Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2009., 10:41   #1
babsi
Registered User

Datum registracije: Apr 2008
problemi sa d-link dwl-6510

Pozdrav!

Pred koj dan su mi uključuli optimu. Sa njom sa dobil d-linkov router DSL-2640B WIRELESS G ADSL2+ MODEM ROUTER. Ima 4 LAN ulaza i naravno wireless. Svoj komp sam spojil prek kabla, a bratov na wireless. Pošto mu je loš USB ulaz kupili smo karticu DWL-G6510 (bila je preporuka na kutiji od routera). I tu počinju problemi. Prvo je prepoznal mrežu ali se nije spojil i pisal je "acquiring network adress". Maknuli smo sve zaštite i onda se je htel spojiti, stavili smo WPA zaštitu i radil je internet, a kad smo stavili WPA2 nije htel raditi (po defaultu je složeno da radi automatic WPA/WPA2). I ja sretan zadovoljan da radi na WPA-u, ali premjestil sam router u drugu sobu i ne može najiti našu mrežu, a kad ju najde veza svako malo puca. Pa me zanima dal mu smeta to kaj je router u drugoj sobi(meni nema nikakve logike) ili da je možda kartica pokvarena (kupljena je nova). Prijatelj mi sugerira da reklamiram karticu jer ne radi na WPA2. Svi komentari su dobro došli.
babsi je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2009., 15:47   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Vidi kako se ponaša / radi kad postaviš da koristi samo 802.11b
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.01.2009., 12:01   #3
babsi
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vidi kako se ponaša / radi kad postaviš da koristi samo 802.11b

isto se ponaša: kad je ruter u istoj prostoriji radi normalno, a kad stavin ruter u drugu prostoriju gubi se signal
Staro 19.01.2009., 12:15   #4
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Moja preporuka je da se riješite nepotrebnih problema i jednom za svagda potegnete kabel.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 15:55   #5
babsi
Registered User

Citiraj:
Autor Melani Pregled postova
Moja preporuka je da se riješite nepotrebnih problema i jednom za svagda potegnete kabel.
cilj mi je bil da se riješim kablova. no zbog gore navedenih problema koblovi postoje i kad se javi problem sa wirelessom uključim kabel. tak da imam wireless sa žicom. mogel bi to patentirati
Staro 20.01.2009., 10:04   #6
babsi
Registered User

Rešil sam problem.

Na cd-u od kartice se nalaze driveri za vistu pa ih nisam instaliral, a u xp su ugrađeni driveri za nju, tak da sam koristil te drivere (xp je sam prepoznal karticu). Na netu sam našel najosnovnije drivere verzija 1.0, instaliral ih i radi normalno.
Staro 20.01.2009., 10:42   #7
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor babsi Pregled postova
cilj mi je bil da se riješim kablova. no zbog gore navedenih problema koblovi postoje i kad se javi problem sa wirelessom uključim kabel. tak da imam wireless sa žicom. mogel bi to patentirati
jesi car...
imaš kabel,a drljaš s wirelessom.
Melani je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge