|
![]() |
#1 |
64VT klon
Datum registracije: Dec 2007
|
Dual 3870 problemi ko i uvjek
Sad "maloprije" (prije 3 sata) spojim drugu 3870(PEAK, DDR4) zajedno sa starom GeCube DDR4 isto. Peak u gornji slot a Ge Cube u donji slot matične P35-DS4 Rev 2.0 sa biosom F7(drugi ne smije bit zbog problema sa stabilnošću max FSBa) spojim CF mostićem lijevi od dva konektora na grafikama, spojim u svaku PCI-express napajanje koje izlazi iz Tagan 480-U15 i podesim iza na Split(da podijeli railove, a ne da budu ko jedan jaki nego dva "slaba)(neka napredna funkcija taganova, šta ti ja znam) Uglavnom, naklokam ja proc na 3.75 1.75v hlađeno big typhoonom na max rpm, mema 1100 2GB kingmax 800 2.6v, pcie frekva zaključana na 100MHz. pokrenem ja ljepo 3d mark na default postavkama sa karticama na default, i dobijem pišljivih 17800Markova, ja bijesan, drugi pokušaj proc 3.9ghz 1.8v mema 1085 2.7v, klokam malo i kartice dobijem 15500-sad sam stvarno ljut- ovdje je očito na neku fintu CF disejblan, iako to CCC demantira, a GPU-Z potvrđuje. Driver Packaging Version 8.43-071011a-054361E-ATI Nova instalacija XP SP32 1. Zašto mi u GPU-Z piše da je disabled ali available, a u CCC enabled Crossfire. 2. Zašto ne mogu OC PEAK karticu, a GeCube mogu(na testu tu na pce sam vidio da se peak klokala nešto) 3. Zašto se AtiTool 0.27 b4 pokazuje u trayu ali ne može se pokrenuti. 4. Zašto mi je tako slabi rezultat u 3D marku, iako znam da mi je u početku sa 2GTS(320) išlo 115FPS a sa ove dve ide 125, ali svejedno je na kraju slabiji rezultat unatoč višem taktu procesora nego kad su 2GTS bile u pitanju. 5. Zašto mi jebeni guitar hero 3 ne radi, pokrenem dvoklikom i ništa se ne događa, a prvi put je upalio, a nakon što sam pokušao forsati 100hz sa refreshforcom prestao je radit, reinstalacija 2 puta nije pomogla. I zašto nema postavku za refresh rate ekrana u igrici, i može li se to na neki drugi način postići. 6. Zašto me sve to živcira sa učestalim problemima nakon što sam iskeširao više tisuća kuna na komponente, mislio sam sad imam P35, imam aticu i više nema problema je.enih??? Bijesan sam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
mozda je fora u tome sto P35 nije predviden za crossfire tj. mislim da kad su grafe u crossfire jedna radi na PCI-E16 a druga 4 pa su zato losiji rezultati
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
64VT klon
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Hmmm, nisam zelio iznosit cinjenice iz razloga sto sam mislio da je greska u meni. ![]() Probao sam nekiden ubacit jos jednu 3870 uz moju x2 i naravno ista stvar mi se desava. Na mojoj ploci sam probao CF sa dvije 2900pro i to definitivno radi. Druga stvar koja je zanimljiva je pojava padova fps-a u testovima kod naklokanog proca na 4,0 i grafe (x2 single) na 900/1000. Sad vidim da je i tebi frka makar sam siguran da ti proc na neki nacin throtla zbog prevelike voltaze. IMO ja iznad 1,65 nebi isao na zrak. Bez obzira na sve.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
64VT klon
|
Ne znam jeste li vidjeli post #3 nakon EDITa ali bilo bi dobro da ga pogledate. Mogu probat spustit voltažu, makar ne znam koliko će to utjecati na nestabilnost, je li to ono što mi predlažeš? Usput, McG, trenutno mi uopće nije do tvoje zajebancije, koliko god to zabavljalo tebe i druge. Molim da mi sad ne napunite temu sa komentarima na McGovu sliku. Sad sam usred instalacije Colin Dirta pa ćemo vidjeti koliko to 3DMark ima smisla i je li problem u njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
|
Kakva zayebancija i kakvo veselje? Deinstaliraj 3DMark jer nemaš koristi od toga da cijele dane razbijaš glavu zakaj taj i taj rezultat, a treba biti veći od onog prijašnjeg. Imaš igre, pa testiraj u njima CrossFire. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
|
I da, nemoj sa 8.3 probaj sa 8.2. Meni je stekalo u cf-u na 8.3 za p****dit
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
64VT klon
|
Ne razumijem Razerov odgovor, ali Vista nije bila ni pri 2x3870 ni pri 2x8800. Niti je sada, niti će biti. Nakon instalacije igre, probam sa 8.2 McG ja znam da si ti korektan čovjek i ne podliježeš marketinškim trikovima, i sve je to lijepo, ali ako sam ja kupio ovakav hardver, iskeširao ovolku paru, razumno je da želim provesti neko vrijeme zabavljajući se sa overclockanjem i njegovim rezultatima, to mene zabavlja i ne mogu si pomoći. EDIT: Nadam se da tema neće završiti na Razerovom spamu Zadnje izmijenjeno od: MP950. 19.04.2008. u 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
![]() ![]() EDIT: na tvoju žalost, čini se da će ova tema završiti mojim spamom ![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 19.04.2008. u 18:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
64VT klon
|
3 jebene igrice mi ne rade opće(Universe at war, Guitar hero 3, colin dirt), mislim da ću prodat ovo sranje i zamjenit za ps3 i derat po originalima, to je najbolje. ako nitko nema ništa pametno za reć najbolje neka i završi tvojim spamom i mojom još jednom uzaludnom žalbom, jer nikad ovdje nisam našao konkretnu pomoć za neki problem EDIT: Cjeli je tvoj za 4500kn, imaj na umu da su tu neki ultra kingmaxi |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
Daj pošalji to meni, ja ti u međuvremenu posudim heavy modded 8400GS sa HR-05 ![]() EDIT: Tnx McG ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 19.04.2008. u 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
-------
|
Citiraj:
Za probleme s driverima i za pravilnu instalaciju kartica baci pogled po netu i imaš rješenja sličnih ovome: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PizzoZder
|
Ajde udahni i ohladi se malo. Da si citao po forumu, vidio bi da skoro nitko nije bio zadovoljan SLI ili CF setup-om. Ja sam i osobno probao tako da znam. Ne sjecam se ali mozda sam i tebi preporucio izbjegavanje CF-a. Za razliku, ova moja Sapphika x2 radi takorec sa_vr_se_no. Utopi te dvije i pokusaj nabaviti x2 ako zelis ganjat i benchat. Osobno samo igram CoD. Zato vidim da je moj jr. instalirao xx igri na pc i za niti jednu mi se nije pozalio da ne radi. Toliko za sada. Edit: Fak, McG, di sam ja trazio da to nisam nasao na vrijeme ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
64VT klon
|
Sa slijem sam bio i više nego zadovoljan, ali počela im je padati vrijednost pa sam morao topit brzo, a kolko sam vidio po testovima i kolko sam se načitao svega uvjerili ste me da je ovo 3870 sranje jače. X2 bio u planu ali nisam bio pri parama onda pa ništa. s tim da PEAK nije moja paa ju ne mogu prodat I meni su prije igre većinom radile, možda se sad baš potrefilo za svaku igru drugi problem sada, ne znam ali sve to zajedno dovelo me do ruba sloma živaca. isprinto sam si ovo sranje od mcga, skinuo 8.4 i krećem u akciju, iakosam čvrsto uvjeren da će ovo biti još 30 uzaludno potrošenih minuta, čujemo se za pol sata minimalno, a možda potraje i sat, možda se i ne vratim, možda ovo sve završi u smeću, a možda su u šumi. EDIT: Instaliro sam 8.4 DRIVERE i ostavio jednu kartu nutra, i odjednom proradili Guitar hero i uniwerse at war, s colinom imam problema još uvjek ali nije loše, 2 od 3, napredak. s tim da opet oni problemi sa driverom za monitor(60hz), a bojim se to dirat da ne syebem sve opet Zadnje izmijenjeno od: MP950. 19.04.2008. u 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
ispričavam se na OT kakve proste riječi od McG-a? malo si nekulturan i nisi strpljiv. potrudi se naći probleme i koristi tražilicu. jesi li deinstalirao stare drivere od nvidia ? ili ponovno instalirao windowse?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
64VT klon
|
Citiraj:
Da si se ti potrudio pročitati sve našao bi odgovor na zadnja dva svoja pitanja. Sve u svemu, potpuno nepotrebni SPAM EDIT: Sad mi opće ne radi CF, isto ide i sa enejblanim i disejblanim krosom. Zadnje izmijenjeno od: MP950. 20.04.2008. u 01:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nije li bilo govora da za neku kombinaciju CF-a (CFX?) trebaju 2 CF mostića između grafa? Da nije u tome caka?
![]() |
#21 |
-------
|
Ne znam, ja bi išel (da sam u takvoj situaciji) lagano sve ispočetka. Friški Windowsi, pa dalje kartice + driveri i isprobavanje ovih nekolko verzija Catalysta za '08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Caka je u tome sta je covjek potrosio tisuce kuna na konfu i nedobije rezultat koji je ocekivo dapace jos i dosta manje.Gle ja ti ovdje nemogu pomoc iskreno imo sam love kupiti dvije 8800 gts u sli modu i intel quad,ali odlucio sam se za ovu konfu koju imam pod moj komp razlog??Svakim danom izlazit ce nove maticne novi procesori ,a mjenjat sli kartice ili cf kartice se jednostavno ne isplati ako nisi fakat bogatas da se tak izrazim.Sa time sam cuo da dosta toga dobro ne radi u sli-u i cf-u.A za intel ne zelim ulazit u diskusije.Btw ja sa svojim kompom na defualt postavkama bez oc-a bilo cega dolazi do max 9500 3dmarka,takodjer sam htio poludjet posto sam na te komponente dao dosta novaca,a onda vidim frjaera sam amd athlonom x2 4200+ sam ati radeon hd3850 i ima 3dmark06 12000 sta reci tu????,ali igre zato lete,i vise sam nego zadovoljan jedino su problem ti ati driveri.Moja preporuka opusti se i zaboravi 3dmark. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
!
Citiraj:
Ajde ti stari to sve digni ispočetka i nemoj se živcirat, nema smisla žderat se zbog hardvera. Sretno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
64VT klon
|
Ma ne da mi se opet, kaj ste ludi, odustajem od sveg tog sranja. neću gurat drugu grafičku i to je to. I ako ima neko ideju kak da rješim refresh rate ekrana? Uspio sam instalirat driver baš od tog monitora (HP compaq p1220)i imam ponuđeno 100,120hz i ostale moguće na kojima je prije i radilo, ali kad postavim taj refresh rate niš se ne događa, ostane 60hz. Powerstrip i refresh force, i forsanje u CCC ne pomažu, bez problema mogu drugi ekran ( 753dfx ) postavit na njegovih mogućih 85hz, a ovaj prvi (compaq) ne ide iznad 60 iako su svi driveri na mjestu. I da, je li zbilja moguće da trebaju 2 mostića?? Sa jednim spojenim sam imao ponuđenu opciju da enajbliram CF pa sam mislio 1 je dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
McG odlicna slika!!!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Evo da ja dam svoja iskustva vezana uz crossfire 2x 3870. Imam te grafe spojene tako vec nekih 5 mjeseci i svasta sam prozivio uz njih. Od igara su pokrenuti jedino assassin's creed i rome total war tako da s tog stajalista mozda nece pomoci, ali zato su tu famozni benchmarkovi ![]() Konfiguracija kao pod moj kompjuter, jedino zamjenis q6600 sa e6850 nacklokanim na 3.78 (7x540, rami 1:1). Od monitora u pocetku 19" lg, sada 22" lenovo: driveri 7.11 i 7.12 - 3dmark06 nekih 14 000 i nesto, u rome:total waru treperenje kod pojedinih scena, famozna crvena slova u mozilli, te josh neke sitnice. driveri 8.1 preskoceni. 8.2. - 3dmark06 score 16400 negdje, dakle zamjetan skok. Rome total war leti (sve na 19" monitoru do ovdje) - nestala crvena slova i sitnice. Prvi bolji driveri za obican crossfire. Jedina mana je taj famozni powerplay kod 3870-tica i stalni problemi jer bios grafe malo prebacuje u 3d mod i 2d kad treba biti obrnuto... 8.3. - NAJGORI driveri za obican crossfire. Ti driveri su radjeni za crossfirex samo, svi koji imaju obican crossfire ili hd3870x2 pushe, pogotovo u xp-u. Pa ako si to imao, mici to odmah i prelazi na 8.2 ili 8.4. 3dmark score nekih 11000, isto kao i s jednom 3870-ticom. Stalno treperenje iz cista mira, assassin's creed neigriv, na rtw se mora saltati stalno u detaljima da bi se izbjeglo treperenje (recimo prebaci se iz high na highest, pa natrag i nestane) 8.4. - isprobano na lenovu, score manji za par bodova od 8.2, zasad sve oke - assassin's creed i rtw doslovce lete na lenovu (nije mjereno frapsom da me neko nebi lovio za 1-2 fps, vec "odoka"). Rekao bih da su to spojeni 8.2 i 8.3 driveri, gdje su izbjegnute komplikacije kod razlicith verzija grafa. Medjutim nista novog u performansama, powerplay i stuttering je i dalje tu i za to bi trebali valjda napraviti novi bios. Dakle, zakljucak je da driveri jaako utjecu na performanse - pogotovo kad ih rade ljudi iz amd-a. E, da - sta se tice crossfire mostica koliko sam citao preporucuje se 1 kad su 2 grafe jer mice ta povremena treperenja. Medjutim, kod mene crossfire uopce nije radio bez oba mostica, ustekam jedan i ponisti se opcija crossfirea, dok s dva sve radi. Neznam sta bi nakraju svega mislio o atiju i 3870-tici - 2 grafe su super na 22" monitoru i 1900x1200 rezoluciji, ali s druge strane ti problemi performansi u seriji, te sama prakticnost crossfirea (navodno jedna grafa u loadu radi oko 80%, druga svega 30%)... Izgleda da ce za par godina valjda nvidija ipak pasti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|