| 
 | |||||||||||
|  10.07.2004., 11:51 | #1 | 
| Premium Datum registracije: Oct 2002 Lokacija: Osijek 
				 | 

Win xp i ms-dos program
			 Evo ovako. Imam jedan Win xp -Home edition ver.5.1.2600 i na njemu radi dos program sa bazom u clipper-u, a na drugom kompu sa Win xp professinal ver.5.1.2600 ne radi. Oba sa Sp1. Jel treba osloboditi vise memorije u dos-u, preinaciti kreiranu autoexec.bat datoteku ili nesto drugo? Sta i kako? 
				__________________ jale | 
|   |   | 
|  10.07.2004., 12:33 | #2 | 
| PC Ekspert Datum registracije: Nov 2001 Lokacija: localhost 
				 | Inace ti clipper aplikacije ne rade dobro niti na jednoj verziji NT kernela. U 98% situacija je tako, nazalost. Ako zelis vrtiti clipper aplikacije, windows 98 je jedini nacin da to bude stabilno. | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  11.07.2004., 10:37 | #3 | 
				 | Znam da je stabilnost upitna. Fora je sto na ovom na kojem radi, radi stalno stabilno sto je i mene zacudilo, dok isti program na drugom na drugom uopce ne radi. Mozda ipak ima neko rjesenje. 
|   |   | 
|  12.07.2004., 12:44 | #5 | 
				 | Pogledao sam i environment variable i iste su, a i putanje su iste. Ispise mi ovu gresku kad blokira program: "One or more CON code pages invalid for given keyboard code". Program radi sa nasim dijakritickim znakovima, na kompu na kojem radi, a na ovom izbaci gresku. Pogledao sam pod help od Win Xp i nista nema. A u autoexec.bat datoteci su naredjeni podaci za nase znakove isto kao i na ovom na kojem radi. Mozda je problem u programu jer ne aktivira dobro podrsku za nase znakove. Eto kako to rijesiti? 
|   |   | 
|  13.07.2004., 01:10 | #7 | 
				 | Oba su hrvatske verzije i regionalne postavke naravno iste, to sam prvo pogledao. Mozda je problem u samom tom dos-ovskom programu, nece ucitati postavke nasih znakova na drugom kompu i onda zablokira. Mozda ne moze ucitati iz autoexec.bat datoteke code za  hrvatski. Ta je datoteka kreirana samo zbog njega pod Xp-om. Jel jos nesto moze biti? 
|   |   | 
|  13.07.2004., 10:26 | #8 | 
| Premium Datum registracije: Feb 2003 Lokacija: Karlovac 
				 | Pada mi napamet jedna stvar kod instalacije, postavke za non-unicode programe. Trebalo bi biti isto na oba stroja. Nda, jesu li ti putanje s clipper progamom i svim ostalim direktorijima iste na oba stroja ? Svojevremeno sam nešto prčkao s Clipper programima pod XP-om, ali oni su radili pod CP 437, a za prikaz naših znakova sam koristio razne pomoćne TSR programčiće, npr croset i sl. 
				__________________ | 
|   |   | 
|  13.07.2004., 18:31 | #9 | 
				 | Sve je isto i to me izludjuje. Mozda pomogne neki od programa, gdje se moze skinuti croset ili nesto slicno? Thx unaprijed!  
|   |   | 
|  14.07.2004., 09:24 | #10 | 
| Premium Datum registracije: Feb 2003 Lokacija: Karlovac 
				 | Čuj, imam ja nekoliko sličinih ali Bog-te-pita gdje. Nego ovako: zipaj mi i pošalji taj Clipper program, zapravo cijeli direktorij, skupa s autoexec-om i configom, s stroja na kojem radi, pa ću pogledati što se da napraviti. To mi je lakše nego da pretražujem CD-je od prije 2-3 godine. 
				__________________ | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| Uređivanje | |
| 
 | 
 |