|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
par pitanja!
Ovak... Kada sam sastavljao komp iskoristio sam boxirani kuler bartona 2500+... Nedavno se dogodio poprilicno zamjetan skok u temperaturi... Dakle ciscenje kompa i novi kuler na bartona... The thing is prvi put se susrecem sa the PASTOM!!!!!1 E sada me pomal trta fata, bojim se da nesh ne uradim pogresno... Pa bi vas zamolio da opisete kak vi to radite... Eh da... Trebam takodjer ukloniti thermo materijal koji je ostao na procu... I sha sada ![]() I jos jedno pitanje... Koja je pozeljna voltaza ako potonjeg bartona drzim na defaultnom taktu a koja ako idem na 2GHz ili 2.2GHz ... Jos jedno malecko ![]() Kontao sam stavljati vent koji upuhuje zrak u kuciste... koja je njegova idealna pozicija ako imam jedan vent na straznjoj strani koji tjera zrak van kucista... eto... just a few question for my first post ![]() fala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: par pitanja!
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Pozdrav Mostaru!! |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
da se nadovezem... rast temperature se dogodio prije ovog pakla od 40C sobne temperature, zbog toga sam odlucio uzeti novi kuler... kada citam to sto si napisao, zvuci tako jednostavno ![]() stvar je u tome da sam webu proizvodjaca kulera (arctic cooling, a kuler je Copper Silent 2 TC rev2) nasao uputstva o instalaciji kulera i ciscenju proca. Zabezeknuo sam se kada sam vidio sta treba napraviti... Aceton po jezgri pa ocisti krpicom, i zatim izopropil alkohol i opet krpicom... a za keramiku deterdzent ili wd40... ono, wtf??? i to tanko me zanima... kako cu znati da je dovoljno taaaaaaaaaaankooooooooo... i cime cu ga uopce razmazati.. btw na webu sam nasao da je za doticni kuler pogodnija silikonska pasta... vasa iskustva??? a za taj dodatni vent... hm... ako ga stavim pored harda onda ce struja toplog zraka (sa harda) ici preko proca 0.o i jos jedno malecko ![]() Koja je najniza voltaza na kojoj proc radi stabilno ako ga drzim na defaultu a koja ako ocu 2GHz?? eto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Očisti fino proc od stare paste s nekom krpicom ili čačkalicom za uši, naneseš malo paste na samu jezgru proca i s žiletom fino to potegneš i dobiješ fini TANKI sloj po jezgri. Ta pasta treba služiti da dodirna površina s hladnjakom bude što ravnija i da se izglade sitne neravnine na hladnjaku i samom procu. Logika, što veča površina na koju naliježe hladnjak-bolje odvođenje topline s proca. Za običnog Bartona def voltaža je 1,65. Možeš je probati spustiti na 1,6 i budi sretan ako če tako raditi jer ovi novi Bartoni nisu dobri kao oni prije. Oni stari su išli na XP3200 bez dizanja voltaže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
moj valjda spada u stare posto sam ga uzeo mal nakon pojavljivanja na trzistu... star je oko godinu dana ili tak... trenutno je downclocked na 1.1ghz ![]() Dakle zilet... oke... thnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() svašta će ljudi ovdje čut od tebe ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Ma stavi Bartona na 11*166 i spusti na 1.4V, pa ako nije stabilan dižeš. Moj ti tako radi,a temperatura sa stock coolerom ne prelazi 47C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
@tihomir: nije mi jasno zasto drzis tog bartona na 333mhz a ne 400?(osim ako je zakljucan...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Re: ...
Citiraj:
I nema veze što je zaključan,vozio sam ga na 11*200 pri 1,65V dok nisam ugradio TV tuner koji ždere previše struje te tada proc jednostavno traži 1,75V da bi stabilno radio na 11*200. A tu je i problem hlađenja jer imam stock hladnjak sa 80mm ventom. Kad se krajem ljeta nabavi vodeno + novo napajanje...javljam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
kooler instaliran... sve eazy osim same instalacije... zilav kuler.. ali dohako sam mu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Jor velkam! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|