|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Zamjena Celerona Pentiumom?
Ovako, znači imam procesor Celeron 2,66 ghz i dosta mi zbog njega igrice rade slabije.Iman još 2 gb rama i X1650 pro.I sad me zanima da li se isplat staviti pentiuma jer mi matična podržava samo pentium i celeron procesore.I zanima me koliko bi mi igre išle brže.I još gdje kupiti pentium jer ga nigdje nema, a neman izbora nego samo to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ta maticna podrzava i 65nm Pentium D procesore, koji imaju dvije jezgre. Tesko ih je naci u prodaji, ali ih ima polovnih na trznici. Trebi pase bilo koji Pentium D procesor, a ganjaj one cija oznaka pocinje sa D9xx, primjerice D915, D920, D930... Na takvom procesoru bi ti puno bolje isle igre. P.S. Trebat ces update-at bios, osim ako vec nije neki noviji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
Najbolje bi bilo kupiti polovno na tržnici ili mislim da je još bolje da to utopiš i nešto malo dodaš i za cca 600KN možeš kupiti i proc i ploču naravno ukoliko ti se to uklapa u "buđet". |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neznam ko ti je rekao to ali te mulja, kao što vidiš svi smo se složili da sa Pentium D dakle Dual Core 64bit CPUom svakako da, sa običnim pentiumom (koji sežu do 3.4Ghz IIRC ali "normalni" modeli su do 3.0-3.2 GHz) na Presscot jezgri se nećeš posebno usrećit, on je jači možda 20-30% od tvoga (za tu namjenu) a s obzirom da je i dalje preslab za neko ozbiljnije igranje nema logike ga kupit... ![]() A koliki FPS ćeš imat ti nemremo reć jer niti znamo koje igre igre igraš, na kojim postavkama niti koje zahtjeve imaš... Dal ćeš sa običnim SC pentiumom može igrati neke stvari koje sad nemožeš? Da... Dal ćeš s dual corom moć igrati mnoge stvari koje sad nemožeš? Da... Dal ćeš moć sa SC Pentiumom moć igrati bilo što? Nikako... Sa DC Pentiumom? Isto ne (već i radi grafe) ali svakako će ti bolje radit nego sa SCom...
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako moze utopiti svog Celerka za 50-100kn, a za 100-200 naci P4-ku, ne vidim razloga zasto mu se nebi isplatilo... Pentium ipak jest osjetno jaci od Celera, makar svakako bi bilo najbolje ici na kakvog Preslera (ili u najgoru ruku Smithfielda)...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Pentuim D Presler (D915-925-935-945)je tvoj pick. Jede cak i neke Conroe-L procesore kad ga se nafrlji posteno ![]() Ja svog D945 prodao za 350kn prije cca 4 mjeseca na trznici, a ovi slabiji modeli bi se mogli naci i po 200kn bez greske ovdje ili na njuzama ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|