|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
Problem sa umreženjem ?
Imam stolni kompjuter i laptom spojene preko routera D-Link DI-604. Sa stolnog kompa mogu ići na laptop bez problema, na internet mi također bez problema idu oba dva preko routera i ADSL-a, međutim sa laptopa ne mogu ići na stolni komp, ne mogu ga čak ni pingati. Kada pokušam ići sa laptopa na komp pojavi mi se poruka: "\\Komp is not accesible. You might not have permissions to use this network resources. Contat the administrator of this server to find out if you have permissions." Zna li netko u čemu bi mogao biti problem ? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
jesu obadva postavljena u isti workgroup? firewall mozda? daj neki info sta si napravio ili slicno. danijel |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A koji je OS na laptopu?Je li na laptopu sreden file sharing?U istoj workgroupi su oba kompa?Je li ukljucen file sharing? http://www.practicallynetworked.com/...ilesharing.htm EDIT:drakic me prestigao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
ga ne mogu ni pingat mi nikako nije jasno ???? Da li to može imati kakve vete sa korisničkim računima od Windowsa ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Hmm...pa dali si na oba dva računala logiran kao admin ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ajde na laptopu provaj ovo.. Resetting the TCP stack and Winsock in Windows XP: Start, Run, CMD, click OK to open a command prompt. To reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog and press Enter To reset TCP/IP stack to installation defaults: netsh int ip reset reset.log and press Enter Reboot the machine |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
WARNING: Could not obtain host information from machine: [MARIN]. Some commandsmay not be available. Class not registered. Na stolnom kompu ne mogu čak ni doći do Windows firewalla, kada probam izađe mi poruka "Windows firewall settings cannot be displayed because te associated service not running. Do you want to start the Windows firewall/Internet conections sharing (ICS) service ?" i kada kliknem ok kaže da se taj ICS service ne može pokrenuti....... Nešto je sjebanom na tom stolnom kompu a nemam pojma šta !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da napraviš jedan lipi reinstall? |
![]() |
![]() |
![]() |