Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.04.2009., 13:09   #1
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
XFX Radeon HD4890 1GB - zatezanje bora

huh... oooj depre. Htjedoh rec, oce li ko kupit moju gigabyte 4870 1GB?
Evo je na slici pored ove lijepe xfx 4890tke, sa ovom nekakvom poser zenskom.
dabogda ta moda sa groznim kich poser zenskama konacno ishlapi sa tih grafickih kartica. ova mi xfxova ima puno ljepsi, deviant art wallpaper stil
Na stranu zezanje, vidjet cemo kako se kartica nosi sa gtx275 icom... iako ovako na prvi pogled, izgleda samo kao overclock 4870tke, ma sto oni pricali o reviziji chipa ?
Overhaul je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2009., 14:42   #2
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Ha overclock nemreš postić samo tak, pogotovo na serijskoj bazi potrebnoj za masovnu proizvodnju. Tako da je mora biti nova revizija čipa.

A kaj se tiče GTX-ica 275...klasična priča - Nvidija ne šalje sampleove, a niti partneri nisu nešto nabrijani.

Ne bi se čudio da je problem u ovome, obzirom da je riječ o još jednoj akciji rebrandanja postojeće tehnologije.

Oglas
Staro 02.04.2009., 15:08   #3
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Beren Pregled postova
Ha overclock nemreš postić samo tak, pogotovo na serijskoj bazi potrebnoj za masovnu proizvodnju. Tako da je mora biti nova revizija čipa.
A kaj se tiče GTX-ica 275...klasična priča - Nvidija ne šalje sampleove, a niti partneri nisu nešto nabrijani.
Ne bi se čudio da je problem u ovome, obzirom da je riječ o još jednoj akciji rebrandanja postojeće tehnologije.
Hehe odlicno ako je istina, necu trebati opet roshiti na moju bolest kompulzivnog shoppinga Dakle GTX285 bude jos neko vrijeme najbolja jednoprocesorska grafa :P
A ono sto mi smrdi (na spaljenu plastiku sa HD4890 mi je toliko grijanje i potroshnja u loadu. To mi ne izgleda onda bas kao neka super pametna revizija chipa. Vjerojatno se biosom da srediti da i 4870 u 2d modu padne na nizu frekvenciju i sve pet Dakle ipak mislim da je za nekog poput mene, sa 4870 1 GB glupo upgradeati (racunam na prodaja-kupovina razliku oko 500 kn) na 4890 ? Okej vidim vece vrijednosti, ali koliko se da zakljuciti to je samo rezultat taktova, ne i arhitekture?
Overhaul je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2009., 15:12   #4
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Ne, tebi nema previše smisla nadograđivati.

Veće vrijednosti u testovima i jesu rezultat taktova. Samo što je nova revizija čipa omogućila da se serijski taktovi osjetno povećaju u odnosu na 4870.
Staro 03.04.2009., 02:24   #5
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Hehe... neka, neka.
Ovo će samo uzrokovat da se 4870-kama spusti cijena - za koji tjedan/mjesec dana ispod 100€ za polovne, pa onda hopa-cupa 2 u CF
Staro 03.04.2009., 13:28   #6
Armand
192.168.0.1

Armand's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
hopa-cupa njih dvije u krosfajer skupa
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 19:27   #7
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Kutija mi se presvidja... Hehe... U testu fali samo GTX 260, il jos bolje 275...

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2009., 00:01   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Beren Pregled postova

a mozes, ako dignes napon i dodatno ga ispeglas. Hm, vidi pa to i jesu napravili na 4890.....tko bi rekao
Ne kazem da napretka nema ali nemojmo niti pricati o nekim modifikacijama chipa tamo gdje ih nema.

a sto se tice nvidie...tko ce ih znat. Ajde, nije jos problem kod tog clanka to gdje je objavljen nego tko ga je napisao no....sve je moguce.
Iako IMO je jefino tocan onaj podatak da kartica nije ni bila u nekom kratkorocnom planu i da se sve radi na brzinu. A s obzirom na to kako gtx modeli funkcioniraju posve je svejedno hoce li se raditi od 260 kojem ce biti dodatno par SP ili 285 kojem ce biti oduzeto par komada. Ionako su vjerovatno uvijek svi na chipu bez obzira koja kartica bila u pitanju. Najjeftiniji nacin stancanja hrpe chipova
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 07:16   #9
Rux
Premium

Rux's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
ovu grafu trebaju uzet oni sto sad imaju u planu kupovat konfiguraciju dobru ... a vi sa 4870... stvarno nema potrebe, jedino ukoliko imas para na odmet pa 'oces da se k*****

budite staromodni, koristite graficku sve dok se igre prilagođavaju Vama... a kad se vi krenete prilagodjavati igri... e tad je vrijeme reci ... HELLO nova grafulja i need youuu
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno