Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.01.2008., 10:44   #1
robi64
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Unhappy kompjutor se neda upaliti problem hitno!

susjed mi komp kojeg ne može upaliti tj.može ga upaliti ali se pokrene samo ventilator, a na ekranu crnilo i kaže ne svijetli lampica dole od kompa znači ne može se podignuti os(win xp pro sp2)njegova konfiguracija je sljedeća:

napajanje:neon-px-400w
matičma:kn8ulede003468 abit amd
vga:gigabyte ati 2600pro 512mb
procesor:amd 3800+
ram:2x512mb na 400mhz

komp je normalno radio do prije 10 dana,počelo je sa manjim problemima(samo jednom se uklj.i isklj.iz struje da bi sad to već prešlo u očajničku fazu po 10 puta uklj.isklj. iz struje da bi komp proradio normalno)

molim kako da pomognem susjedu ako netko zna
robi64 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2008., 11:33   #2
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Smrdi na cold boot. To je do ploce, ako imas garanciju, reklamiraj
pipe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.01.2008., 13:11   #3
robi64
Banned
Moj komp

da izgleda definitivno ploča probao sam sve komponente sa svog kompa i grafu i napajanje i memoriju sve živo testirati i uvijek isto, a daj mi reci što je to cold boot,i ploča je pod garancijom ali susjed zagubio račun,ploča je inače kupljena u hgspotu u zagrebu u dubravi ali kažu u servisu da bez računa ništa sda jedino predstoji potraga za računom što drugo,makar mislim da bi oni trebali imati kopiju računa pogotovo što je matična kupljena preko kartice hm da vidjet čemo
Staro 30.01.2008., 14:59   #4
Baklava
Anvil of Crom
Moj komp

Baklava's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
evo pa citaj

A hard reboot (also known as a cold reboot, cold boot or cold start) is when power to a computer is cycled (turned off and then on) or a special reset signal to the processor is triggered (from a front panel switch of some sort). This restarts the computer without first performing any shut-down procedure. (With many operating systems, especially those using disk caches, after a hard reboot the filesystem may be in an "unclean" state, and an automatic scan of on-disk filesystem structures will be done before normal operation can begin.) It may be caused by power failure, be done by accident, or be done deliberately as a last resort to forcibly retrieve the system from instances such as a critical error or virus-inflicted DoS attack.
Baklava je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 16:13   #5
robi64
Banned
Moj komp

da si mi još to preveo???ovako mi je isto znam kao i prije
Staro 31.01.2008., 16:36   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
@robi64
COLD BOOT ili hladni reset
Ponaša se kao hardverski reset na kućištu (ali samo logički). Potrebno je učiniti instrukcijski skok na adresu FFFF:0000 nakon što se postavi vrijednost npr. FFFFH na adresi 40:72. Vrijednost različita od 1234H naređuje BIOS-u da testira memoriju.
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 16:57   #7
Baklava
Anvil of Crom
Moj komp

Baklava's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Olymp
COLD BOOT ili hladni reset
Ponaša se kao hardverski reset na kućištu (ali samo logički). Potrebno je učiniti instrukcijski skok na adresu FFFF:0000 nakon što se postavi vrijednost npr. FFFFH na adresi 40:72. Vrijednost različita od 1234H naređuje BIOS-u da testira memoriju.
@olymp
hihi ako nije skuzio ovaj moj post kako će onda tvoj , ne moras riplajat
Baklava je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 18:25   #8
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pa eto napisao sam na hrv. razmisljao sam ne razumi to na eng...Nije bit mu se smijat ni zafkavat ga nego mu pomoc
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2008., 22:07   #9
robi64
Banned
Moj komp

eto problem još nije riješen,susjed odnio komp u servis i tamo ga testirali(hgspot)i rekli da ne valja grafička??prije toga sam grafičku tu istu stavio u svoj komp i uredno radila??kaže to susjed u servisu, a oni mu kažu da je to nemoguće,sad ono najzanimljivije stavimo mi drugu grafu u komp a ono komp opet ne radi,na minitoru je poruka da nema signala sa kompa,U ISTINU NE ZNAM TKO JE TU LUD,evo susjed ponovno sutra ide u servis ali sa ovom grafom,uistinu ne znam što još uraditi, u servisu sve radi jer su oni stavili svoju grafu,a kad mi stavimo svoju ništa ne radi komp se normalno uključi sve radi ventilator i sve drugo ali slike nema pa nema monitor crn probali smo i druge kablove za komp i adapter ma sve živo pa mislili da ne valja monitor pa smo uzeli moj komp i priključili ga na njegov monitor i sve normalno radi dakle i ste strane je sve ok kažem ni sam više neznam kako da mu pomognem pa ako netko ima još kakvu ideju dobro bi došla
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno