| 
 | |||||||||||
|  25.06.2004., 01:04 | #1 | 
| Tlacitelj i neznalica Datum registracije: Dec 2003 Lokacija: Rijeka 
				 | 

FAT 32 u NTFS
			 Imam dvije particije ona za "bezveze" je u NTFSu a onda na kojoj su WINXP je u FAT32 kako to pretvoriti u NTFS bez formatiranja... Vec je netko bio napisao to ali davno i vidim da vise nema tog posta.... THANX! 
				__________________ Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji. | 
|   |   | 
|  25.06.2004., 01:23 | #2 | 
| Junior Member Datum registracije: May 2003 Lokacija: Zagreb 
				 | To sam ja napravio i sad zalim, FAT 32 je zakon za boot particiju. (povratak na FAT32 nije bas tak jednostavan i siguran) Ja sam koristio partition magic, u biti to mozes napravit i iz samih windoza. 
				__________________ | 

|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  25.06.2004., 13:34 | #4 | 
| Tlacitelj i neznalica Datum registracije: Dec 2003 Lokacija: Rijeka 
				 | Ok hvala vidim da je jednostavno... A vase preporuke raditi to ili ne? Meni se to cini sasvim ok....Kakve su posljedice ako ih ima uopce. Vidim da Bruno nije bas zadovoljan.WHY? 
				__________________ Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji. | 
|   |   | 
|  25.06.2004., 13:36 | #5 | 
| Sannin Datum registracije: Jun 2003 Lokacija: Split 
				 | zar nije preporucljivo to ne radit na hdd ili particiji koja ima podatke na sebi? 
				__________________ YES - BUT / your evaluation is superb - behold the underlying truth | 
|   |   | 
|  25.06.2004., 15:20 | #6 | 
				 | Zato jel volim pristupit sistemskoj particiji pomoocu boot diskete, itd.. zatio jel u nuzdi mozes instalirat i stariji os npr. win 98, i fat32 je mrvicu brzi od ntfs. Zapravo nije da nisam zadovoljan, nego sam ljut sto sam to iso radit, eto samo to je:-) 
				__________________ | 
|   |   | 
|  27.06.2004., 00:14 | #8 | 
| Magister Mundi sum! Datum registracije: Jun 2003 Lokacija: Zagorje 
				 | Moji windowsi nakon kaj sam del NTFS   se nisu još ni jenput zrušili ili pokazali BSOD , a dok sam imal FAT32  svako malo su krepavali i moral sam stalno  reinstalirati windowse. Bil sam sretan ak su se opče pokrenuli  na  FAT32. A razliku u brzini nisam nikakvu primetil. 
				__________________ | 
|   |   | 
|  28.06.2004., 23:16 | #10 | |
| Premium Datum registracije: Feb 2004 Lokacija: Maksich 
				 | 

Re: FAT 32 u NTFS
			 Citiraj: 
   Osim toga, ne troši svaki fajl sistem iste resurse. Oću reć... ovisi i kolika ti je particija na kojoj trenutno imaš FAT32. Ako je velika od 4 - 8 GB clusteri na disku su ti veličine 4 KB (isto je i na NTFS-u ako je particija tolika). Ako je pak veličine od 8 - 16 GB clusteri su veličine 8 KB (na NTFS-u 4 KB). A ako je veličine od 16 - 32 GB clusteri su veličine 16 KB (na NTFS-u opet 4 KB). Znači da prelaskom na NTFS možeš dosta uštediti na prostoru na disku. XP također podržava tzv. "File Compression". Da je sad tu ne bi pisao do u besvijest pogledaj na ova dva linka: http://www.microsoft.com/resources/d...c_fil_lxty.asp http://www.microsoft.com/resources/d...c_fil_oexm.asp Čirs!  
				__________________ Sve što je dobro, ili je ilegalno, ili je nemoralno ili deblja | |
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 | 

Oglasni prostor

| 
|  29.06.2004., 00:05 | #11 | 
				 | to kaj su uvjek po defaultu 4kb , ne valja.K JE PARTICIJA VECA OD 8 gb ODPRILIKE. (sporije) 
				__________________ | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| Uređivanje | |
| 
 | 
 |