|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
Problem sa ramima... kako da proradi 1.5 Gb
Pozdrav, u pitanju je maticna ploca DFI lan party ultra-D sa doticnim ramima 2×512mb corsair value select... nabavio sam josh jedan keks od 512mb goodram na frekvenciji isto sto su i prijasnje znaci na 400mhz, e ali kad ubacim taj novi keks , jednostavno se sustav ne zeli dignut, pokusao sam keks ubacit u sva 4 utora na maticnoj i keks samostalno radi, pokusao sam i sa jednom od corsaira, i isto rade zajedno bez beda u dual channelu, ali kad ubacim keks kao 3. sustav mi se ne zeli dic, dali je mozda do maticne ili jednostavno moram popunit sve slotove znaci 4im keksom.. molim vas da mi pojasnite... ako netko mozda zna iz iskustva... Ispricavam se ako je thread vec negdje bio... Unaprijed zahvaljujem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmpr...lse&itemId=441 De skini manual i procitaj malo dio o memoriji...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Drone
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Hido, je li to Corsair VS512MB400 PC-3200 512MB 2.5-3-3-8 ili VS512MB400C3 PC-3200 512MB 3-3-3-8 ? Da li je to Goodram GR400D64L3/512 PC-3200 512MB CL3 ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Ocito nisi procito.. "Frequent Q&A on Memory Usage Q: How can I manually enhance the compatibility of the system memory? A: 1. Leave JP17's jumper cap in its default setting, pins 1 and 2. 2. Set the "DRAM Voltage Control" field (in the Genie BIOS Setting of the Award BIOS) to "2.8V". 3. Insert DIMMs in DIMM 2 and DIMM 4. 4. Always check DFI's website for the latest BIOS. Newer updates may be available for enhancing memory compatibility. Q: How can I obtain good performance on an overclocked system? A: Insert two identical broad bandwidth memories in DIMM 2 and DIMM 4. Q: Why will the system board fail to boot when 3 DIMMs are used? A: The integrated memory controller in AMD's 64-bit Socket 939 series CPU supports dual channel however the controller is not capable of accurately distinguishing between dual and single channels resulting to boot up problem. If you have luckily booted the system, the total memory size detected is from 2 DIMMs only, not 3. Therefore we do not suggest using 3 DIMMs."
![]() |
#8 |
Banned
|
Procitao jesam, rame poslozio u 2 i 4 slotove (corsairove), usao u bios , digao voltazu na 2.8, prije toga update-ao bios... , jumper stavio na pin 1 i 2, cak sam se zafrkavao i sa latencijama, ali nista, nakon svega toga opet black screen i ne mogu uc ni do biosa kad ubacim taj treci keks, neznam vise sta bi napravio |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Tri popunjena slota možeš komotno zaboraviti. Slijedeće kombinacije funkcioniraju : 1, 2 i 4 slota.
![]() |
#10 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Trebalo bi. Prvi uvjet je zadovoljen, sad je samo pitanje kompatibilnosti matične i rama.
![]() |
#14 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
isti problem
Citiraj:
Hido rjesio problem. Na uputi maticne meni pise da jumper se premjesta samo za overclock na 4V a da ostaju za 2,8V bez oc. Moj slucaj: Na maticnu DFI LP UT nF4D imam 2xKingmax DDR400 PC3200 512MB. Pokusao sam dodati jos dvije iste memorije ali je rezultiralo ponavljajucim dugim bipom cca 2 sek svakih 5 sek. Zamjena starih i novih je uredna ali sve 4 meme nece radit. Treba li nesto uciniti prije ugradnje ili poslije ugradnje dodatnih memorija? Ili-kako ustanoviti kvar? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|