|
![]() |
#332 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
jooj ta reza je majka ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() btw vjerojatno iduci mj. ide i proc i jos ponesto, cisto da se iskoristi grafa i da buden miran neko vrime... za toplinu, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
High end grafe i općenito grafe se ne kupuju kao ulog u budućnost jer ih jaaaaako brzo pregazi vrijeme pogle koliko para sad možeš dobit za HD3870X2 a koliko je stara ![]()
![]() |
#335 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Ma fora je u tome da Asusovku mogu dobiti za 3300 kn jer radim u prodaji racunala pa bi ju uzeo na firmu bez pdv-a.po reviewima je 10 do 20 stupnjeva hladnija od drugih 4870x2 grafi tipa saphire,gigabyte,gecube i tiša je. http://www.driverheaven.net/reviews....=622&pageid=16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Moderator
|
Radio sa Asus, Sapphire, PowerColor HD4870X2 i sve su iste tj imaju referentni cooler hladi onak kak joj podesiš vent ![]()
![]() |
#337 | |
Premium
|
Citiraj:
Citiraj: Radio sa Asus, Sapphire, PowerColor HD4870X2 i sve su iste tj imaju referentni cooler hladi onak kak joj podesiš vent istina... dovoljno je reci, ako ima referentni cooler radi jednako ko i ostale |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
Ne kuzim ja vas. Kao prvo, nitko nije pitao jel mu kupovina te grafe pametan izbor, a dobio je prodiku. Druga stvar, meni se cini pametnije sad dati 3tkn za najjacu grafu, pa biti miran 2 god. nego svakih godinu dana 2000 za osrednju. Imao sam 6600gt, pa 7600gt, pa 8800gts i svaka je kostala bar 1500kn kad sam je uzimao. A da sam kupio 7950, bio bih miran do sad. A da ne spominjem da bih bio daleko zadovoljniji. Ja bih svakom preporucio ovu grafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 | ||
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Šta je u biti super stvar,ako kupuješ,ili..ako kupuješ još jednu ![]() ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thedream. 10.10.2008. u 09:32. Razlog: Hvala tata..:) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Moderator
|
Citiraj:
To kaj si se ti našo bit njegov odvjetnik mene ne dira A prema zadnoj rečenici reko bi da nikad nisi imo prilike radit s dotičnom karticom, jerbo svi koje znam da su delali s tom grafom su se složili u dvije stvari 1) da nema smisla kupovat osim ako nemaš bar 24" LCD 2) da se grije abnormalno (a time i troši abnormalno puno struje) i da je za običnog usera buno isplativije uzet običnu HD4870 No svatko ima pravo na svoj stav i mišljene, samo što ga netko vuće iz svojih osobnih preferencija i potajnih želja a netko iz iskustva
![]() |
![]() |
#341 | |
Premium
|
Citiraj:
a kako stvari stoje sto idemo dalje bit ce sve veca potrosnja struje i svega jbg takav je zivot.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#342 | ||||
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
2) Istina, grije se... Pa sto! ![]() ![]() Citiraj:
![]() Istina, takav je ritam zivota ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Moderator
|
ne, sama grafa troši oko 250-260W npr QX6850 na 3.5GHz + jedna HD4870x2 u max loadu (dakle sve 4 jezgre na CPU na 100% i obe na grafi na 100%) vuku iz mreže oko 616W (odbij oko 20% ovisno o napajanju i dobiti ćeš koliko stvarno troši konfa) no prilikom normalnog rada tipa igranja igara ili slično vuče oko 460W (iz mreže) dakle na tu vrijednost odbiti jalovu struju s obzirom na efikasnost napajanja btw za kolegu Sn4k3 vidim da imaš dotičnu pa je s neke strane OK da je braniš, nočinjenica je da u usporedbi sa običnom HD4870 na nižim rezolucijama X2 ne opravdava svoju cijenu i potrošene resurse Tek na višim rezolucijama sa gomilu AA/AF se vidi osjetna razlika i da vrtio sam i HD4870 i X2 i CFX od dvije X2 kao i 3-way SLI sisteme pa pričam iz osobnog iskustva, a ne iz neke ljubomore. Samo sam objektivan. 3way- je pak koma iz nekih drugih razloga (kao i CFX od dvije X2) Ako si ikad pogonio takav sistem znati ćeš na što ciljam.
![]() |
#346 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Samo htjedoh reci da covjek nije kupio grafu da mu traje samo za danas, vec ce je vjerojatno bar 2-3 godine drzati u kompu. Sto samim po sebi znaci da ce vjerojatno s vremenom doci do izrazaja, sto igrice budu zahtjevnije. Plus ono sto sam spomenuo prije, cinjenica da ima trenutno najjacu grafu na svijetu u svom kompu, covjeka cini neizmjerno sretnim... Nije mi bila namjera glumiti bilo cijeg odvjetnika, ali nas dva smo frendovi, pa rekoh, kad ga vec nema... Ono zbog cega sam to napisao je nesto drugo. Naime i sam sam nekad znao traziti ovdje na forumu odgovore na pitanje tipa koji procesor da uzmem ili koju grafu ili cijelu kantu, i ne samo na ovom forumu i redovito bih dobijao odgovore tipa, nemoj uzimati kvada ako ces igrati igre, e8400 je puno bolji za to i sl. I to mene uzasno iritira jer ja ne mogu preporuciti neku komponentu koja nije best buy. Ako je neka komponenta 50% bolja, a 30% skuplja npr. ja cu uvijek uzeti nju, a ne slabiju varijantu, bez obzira na namjenu kompjutera. Recimo da mi sad treba nekih 3 mjeseca da otplatim novo auto, subaru imprezu ili da mi treba 2 mjeseca da otplatim fiat bravo, a impreza recimo 30% skuplja...iako ja tu imprezu necu iskoristavati za rally, vec cu je samo vozikati po gradu, ja cu radije uzeti imprezu. A impreza, sama po sebi, cini vlasnika doticne puno sretnijim, nego da je vlasnik fiata. Nadam se da me kuzis sad. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 11.10.2008. u 12:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Moderator
|
Nemoj povlačit paralele auto-hw jerbo hw ne traje tolko ![]() opet te pitam, koliko sad vrijedi 6mj stara HD3870x2 ![]() kartica nema ni god dana a već je šiju jeftinije grafe, tak da fore o 3g za VGA možeš objesit mačku o rep ![]()
![]() |
#348 |
Xulos :)
|
![]() |
#349 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() To sam jednostavno uskladio tako, posto imam vremena i volje, da jednostavnografu imam dok igram neku igru, tipa HL(sve epizode) i onda ju prodam, izgubim nekih 50 kn u prodajnoj cijeni i smirim se, pricekam da izadje par igara za odigrat kak spada, uzmem grafu odigram s njom ...prodam ju spusim 50 kn na prodaji, i sve 5 ![]() trenutnu sam grafu kupio za 500 kn nekidan, cekam GTA i PES 9, nakon toga mislim da znate sto slijedi...prodaja ![]() EDIT: Znam da zvuci banalno, ali kad se bolje pogleda ja sma si troskove srezao maksimalno sto se tice pada cijena hardvera, a k tome do nekdian sam bio srednjoskolac sa ogranicenim buđetom( BTW...preporucam doticnu politiku..jerbo je isplativa ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 11.10.2008. u 13:04. Razlog: tek toliko... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Banned
|
mislim da sam negdje procitao da nove kartice jace od ove 4870 X2 izlaze najvjerojatnije na ljeto, ali kad sam to napisao htio sam reci da je on takav tip koji kupi grafu jednom u 3 godine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Premium
|
hehe, me 2... bar do 48xx serije ![]() ![]() Nego, imam 1 problemcic. Naime ne mogu nikako skuziti kako fckin srediti ove profile sto se tice 2d i 3d moda (okretaja coolera). Gleda sam temu o 4870 grafama, mislim da je lux opisa sve detaljno... Ali kad pokusam napraviti neki profil, bilo za 2d ili 3d, nikako da mi se pojavi ona tablica di se mogu po temp automatski regulirati okretaji coolera. Tako da moram sam svaki put kad nesto igram manualno staviti cooler na npr. 45-50% jer iznad toga je stvarno glasan, a kad sam u windozima na nekih 30%. Nisam njub ali stvarno sam sve proba i nikako... thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Banned
|
Mali review.... snake donio kod mene svoju x2 i probali...pri pokretanju 3d moda, tj. 3d marka 06 komp se samo resetirao....obojica smo se slozili da je napajanje preslabo...500W preslabo za x2 i q6600...spustili smo clock i voltazu proca na 3.3 ghz na 1.3V i na att iskljucili AI...grafa je bila na default clocku....sve to je bilo potrebno da bi uopce odvrtili 3d cmar....AI je na predzadnjem testu (dok je bio ukljucen) pokazivao blizu 200 fps-a, ali tu bi se srusio....moja osobna pretpostavka je da se AI upali tek nakon nekog vremena rada u 3d modu, pa smo ga iskljucili i dobili oko 16000 marksa....mislim da je sve na max, i kad bi AI radio od starta testa (dakle sa jakim napajanjem), da bi rezultat bio preko 20 tisuca...morat cu nabaviti hx 1000 Corsair, pa opet ubost njegovu grafu, bas da vidim....bilo bi lijepo kad bi imao od nekog posuditi neko jako napajanje, da ne trosim novce bezveze, ali nema veze...kako je krenulo, dogodine ce mi biti potrebno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Moderator
|
čijih 500W nije bilo dosta? HX1000 ti ziher ne treba, osim ak ih ne misliš upogonit tri ![]() btw evo rezultati 3DČmarka http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=83929&page=9
![]() |
#357 | |
Banned
|
Citiraj:
Hmm, zasto taj qx nije jos naclockan? I kako su pobogu ovi slovenci s onom konfiguracijom na orbu ostvarili onakav rezultat? 6 puta vise od mene...ne kuzim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Premium
|
svejedno, kad tih 500w na njegovom antecu (ne znam tocno koji model) nije moglo gurati oc-ani q6600 na 3.7 i moju x2... Triba za takvu konfu (pogotovo za quad i x2 koji su dobri potrosaci) malo jace napajanje, npr. moj tx ko stvoren za to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |