Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2008., 14:43   #1
Ivanozo
Destroy all nod-32
Moj komp

Ivanozo's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pokidane žice headseta-a

Evo ovako: Imam jedan problem s headsetim-a. Imam dva headseta-a jedan moj a drugi od prijatelja. I sad na oba dva su se pokidale žice. jednom negdje pri sredini kabela a to je headset koji se ukopcava u comp pomocu onih klasicnih jack-ova. A drugi se ukopčava putem usb-a i pokidale su mu se žice odmah do onoga amo reci adaptera koji stoji na njemu. I sad ja sam vidio da u tim kabelima ima masu onih žica malih, velikih, nekih koje su omotane nečim zelenim ili crvenim, pa me zanima jeli to uopče moguće spojiti i imali netko negdje neku šemu kako se spajaju one žice na taj adapter ili što li je već.

Jedan je headset logitech (preko usb-a), a drugi labtec.
Hvala!
Ivanozo je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2008., 15:06   #2
Dr. Big
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
ovak, imam dosta iskustva s takvim i inim stvarima, ako mozes slikaj sve, pa da vidimo sto se da napraviti i koja je razina stete...
Dr. Big je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.02.2008., 15:45   #3
Ivanozo
Destroy all nod-32
Moj komp

Ivanozo's Avatar

Evo slikao sam onaj ne usb labtec headset. Drugi mi je u prijatelja pa kad odem tamo slikai cu i njega a dotad evo ovaj. Ja neznam što sa čime spojiti. Mislim logično je da spajam iste boje ali neznam jeli treba i ove njihove navlake itd.

Staro 09.02.2008., 16:42   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nema tu neke posebne nauke. Spajaš boju na boju, oklop na (isti) oklop. Prvo rješi slušalice (crni jack), 2 živa kraja (L i D kanal) i njihov oklop (masa). Za podsjetnik, na konektoru kontakt na vrhu je L kanal živi, onaj u sredini je D kanal živi a onaj poviše je zajednička masa. Slična situacija je sa mikrofonom, s tim da je jedan kontakt živi, drugi napajanje i treći masa.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2008., 17:14   #5
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2008., 17:58   #6
Ivanozo
Destroy all nod-32
Moj komp

Ivanozo's Avatar

Sve sam spojio i ništa ne radi.
Staro 10.02.2008., 18:58   #7
Pepermint
Premium
Moj komp

Pepermint's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
mozda malo glupo pitanje al jesi dobro skinuo izolaciju sa zica? i jesi ih nakon toga izolirao opet, da se nedodiruju medjusobno
Pepermint je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 21:42   #8
Ivanozo
Destroy all nod-32
Moj komp

Ivanozo's Avatar

Ma jesam sve sam to ucinio i opet ništa.
Staro 12.02.2008., 18:40   #9
Dr. Big
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
pitanje o izolaciji je sasvim opravdano, naime svaki kanal spojen je lak zicom, odnosno svaka zicica u pojedinom spletu ili nicni je lakirana lakom u boji, da bi se spojilo, najbolje lemljenjem, potrebno je skinuti taj lak, na sljedeci nacin. s upaljacem na kratko spaliti kajeve, zatim s cinkkloridonom kiselinom, 10% ce biti dovoljna, i kistom ocistiti krajeve i predlemiti ih prije zavrsnog medjusobnog spajanja. mozes kupiti i otopinu za skidanje laka s zica, ali mislim da ti ne treba samo za ovo, ako dovoljno pazljivo radis nece biti problema.

zatim sto se tice naknadne izolacije, u tvom slucaju ti je najbolje koristiti dvokomponentno epoksilno ljepilo, koje je dovoljno viskozno u tekucem stanju kad ga pripremis i izlijes preko gotovih spojeva da ih uz neznatnu pomoc potpuno prekrije i osigura dovoljnu medjusobnu izolaciju. njega također mozes iskoristiti i za fiksiranje spojeva s postojecom izolacijom, te na kraju sve omotas jednim slojem izolir trake, cisto iz estetskih razloga i crne boje, ili boje izolacije :-)

sve potrebne stvari mozes nabaviti i na hoby odjelima, bauhausa, peveca i inih centara

postoji i jos jedna opcija, posaljes sve meni da ti napravim :-)

EDIT1: ako imas kvalitetnu lemilicu, lak ces skinuti samim postupkom lemljenja, uz pomoc cinkkloridne kiseline...

EDIT2: jos jedna stvar, dosta kvalitetnih proizvodjaca koristi nicnaste lak zice koje u jezgri sadrze i fine pvc ili slicne niti, koje osiguravaju dovoljnu gibljivost zavrsnog kabela i relativnu neosjetljivost na stalno koristenje :-)

to navodim iz razloga, da si pomognes tako sto ces taj jezgreni dio izdvojiti i odrezati prije lemljenja, da si ne radis nepotrebno staljeno smece na kasnijim spojevim

EDIT BY MOD:
Još ovo, još ovo... Postoji tu i EDIT tipka pa dodavaj koliko želiš, samo nemoj "štancati" nove poruke jednu iza druge.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.02.2008. u 21:44.
Dr. Big je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno