|
![]() |
#1 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
MSI P45 NEO3 FE overview
Bok ljudi. Eto pošto sam htio probati nešto drugo osim redovito predlaganih Gigabyte,DFI,Asus ploca uzeo sam MSI malo za promjenu. Moram priznat da je ploca super. Evo slike: ![]() Layout je po meni bolje riješen od mnogih drugih ploca. Ok osim onog 4pinskog prikljucka koji je mogao malo višlje biti kod ruba ploce. Bios baterija kao i jumper su stvarno lako dostupni cak i kad je graficka ugrađena. Sveukupno imamo 8 sata prikljucaka na raspolaganju(6 preko SB i 2 preko Micronovog chipa) ![]() Bios nisam još skroz detaljno proucio ali kolko vidim na brzinu ima finih postavki i mogucnosti. Vidi slike: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pakiranje(karton) izgleda dosta jadno ali to je "posljedica" borbe za zaštitu okoliša pa nema nekih super sličica na njemu ![]() Backpanel: ![]() Bundle je jako siromašan. Neznam zašto ali stvarno se jedva nešto dobije uz plocu. Vidi sliku: ![]() Ok dobiju se driveri sa softverom posebno za vistu i posebno za xp kao i neki backup cd ali kablovi su stvarno siromašni. Uglavnom OC potencijal još nisam testirao pošto mi vodeno još nije stiglo a i moram prvo nabavit bolje ramove koji me nece kocit. Eto to je otprilike to. Zasad nikakvih problema nemam sa plocom i stvarno sam zadovoljan. EDIT: Zaboravio sam napisat gdje kupiti i trošak. Cijena joj je 863 kune i može se kupiti u Feniksu. LINK Na linku je slika sa heatpipe sistemom ali nema ga na ploci. Vjerojatno su stavili sliku od druge revizije Zadnje izmijenjeno od: LUXX. 03.08.2008. u 14:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
aj bravo za trud, ali očekuj da će ovakvi demonko revieowi biti ovdje popljuvani. zapravo ovo nije review pa ti onda opraštam, ![]() EDIT: mogo si napisat bar koliko košta, gdje nabaviti i sl. EDIT(opet): koliko ide fsb? EDIT(još jednom): slikaj neke lude opcije u biosu, ne default |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
|
sorry. Eto dodana cijena i gdje kupiti. Naravno da ima i boljih za tu cijenu al htio sam jednostavno nešto drugo osim uvijek predlaganih. Citao sam u jednom forumu da ima ljudi kod kojih je išla 550-600mhz. Vidjet cemo.Uglavnom zanimljivo. Citiraj:
Prvo moram "obnovit" ![]() lude opcije u biosu? Ima ih. Moram prvo u bios. Bit ce ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
hmm, preemalo pci-e utora (obzirom da je glavna prednost p45 u odnosu na p35 2x16lane pci-e). pohvalna su 4 pci vulgaris utora. iskreno ploca nije nikakva sreca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Takožer je idiotluk di su stavili 4pin a i sam 4pin (jer nije 8pin EPS) je već jako dvojebena odluka, onda nedostatak pola PCI-e konektora, nedostatak hladnjaka na MOSFETima (još dodatno naginje u smjeru kuhanja sa jačim potrošačem) kao i smještanje tog jednog jadnog PCI-e 1x konektora na mjesto di će biti u startu diskvalificiran sa iole pristojnom grafom što se ima pravo grafom zvati to baš i ne daje dojam da je to performance runner ploča... S druge strane ima dosta legacy I/O konektora na sebi i to će sigurno privući neke korisnike kojima to treba (kako PCI tako i LPT/COM) tako da je to sve u svemu zanimljiva ploča za tjeranje nekog proca koji ne cica puno struje i ako se nema aspiracije ka klokanju ta za neke legacy strojeve di treba krcati PCI karte i/li com/lpt stvari...
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Vjerojatno jest layout rijesen bolje od mnogih drugih ploca (ako gledas Asrock i ECS), ali po meni nikako dobro, zbog: 1) Los smjestaj EPS konektora 2) DIMM slotovi preblizu grafickoj 3) PCI-E 1x slot je mogao zavrsiti iznad PCI-E 16x slota 4) Pretjerivanje sa PCI slotovima (ok nekome mozda dobro dodje) 5) Los smjestaj floppy konektora 6) Losi SATA konektori, mogli su ici na polegnute
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ne sluze pci-e utori samo za grafulje ![]() (pci-e 1x je dovoljan za tv i zvucnu(a kako yedwy veli - nemash ni njega), ali ne za RAID kontroler i sl.) nece ova ploca zaziviti u velikom broju strojeva. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
U slozencima na PCE-u vjerojatno rijetko, ali ce ju dobiti hrpa kupaca gotovih konfi kod Feniksa, kao npr u ovoj : http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...125&kateg=2916 Doduse u ovoj konfi je P43, ali vjerojatno ce biti konfi u kojima ce mjesto naci i P45...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premuim
|
Citiraj:
Bolje da si za te novce uzeo ASUS P5Q PRO, GB P45-DS3R, DFI P45-T2RS. koje su po meni puno bolji izbor od te tvoje. Ljudi s razlogom preporucuju te ploče. Men se jedino kod te ploče svidja PCB. Kutiju nemos stavit na ormar jer je ruzna. sata konektori su bezveze ko neka vojska poslagani. previse onih PCI prikljucaka. Bundle je siromasan, ja sam sa pločom od 350 kn dobio vise stvari. slot za grafu je preblizu NB i rama. ploča ima onaj LPT port il kak se to vec zove(ono rozo na backpanelu) bolje da su stavili vise usb prikljucaka. bios mi je isto nekak siromasan. mali su mi hladnjaci na SB i NB. layout je kao kod neke jeftine obicne ploče, nist posebno. i tak Ploču jedino spasava P45 chipset
![]() |
![]() |
#15 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Fino je vidjeti 4 PCI slota na jednoj novoj ploči u zadnje vrijeme. Jedino sto mi nekako, ajmo reci smeta, je 4 pinski konektor za napajanje proca... Citiraj:
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 03.08.2008. u 21:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
Uglavnom netko pati za 2 pci-e x16 slota, Netko za drugacije poredanim sata priključcima....... Nisu ni druge ploce zlatne. Kod svake se nađe ponešto lošeg, Ima ljudi koji ce uzet ovu plocu. Ne pate svi na ime pa nek bude ploca šugava do bola glavno da se zove tak i tak. Ja sam htio nešto drugo osim Asusa i Gigabyta probat pa sam uzeo msi. Koliko sam citao po internetu nije loša i dobro ide. Premalo opcija u biosu? Jesi uopce vidio taj bios ili to samo zakljucuješ na osnovu slika? Meni je to sasvim dovoljno. Zašto mora biti bios nepregledan i sa 25 postavki za procesor? Ajd mi samo to objasni. Po meni je ploca dobro opremljena a za nekim dodatnim opcijama i priključcima ne patim. A za facy kutiju me zaboli ona stvar. Ionak ide u ormar.Ili ju ti objesiš u hodnik da ju svi vide?? Siromašno bundle je to je istina.I ja sam se cudio al šta ceš. Nek bude kak je. Ja sam s njom zadovoljan i to je to. Samo sam htio malo drugaciju temu otvorit od poznatih GB,asus,DFI tema. Da ljudi vide da ima i drugih proizvođaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Beskorisna bitanga...
|
![]() |
#19 |
Beskorisna bitanga...
|
Znam da neće sa DCom, ali o tome i pričam, ljudi se nekad zaigraju sa quadom kojeg posude od negdje i sl pa da nebi bilo Snif snif - jura? Jura? A? Nešto volja po paljevini... Emtisunpora... ![]()
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() ploca izgleda skroz zanimljivo, pogotovo zbog silnih pci slotova sto nekome trebaju. Nisu svi spremni izdvojiti opet novce za tv karticu samo zato sto na ploci jednostavno nema utora za nju. a i serijski i paralelni portovi bi definitivno mogli naci svojih poklonika, sve manje i manje ploca s njima postoji..
![]() |
![]() |
#21 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() Njam, izasla je Abit IP45 Pro, sad jos samo da bude dostupna kod nas ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
Jucer sam se malo igrao sa FSB-om. Malo podigao napone i išao tražit max. Ok Max sa mojim ramovima(idu samo 980mhz) Kod 470fsb sam stao. Zanimljivo kod toga je da NB uopce ne grije. Osjeti se lagana toplina ali nikako vruce. Za vece taktove ipak cu pricekat novu memoriju. Mushkini dolaze u cetvrtak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
3.14zda ®
|
Pa jel taj GEIL koji si i meni,tj. mom pajdi prodao ne ide preko 1000 na 5-5-5-18? Kod njega nismo ni dizali jer je ogranicen AMD-om, ali cudno je da tako malo hoce gore, pa to i Kingmax 800 stari skoro postigne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
|
Isti su da. Samo tjedan proizvodnje drugaciji. Oni koje sam mu prodao isto idu do 980 kao i ovi koje imam. Cak sam probao 6-6-6-21 i voltažu do 2.4 ali ništa. Kak god kemijam iznad 980 nece. Nema veze. U cetvrtak dolaze mushkini pa cu onda tjerat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
X48 i X38 imaju 32 stazice
![]() |
|
|