Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.11.2008., 18:26   #1
prvos
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Ventilator na Ati Sapphire 3870

Kupio sam novu grafičku Ati sapphire 3870 512 mb gddr3 i kartica je ok ali me strašno živcira zvuk ventilatora koji se doslovno pali svakih 45 sekundi i zuji ko blesav.Na tražilici sam našao da u Catalyst centru mogu odrediti rad ventilatora ali tu opciju nisam našao,ali sam zato našao pokazatelj temperature koji pokazuje da kad temp naraste na 42C ventilator se upali i radi sve dok temp ne padne na 37 ili 38C i onda se ugasi.Nažalost kartica se za minutu ugrije na 42C i opet sve ispočetka.To se sve događa dok sam u windowsima što znači da grafička i nije pod nekim opterečenjem te zato ne kužim zašto se tako grije pa me zanima kolika je normalna radna temperatura grafičke kartice te kako mogu kontrolirati brzinu vrtnje ventilatora.
prvos je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2008., 18:41   #2
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ATi podforum/HD3870 thread
Dizel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.11.2008., 18:56   #3
prvos
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
ATi podforum/HD3870 thread
Molio bih te da mi kažeš na kojoj se stranici nalazi odgovor na moje pitanje jer je tamo stvarno puno teksta za čitati,trenutno ima 38 stranica,a kako vidim ti si tamo postao pa vjerovatno znaš gdje bih trebao tražiti.
Hvala unaprijed.
Staro 10.11.2008., 19:17   #4
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Instaliraj Ati Tray Tools neku zadnju verziju i u njemu imas utility za stelanje brzine venta po postocima opterecenja kartice. Vrlo je jednostavno.
Staro 11.11.2008., 23:09   #5
prvos
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Instaliraj Ati Tray Tools neku zadnju verziju i u njemu imas utility za stelanje brzine venta po postocima opterecenja kartice. Vrlo je jednostavno.

Jedva sam našao funkciju kontrole ventilatora u hot keys ali na žalost ni to mi nije pomoglo. Ventilator strašno zuji i kada stisnem hot key za opciju kontrole ventilatora.Najgore je to što se to ponavlja iz minute u minutu. Jel se ne može nekim drugim programom namjestiti da ventilator konstantno radi na recimo 20% snage te da održava neku temperaturu koja je podnošljiva za grafičku?
Staro 12.11.2008., 01:55   #6
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Hihi nope, ni na mojoj ne funkcionira ATT štelanje. Pomiri se s time čim si kupio grafičku s tim ventom I guess.
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2008., 08:50   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

@lady
Imam slabiju verziju safirke (256Mb). Na Sapphire forumu sam dobio drugi BIOS za nju i od tada nemam problema sa njom tj. vent radi u ovisnosti o opterećenju (čujem kako se vent ubrzava u igri i usporava nakon izlaska iz nje). Vjerojatno bi i ti riješila problem na isti način.
Staro 12.11.2008., 11:31   #8
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Na flešanje gubim garanciju na karticu ak mi ikad neš prdne, makar neovisno o tom? o_O

P.S. Oprosti prvos na OT-u.
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2008., 16:24   #9
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Na mojoj Sapphire HD3870 Toxic uglavnom NE RADI, tj. kad je u Windozama ilitiga 2D modu vent se uopce ne pali. Ukljuci se tek ulaskom u 3D aplikacije i ima korake u ubrzavanju ovisno o temperaturi...to ovisi i o tome ima li kartica PowerPlay mogucnost ili ne.
Staro 13.11.2008., 16:04   #10
prvos
Registered User
Moj komp

Posjetio sam forum Sapphirea i shvatio da taj problem ima još na tisuće drugih korisnika Sapphire kartica te da su neki problem djelomično riješili tako da su stavili novi bios na karticu ili koristili riva tune program. Ja sam nekako prčkajući po registryju uspio dobiti opciju kontrole ventilatora u CCC-u ali i kad spustim ventilator na 20% on i dalje poprilično zuji. Tako dolazim do zaključka da je taj problem neriješiv i da se treba pomiriti s tim ili promjeniti karticu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2008., 09:07   #11
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Na flešanje gubim garanciju na karticu ak mi ikad neš prdne, makar neovisno o tom? o_O
Flashanjem originalnim BIOS-om, garancija se NE gubi.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno