Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.06.2012., 15:37   #3901
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Evo ga i mali update

Kavezi su dakle postavljeni naopako, ventovi na njima postavljeni da upuhuju zrak. Uz to sam ih pomaknuo za jedno 5.25" mjesto niže kako bi bili u ravnini hladnjaka procesora i grafičke kartice. Skidao sam i ploču kako bih popravio 8-pinski EPS kabel, pa se sad još manje vidi.

Temperature procesora i grafičke su par stupnjeva bolje, radi blizine ventilatora za upuh, dok na diskove koliko zasad vidim nema utjecaja - ista temperatura kao i kod prethodne orijentacije. Po pitanju kabela, mislim da je sada dosta urednije, samo me smetaju ovi 6-pinski PCIe kabeli s kojim moram nešto smisliti, da malo manje strše. I da, stavio sam mrežicu na ispušni vent s vanjske strane, izgleda bolje definitivno Hvala svima na prijedlozima I to je to zasada
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2012., 15:58   #3902
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
odlično si ispimpao case, svaka čast! čini mi se jedan od bolje uređenih ako ne i najbolje uređeni stacker na forumu

EDIT: eeeeeek , pa nije spojio front USB!!!! smanjujem ocjenu na vrlo dobar

Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 04.06.2012. u 19:19.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.06.2012., 15:59   #3903
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Svaka čast, stvarno je sve pic-pic i melem za oči
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2012., 16:12   #3904
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Super ideja što si ova dva venta s upuha stavio unutra na krajeve kaveza za HDD. Sad oni vuku hladan zrak preko diskova(i hladi ih) i direktno na proc i grafu (kao što si i sam rekao, i oni su hladniji). Probat ću i ja tu shemu.

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2012., 17:09   #3905
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Nice1 Razer
Staro 04.06.2012., 17:25   #3906
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
@Razer - čak mi je nekako i draže što nemaš modularno napajanje
Ovako je trud više došao do izražaja

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2012., 19:10   #3907
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012

Evo ga i mali update

Kavezi su dakle postavljeni naopako, ventovi na njima postavljeni da upuhuju zrak. Uz to sam ih pomaknuo za jedno 5.25" mjesto niže kako bi bili u ravnini hladnjaka procesora i grafičke kartice. Skidao sam i ploču kako bih popravio 8-pinski EPS kabel, pa se sad još manje vidi.

Temperature procesora i grafičke su par stupnjeva bolje, radi blizine ventilatora za upuh, dok na diskove koliko zasad vidim nema utjecaja - ista temperatura kao i kod prethodne orijentacije. Po pitanju kabela, mislim da je sada dosta urednije, samo me smetaju ovi 6-pinski PCIe kabeli s kojim moram nešto smisliti, da malo manje strše. I da, stavio sam mrežicu na ispušni vent s vanjske strane, izgleda bolje definitivno Hvala svima na prijedlozima I to je to zasada

Jako fantastičan CMJ! Ovo je bez ikakve dvojbe onaj pravi autentični old school look kojemu mnogi teže, ali ga ne uspijevaju postići.

E sad, pohvale aside, kakav ti je to hladnjak @ GPU? Djeluje mi skroz nepoznato i misteriozno. O čemu se radi?
-->
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova

Evo ga i mali update

Jako fantastičan CMJ! Ovo je bez ikakve dvojbe onaj pravi autentični old school look kojemu mnogi teže, ali ga ne uspijevaju postići.

E sad, pohvale aside, kakav ti je to hladnjak @ GPU? Djeluje mi skroz nepoznato i misteriozno. O čemu se radi?
The Man je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2012., 19:28   #3908
siloman
Premium
Moj komp

siloman's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
@ d men
twin frozr cooler prve serije mislim
Staro 04.06.2012., 20:42   #3909
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ovaj tjedan dolazi Obzidijan 800D pa ce bit fotošuting
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2012., 21:47   #3910
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Odlično! Svaka čast na trudu! Sada si mi dao malo gasa da i ja svoja kučišta bolje sredim Pogotovo ventovi mi se jako svidjaju ovako, i ako uspijem to skombinirati kod sebe... gtxice se nece morati prevec grijati!
FRipper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.06.2012., 22:08   #3911
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova

EDIT: Mrzim kad prsne po tastaturi...

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 04.06.2012. u 23:12.
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 09:15   #3912
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
odlično si ispimpao case, svaka čast! čini mi se jedan od bolje uređenih ako ne i najbolje uređeni stacker na forumu

EDIT: eeeeeek , pa nije spojio front USB!!!! smanjujem ocjenu na vrlo dobar
Hvala

Hehe, evo idući put kad budem prčkao po kućištu spajam USB-ove, samo za tebe

Citiraj:
Autor lolofuxy Pregled postova
Svaka čast, stvarno je sve pic-pic i melem za oči
Hvala

Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Super ideja što si ova dva venta s upuha stavio unutra na krajeve kaveza za HDD. Sad oni vuku hladan zrak preko diskova(i hladi ih) i direktno na proc i grafu (kao što si i sam rekao, i oni su hladniji). Probat ću i ja tu shemu.
Da, probaj svakako

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Nice1 Razer
Tnx

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
@Razer - čak mi je nekako i draže što nemaš modularno napajanje
Ovako je trud više došao do izražaja
Pa i meni moram priznati. Ne treba mi modularac s ovakvim kućištem

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova

Hvala Hladnjak je, kako je kolega siloman napisao, Twin Frozr

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Odlično! Svaka čast na trudu! Sada si mi dao malo gasa da i ja svoja kučišta bolje sredim Pogotovo ventovi mi se jako svidjaju ovako, i ako uspijem to skombinirati kod sebe... gtxice se nece morati prevec grijati!
Hvala Svakako dobar način za ohladiti kartice. Evo, pogledaj ovdje kako je to kolega crn još davno prije napravio sa svojim SLI-jem.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2012., 23:40   #3913
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Malo se ponovio. Malo Noctue bodu u oči, al kaj sad.

Nego imam jos jednu 12-icu od Noctue, stane jos jedino gore...al neznam jel ima smisla stavljat 2 venta da ispuhuju zrak, a samo jedan upuhuje???

Staro 07.06.2012., 23:55   #3914
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma te noktue ja ne shvaćam... mislim nhf tebi ili drugim vlasnicima, ali to nema veze s vezom.

pogotovo danas kad se prodaju zlatno/crveno/bijelo/plavo-crne kombinacije i onda oni moraju uletiti sa svojim bojama dreka jer se mora vidjet da su drukčiji.

E PA NEĆU!
syss je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2012., 23:57   #3915
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Da su samo ovi na cooleru i nebi nesto narusavali izgled...
Staro 08.06.2012., 00:00   #3916
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

@vga killer, sve 5 samo zamjeni mjesta ventovima za ispuh sa ovom dole noctuom da ne bode oci..

@syss auto lak u ruke i obojas
Staro 08.06.2012., 00:00   #3917
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma te noktue ja ne shvaćam... mislim nhf tebi ili drugim vlasnicima, ali to nema veze s vezom.

pogotovo danas kad se prodaju zlatno/crveno/bijelo/plavo-crne kombinacije i onda oni moraju uletiti sa svojim bojama dreka jer se mora vidjet da su drukčiji.

E PA NEĆU!
Kulike kakim taman moja boja

@ QuidZz - nemrem, ovaj dolje je 12 cm, a ovi Corsairovi su 14 i ne stane dolje
Staro 08.06.2012., 00:04   #3918
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
LOL

ja sad nešto grumfam... 2 x 120mm pwm venta koji imaju crni kabel na sebi i konektor, ima tko neka izvješća o tome?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2012., 08:11   #3919
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Pa da krenemo, napokon došli svi dijelovi za zvijerku i napokon počeo sastavljati komp

CPU: Intel Core i7 2700K
Spire TherMax II 2Fan
MBO: Asus Maximus IV Gene-z/gen3
RAM: 32 GB Patriot Viper G2, 1600Mhz
GPU: SLi Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb OC
SSD: Intel® SSD 520 Series 180GB Sata3
PSU: Corsair CMPSU-1000HX
ODD: Pioneer DVR212
AllIn: CM 690 II Advanced Plexi, CM Aerogate II

Djeca na okupu, nekako mi ova slika i je najljepša. "sli" mostic zanemarite zabrijao sam na amd....

Špiro na asusici,ukratko i normalan bi poludio...Postavljanje je teško, a manual sa slikama koma. Da su napravili slike na manualu i objašnjenje kako treba bilo bi odlično. Ovako sam 3 puta skidao sve dolje

Sve to skupa, iako sam slagao jedno 2h, opet je zbrda zdola

Procesor: Imadoh i5, imam X8...ali ovo je zvijer naspram svih njih...Ne znam,ali cim sam dizao winse razlika ogromna, ulazak, otvaranje ma čak i super pi je na def 3x bolji nego od X8 na 4.5ghz...ono ostao sam paff...sada ne znam je li brzina mozda da ssd bolje radi ovdje ili je do samog proca
Ocjena 5/5

Hladnjak: Svi ga hvale, ali ja necu.. Nikome ga sigurno necu preporučiti jer eto ja nemam dobra iskustva. Prvo, ventovi na 2200rpm, užaš, pa uši me bole. Napominjem nisam noise freak. Ali ova čuda ubijaju i na 1500! Na kraju jedan vent maknuo, drugi spojio na potenciometar i smanjio na 1400 i sada ajde to je to. Temperature ajde rekao bi ok, ali moze to i bolje. Moram još testirati sa ostalim hladnjacima pa da mogu tocno znati. Jer eto ovako def sve meni su oko 55C-60C u loadu...
Ocjena: 1/5, 1 samo jer ljepo izgleda

Matična: Nisam još puno glavinjo po biosu, ali na prvi pogleda rekao bi odlična, i nemam riječi osim
Ocjena 5/5

Memorija: Da nije bilo problema nebi imao rijeci ovako...Sastavio sve to, upalio komp, bio malo na njemu, ugasio i više ni tjeo upalitit Nakon pretumbavanja memorije u druge kompove, shvatih da je jedna prduknula...Ko ce ju znati sto joj bi, ni očito navikla raditi pola sata u brzim uvijetima
Ocjena 2/5 zbog očito tvorničkog kvara

Grafičke: Zvijeri nema šta, tihe su i jake. Temperatura doljnje je zadovoljavajuča, ne prelazi 40C u loadu, dok druga je malo toplija i morati cu i za nju iskemijati neki vent jer ovaj sada 120 očito ne puše na nju isto. Ne svidja mi se na njima jedino to što obe imaju po 2x6pin, mogli su ili jedan ili ako to nije dovoljno 8pin metnuti...
Ocjena 4/5

Napajanje: Močno, tiho, ali užasno za kejbljving. Modularni kablovi prekruti i nisu okrugli! Ako niš drugo to su okruglo mogli napraviti, ovako se moras patiti, kemijati, ma za poluditi
Ocjena 4/5 zbog kablova

Kučište: Veliko na oči,ali zapravo jako jako malo. Što bi bilo da sam uzeo atx ploču...Imam previše toga u njemu, i eto malo je Ali eto nadam se jedan dan opet dodje fd xl u ruke pa ce to biti ljepše
Ocjena 3/5 Kvalitetan lim, puno mjesta za ventilatore, ljepo ali ima boljih kučišta za te novce

Sve u svemu, sa kompom sam zadovoljan, dobio sam što sam htjeo, brzinu!
Sada još kada uhvatim vremene malo to sve još srediti vezicama,izolirkama da bude pic mic.

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 08.06.2012. u 08:16.
Staro 08.06.2012., 08:21   #3920
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova

E PA NEĆU!
Odvratni su, i ne kužim zašto su različitih oblika ovi na cooleru.

@FRipper - imam ti ja Abitov SLI bridge viška ako ti treba

Staro 08.06.2012., 08:27   #3921
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

ne, pošto je kruti i nemos savijati ga ne trebam...imam od asusice ljepi savitljivi i ok je
Staro 08.06.2012., 08:42   #3922
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@Fripper, daj mi reci, onaj vent na kavezu od hardova, stavil si da puše po grafi?
Jel ima kakvih razlika u temp.s ventom i bez?
I jesi probal možda gornji vent na "stropu" stavit desno od cooler-a?
Il je tak svejedno tak je ovaj na stropu stavljen?
tnx
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2012., 08:49   #3923
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
ne, pošto je kruti i nemos savijati ga ne trebam...imam od asusice ljepi savitljivi i ok je
A što sam ja kriv što imam krutog?
Btw. lijepi si hardverić skupio ali da se to toj puno bolje složiti, svjestan si toga i sam, pretpostavljam da si zato i slikao ovako izdaleka

Staro 08.06.2012., 08:51   #3924
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
@Fripper, daj mi reci, onaj vent na kavezu od hardova, stavil si da puše po grafi?
Jel ima kakvih razlika u temp.s ventom i bez?
I jesi probal možda gornji vent na "stropu" stavit desno od cooler-a?
Il je tak svejedno tak je ovaj na stropu stavljen?
tnx
da, taj vent na kevezu puše na onu doljnju grafu ona je u ful loadu na max 40C dok ova druga ide i do 60...znaci ima razlike, da maknem taj vent obe bi išle preko 60...ispred toga ima jedan 140 koji vuce isto zrak unutra

gornji vent je ispuh, on vuce van topal zrak sa procesora, kao i onaj na guzu, nema logike metnuti desno jer onda nece biti iznad hladnjaka di i je temperatura zapravo

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
A što sam ja kriv što imam krutog?
Btw. lijepi si hardverić skupio ali da se to toj puno bolje složiti, svjestan si toga i sam, pretpostavljam da si zato i slikao ovako izdaleka
bez komentara

da zato sam slikao, jer cu bolje sloziti pa da opet bacim slike, a do tada vi dajete ideje
Staro 08.06.2012., 08:53   #3925
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
da, taj vent na kevezu puše na onu doljnju grafu ona je u ful loadu na max 40C dok ova druga ide i do 60...znaci ima razlike, da maknem taj vent obe bi išle preko 60...ispred toga ima jedan 140 koji vuce isto zrak unutra

gornji vent je ispuh, on vuce van topal zrak sa procesora, kao i onaj na guzu, nema logike metnuti desno jer onda nece biti iznad hladnjaka di i je temperatura zapravo
Tenkju..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2012., 11:15   #3926
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

@FRipper Dobar hardware imas, samo daj jos malo popravi te kablove Nadam se da ce moj sljedeci komentar kad postas slike bit: "gdje su ti kablovi?"

Staro 08.06.2012., 11:22   #3927
vava
Premium
Moj komp

vava's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
@vga killer
Predobro izgleda
U corsairu je tesko sloziti da ne bude dobro

@FRipper
Mocna konfa
Malo povezat i poravnat kablove i to jeto.

vava je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2012., 13:16   #3928
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Al problem su kablovi iza...tamo je đumbus totalni i kako god pokusas sve se ispreplete.
Staro 08.06.2012., 14:10   #3929
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Al problem su kablovi iza...tamo je đumbus totalni i kako god pokusas sve se ispreplete.
Tako je i kod mene, svaki put kad otvorim drugu stranicu treba mi 5 min i jos jedan covjek da je zatvorim
Staro 08.06.2012., 15:31   #3930
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Ukoliko netko kaze da moze bolje dobiti ce po tamburi! Ne more bolje!!

Potrosio 3 čuke i 4 izolirke!! Maknuo crvene sata kablove od kučišta,metnuo crne...ostalo sve crnom izolirkom...guzni vent metnut napred ispred grafi i dignut malo višlje da puše po obe. a i led plavo da malo i tu svitli
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno