za GPU ocitava dvije vrijednosti?!?! Na prvoj kartici "Graphic Card" ocitava 700MHz. Na drugoj kartici "Sensors" istovremeno ocitava 500MHz. I to uopce ne skakuce?!?!?!?! Artifakata jedino ima kada u CCC spustim frekvu na 500MHz - crte po ekranu. OC postizem jedino pomocu rivatunera, podignem MEM i GPU i vidi se ubrzanje u furmarku... Jel tu karticu reklamirati? Jel uopce imam osnove za reklamaciju? Ili da pustim karticu da radi po svome? m. EDIT: "Ovladao" sam ovom cudljivom karticom. Profili u rivatuneru, kloknuo sam GPU za 2D rad na vrlo male frekvencije... Za sada radi :-) Otkrio sam kako i procitati video bios tako da je to rijeseno. Vidim da je jedino trajno rjesenje editiranje BIOSa. Heh, jedino sto stvarno privlacno izgleda je povecanje napona GPU-a i povecanje BIOS limita za GPU clock :-) No to je vec druga tema... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.03.2009. u 16:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma nema brige, ja mislio na pocetku da nekaj s karticom ne stima jer tako ponasanje nisam primjetio na mojoj bivsoj 3870 niti na ref4870 i ref4870x2 koje sam u kuci isprobavao zadnja 2 tjedna. Pogledao sam u BIOS graficke, ima 12 profila stavljenih u 4 grupe. I mislim da ga to "zbunjuje". |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Druga je stvar što useri paničare "joj, pokvarena mi grafička, radi na 300 MHz, baš je smeće" ili "moj kor tripl-dabl qvad-V8 turbo radi na 1GHz u vindovzima, šta da radim, šta da radim???". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Eto, mali update s ovom temom. Presao na Windows7 x64 (build 7,68) i u potpunosti nestali problemi sa skakanjem clocka GPU-a. Vise nemam potrebe za za rivatunerom ili bilo kojom drugom aplikacijom! Inace i dalje koristim rivatuner, kada surfam ili nesto pisuckam rucno spustim GPU clock na 350MHz, a kada nesto igram dignem ga na 750+MHz (ovisi kak je GPU taj dan raspolozen). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|