|
![]() |
#1 |
Destroy all nod-32
Datum registracije: Feb 2007
|
Pokidane žice headseta-a
Evo ovako: Imam jedan problem s headsetim-a. Imam dva headseta-a jedan moj a drugi od prijatelja. I sad na oba dva su se pokidale žice. jednom negdje pri sredini kabela a to je headset koji se ukopcava u comp pomocu onih klasicnih jack-ova. A drugi se ukopčava putem usb-a i pokidale su mu se žice odmah do onoga amo reci adaptera koji stoji na njemu. I sad ja sam vidio da u tim kabelima ima masu onih žica malih, velikih, nekih koje su omotane nečim zelenim ili crvenim, pa me zanima jeli to uopče moguće spojiti i imali netko negdje neku šemu kako se spajaju one žice na taj adapter ili što li je već. Jedan je headset logitech (preko usb-a), a drugi labtec. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
ovak, imam dosta iskustva s takvim i inim stvarima, ako mozes slikaj sve, pa da vidimo sto se da napraviti i koja je razina stete... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Destroy all nod-32
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema tu neke posebne nauke. Spajaš boju na boju, oklop na (isti) oklop. Prvo rješi slušalice (crni jack), 2 živa kraja (L i D kanal) i njihov oklop (masa). Za podsjetnik, na konektoru kontakt na vrhu je L kanal živi, onaj u sredini je D kanal živi a onaj poviše je zajednička masa. Slična situacija je sa mikrofonom, s tim da je jedan kontakt živi, drugi napajanje i treći masa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Ovako sam rješio svoj problem. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63911
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
pitanje o izolaciji je sasvim opravdano, naime svaki kanal spojen je lak zicom, odnosno svaka zicica u pojedinom spletu ili nicni je lakirana lakom u boji, da bi se spojilo, najbolje lemljenjem, potrebno je skinuti taj lak, na sljedeci nacin. s upaljacem na kratko spaliti kajeve, zatim s cinkkloridonom kiselinom, 10% ce biti dovoljna, i kistom ocistiti krajeve i predlemiti ih prije zavrsnog medjusobnog spajanja. mozes kupiti i otopinu za skidanje laka s zica, ali mislim da ti ne treba samo za ovo, ako dovoljno pazljivo radis nece biti problema. zatim sto se tice naknadne izolacije, u tvom slucaju ti je najbolje koristiti dvokomponentno epoksilno ljepilo, koje je dovoljno viskozno u tekucem stanju kad ga pripremis i izlijes preko gotovih spojeva da ih uz neznatnu pomoc potpuno prekrije i osigura dovoljnu medjusobnu izolaciju. njega također mozes iskoristiti i za fiksiranje spojeva s postojecom izolacijom, te na kraju sve omotas jednim slojem izolir trake, cisto iz estetskih razloga i crne boje, ili boje izolacije :-) sve potrebne stvari mozes nabaviti i na hoby odjelima, bauhausa, peveca i inih centara postoji i jos jedna opcija, posaljes sve meni da ti napravim :-) EDIT1: ako imas kvalitetnu lemilicu, lak ces skinuti samim postupkom lemljenja, uz pomoc cinkkloridne kiseline... EDIT2: jos jedna stvar, dosta kvalitetnih proizvodjaca koristi nicnaste lak zice koje u jezgri sadrze i fine pvc ili slicne niti, koje osiguravaju dovoljnu gibljivost zavrsnog kabela i relativnu neosjetljivost na stalno koristenje :-) to navodim iz razloga, da si pomognes tako sto ces taj jezgreni dio izdvojiti i odrezati prije lemljenja, da si ne radis nepotrebno staljeno smece na kasnijim spojevim EDIT BY MOD: Još ovo, još ovo... Postoji tu i EDIT tipka pa dodavaj koliko želiš, samo nemoj "štancati" nove poruke jednu iza druge. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.02.2008. u 21:44. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|