|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) Problem s printerom
Ovako, imamo comp sa XP Sp1, Canon i HP printerom. Sve je OK. Nakon sto je sve pogaseno, i zbog promjene namjestaja, sve iskljuceno i ponovo ukljuceno nastaje sljedeci problem. HP printer povremeno radi povremeno ne. Tj. Izgleda da ga win ne prepozaju i imaju neki problem s USBom. Stvar je ovakva, testirao sam kablove, sve je OK, zamjenjeni su i problem je isti. U Contol pannelu postoji stavka "USB printing support", i dok printer radi ona stoji. No kod iduceg restarta, stoji "Unknown device". A nikakve izmjene na sistemu nisu napravljene. Reinstalirao sam driver od printera, Instalirao nanovo drivere od USBa od ploce. U trenu u kojem radi printer napravio sam System restore point. I kad vratim na njega, printer radi. A iduci restart printer ponovo neradi. To radi/neradi je nasumicno, koji put iz prvog paljenja printer proradi, a koji put treba pet sest puta restartirat comp. Jel tko ima ideju u cemu je problem i sto bi mogao napraviti? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Administrator
|
Eh, zato što je to HP koji zna tako podivljati s USB driverima. Sličan problem sam riješio potpunim brisanjem i deinstaliranjem svega što je imalo bil okakve veze s HP driverima za USB (od registrija do .ini fajlova po windows folderima). Nakon toga original CD od printera, korak po korak instalaicja, restar itd. i onda je sve proradilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
Bi, no teško mi je ovako napamet - sve se svelo na ručno traženje dijelova USB drivera, što je uključivalo otvaranje ini datoteka i slično - sve što je imalo HP u sebi brisao sam ![]() E, a možeš probati posuditi/kupiti USB PCI karticu, adapter ili što sličnoga - glavno da je drugi USB čip gore, pa možda tako proradi kako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Evo rijeseno, na kraju je bilo do kablova. Bili su predugi i iz dva komada... Sad ce se staviti kraci, i kvalitetniji. Hvala na prijedlozima! Pozz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|