|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
(riješeno) Canon IP 4500 problem
Imam Canona IP 4500, star je godinu dana. Koristim zamjenske tine! Uglavnom problem je slijedeći, kad sam „zadnji“ put nakon printanja ugasio printer, glava od printera nije sijela skroz do kraja. Kad podignem poklopac, glava bi trebala biti skroz desno, ali ona nije. I kad upalim printer ponovno, diže glavu gore dolje, okreće „rollere“ ali nakon 20 sek stane i pale se naizmjenice zelena i žuta lampica. U uputama od printera piše, da treba isključit usb iz kompa, ugasit printer i isključit ga iz struje. Nakon nekog vremena ponovno ga uključit, to sve napravim i neće!! Najveći apsurd je u tome što mi se je to već dogodilo dva puta i isto tako sam ga dva dana isključivao i uključivao u struju i proradio je. Možda sam još nešto drugo napravio ali se ne mogu sjetit. I sada više uglavnom neće da proradi, radi tih 20 sek i onda stane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
nosi u servis..i stavi original tinte prije unutra jer dok ima garanciju nek se zezaju oni, ak popraviš i za mjesec dana opet ista stvar kad ne bude pod garancijom? koliko si printao? moguće da ima brojač ko neki stariji te ga treba resetirati (ustvari zamjeniti waste ink spužvicu) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
moram primjenit onda sve nove titne, to bi me došlo 550kn imali li neki serviser, da mu odnesem printer i da on promjeni tu spužvicu i resetira ga original canonov servis je u microlineu... printao sam jakooo puno, što slika i cd-a a što teksta |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
mislim da garancija ne vrijedi ako su korištene zamjenske tinte, radi toga sam napisao zato se tinte dobivene s printerom ne stavljaju u printer nego čuvaju, barem do kraja garancije ![]() potraži po netu, za ip1500 je postojao softver za reset spužvicu ustvari nije nužno mijenjati, nego "bi trebalo" nakon xxxx isprintanih stranica te printer stane probaj nabaviti prazne original tinte pa na servis, pitaj tu na forumu...tržnica evo,malo potražil probaj ovo http://ij-forum.blogspot.com/2008/08...ror-waste.html ili downloadaj ovo imaš unutra više linkova poput ovog Zadnje izmijenjeno od: Oranje. 22.01.2009. u 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
moram pogledat možda negdje i imam stare original tinte, samo mi i one ne vrijede jer sam sa njih skinio čip!! Mogu ga vratit, ali se kuži... tražio sam već po forumima, ima hrpa stvari vezanih za canon printere i njihovo resetiranje.. pokušao sam ga na par načina resetirat ali nece.... hvala ti puno na ovome, isprobat cu ove alate pa javim... Hvala!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Imam isto canon-ov printer, koristim zamjenske boje i mislim da ako jednom staviš zamjenske boje u printer pita te nešto kao da s tim bojama gubiš pravo na garanciju. I da vratiš orginal boje u servisu bi vjerojatno skužili da si koristio zamjenske boje ali ako ništa drugo ne uspije pokušaj ga odnijeti na servis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Morat cu ga odnest na servis jer nece da radi, pokušao sam ga resetirat na par načina isključio sam ga iz struje i usb na 3 dana i neće.... postoje neki programi za njegov reset ali od toga za sada ništa, oni prepoznaju printer ali ništa vise ne mogu napravit jer sami win. javljaju eror.... i to bi trebao napravit što prije da mi se glava ne bi sasušila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nemaš brige, na Canonu se glava neće osušiti ni nakon pola godine stajanja, a možda čak i više...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|