|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ostajem bez zvuka na ploci???
Prvo sam mislil da je to samo kad mi je clockan komp, i sad ga prvi put od kad ga imam ostavim na defaultu i ostanem bez zvuka za pet minuta... To me je totalno iznenadilo, temperature su sasvim u redu (evo dolje je attach), a radi se o Abit IS7-E ploci. Ima ko kavu ideju? Jel to za reklamirat plocu ili kaj? A kaj je najzanimljivije na FSB267 ili 3.2GHz radi cijeli dan bez beda i svira i ni sekunde ne ostaje bez zvuka, dok na svim ostalim frekvencijama nakon nekog vremna ostane bez zvuka (cak i na defaultu???), na FSB250 ili 3.0GHz uopce nema zvuka cim ga upalim, prijavljuje neki sound error, dok na ostalim frekvencijama nista ne prijavljuje i tek nakon nekog vremena ostane bez zvuka i jednostavno suti... Jel imal ko slicnih problema, ideje i prijedlozi su dobrodosli, ince imal sam i prije takvih problema na onom 2.4B (samo kaj je on na defaultu igral ko vurica), jedino je zvuk zajebaval dok sam ga clocknul... Pozdrav!
![]() |
#2 |
Premium
|
Zaboravih sliku...
Zadnje izmijenjeno od: Renci. 14.10.2009. u 13:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Stoka
Datum registracije: Dec 2003
|
pa nemoj clockat dok si u windowsima!!! Clockaj iz biosa!!
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Malo me čudi da još nitko nije odgovorio na tvoje pitanje. Da li to znači da drugi nisu iamli ovaj problem? Evo ja sam imao isti problem sa zvukom kod OCa, ali ne sa ovim kompom ngo sa Intelom. Konfiguracija je bila: P4 1,5GHz s423 (Willamete), MB MSI 6529 (845 pro), 2x125 SDRAM PQI....bla,bla... zvuk je bio integriran na ploči. Sve je radilo OK, a prve probleme sam primjetio kod OCanja, tj. kod dizanja FSBa na 113. Zvuk nije nestao, već je šumio. Sa dodatnim dizanjem FSBa zvuk je sve jače šumio i nestajao. (baj d vej, komp nije mogao bootati na FSB 120) Zato sam komp držao na 112x15=1680MHz i sve je bilo ok sa zvukom. Iako nemam više taj komp, zanima me zakaj je volio «šumiti» (a nije navijao za Šumahera). Za svoj slučaj sam mislio da je kriva memorija, ali ne mogu to ničim potvrditi. E a kad gledam tvoj slučaj, gdje su komponente puno bolje, pada mi napamet voltaža/napajanje! Da li je moguće da se zbog preslabog opskbljivanjem strujom OCanog kompa događaju ovakve stvari? Baj d vej, koje napajanje imaš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sto se Rencia tice, moguce je da je zvucnu ostetio pri prvom jacem OCu, i ona mu je napovratno otisla porazgovarati s velikim Manituom.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|