|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() OK ljudi spasite me ludnice.. nakon ne znam ni sam kolko hebanja sa LANom doma i dalje imam problema. Poludit cu jer nista ne radi kako bi trebalo. 1. Komp: ASUS A8N SLI Deluxe s939 (nForce 4 - nVidia LAN + Marvell Gigabit LAN onboard mrezne) 2. Komp: ASUS A7N8X-E Deluxe sA (nForce 2 - nVidia LAN + Marvell Gigabit LAN onboard mrezne) Dakle kao sto vidite dvije vrlo slicne ploce.. ako se to tako moze nazvat.. i TONA problema. Njih spajam na ASUSov (hmm I sense a "ASUS psychological disorder") GigaX1005 switch (kupio sam taj jer mi ga je netko sa foruma ovdje preporucio.. metalni, mali, ne grije se.. itd.. kao kvalitetan je) i sve to na D-Link 380T modem u route modu. Modem naravno ima DHCP ukljucen non-stop jer bez njega niti jedan komp nemogu naterat da se spoji na njega.. dapace moram ga manualno resetirat natrag na tvornicke postavke da bi njemu uopce mogao pristupiti (jer je tvornicki DHCP upaljen). Dakle evo problema... "IP conflict detected" ili nesto slicno.. prokleti bubble ubio bi ga da mogu ![]() Dakle tu poruku dobivam ako sve narihtam kako bi trebalo biti: Automatic IP settings i manual DNS u TCP/IP propertiesima. Probao sam naravno sve moguce kompbinacije vec... sa drugom mreznom na svakom kompu, sa manual IP itd. I jedini nacin da imam oba kompa spojena na switch i da oba mogu na net je da je na jednom IP na automatic a na drugom manual odredim recimo 192.168.1.10 (nebitno). S tim da taj na kojem je manual IP, jednostavno ne moze na net dok je ovaj drugi komp ugasen ![]() Da.. upravo glupo, nelogicno i bizarno kako zvuci! I danas mi je puko film .. jer u jednom trenutku, nista nije bilo dirano, samo odjednom na mojem kompu (di je inace automatic IP) dobijem onaj bubble da mi je network traffic lower or disabled.. kako vec ide, ne mogu vjerovat da se ne mogu sjetit sad tocne fraze ![]() Ona sam poceo prckat po svemu tome.. cak sam ustekao PCI mreznu u drugi komp no onda su TEK poceli problemi.. blue screen pri bootanju i slicno.. zakljucio sam da je mrezna u banani jer nemam ni vremena ni zivaca ici testirat plocu od drugog kompa i kajjaznam... Pa ako ima netko neke ideje ZAAAAAAAAAAAAASTO dobivam IP konflikt poruke non stop ... ZASTO bez DHCPa router ne radi...... i kako bi ovo trebalo bit sredeno... Onaj sticky od Raka sam procitao odavno.. i poslusao sam onaj savjet "sve na automatic, upalis DHCP i to radi" no naravno meni ne radi. P.S. Da li poredak kablova na switchu igra ulogu?? Netko mi je rekao da na starim switchevima je to bilo bitno. Inace probao sam i to mjenjati no nije imalo efekta. ![]()
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Taj SW sam ti moguće ja preporučio (imam takav 8 portni i mali je zakon), i nema šanse da je do njega. To je layer 2 device i nema nikakve veze s nekim IP konfliktom ili što se već tebi javlja. Ulovi SS postavki za DHCP, lan, internet konekciju i druga relevantna sr... iz routera pa postaj ovdje, eh da i SS ipconfig/all na obadva kompa. Inače to jednostavno mora radit, sa ili bez dhcp-a. Ako znaš IP adresu routera u tom range-u postaviš kompove i doviđenja.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Znam da ti necu pomoc al ja isto imam spojena dva kompa na router Speedtouch Thompson, al svaki sa svojim kablom i nemam ama bas nikakvih problema...ne znam zasto ti treba switch..ne spajas li lan kablom svaki komp s routerom..hmmm |
![]() |
![]() |
#4 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
@Pomo Nisi mi ga ti preporucio kolko se sjecam.. no nebitno. Ne znam kaj ce ti SS svega toga.. nis tu ne pise sto ne znam ili sto ne bi smjelo biti tako. Pise sve sto sam vec naveo ovdje.. no evo ti od mog kompa svejedno, mozda znas nesto vise o tome.. ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Laughing Man
|
Za početak tebi modem definitivno ne radi u router modu, bar ne kako treba. Što god da si izveo, ne može ti komp dobivat IP adresu 89.164.34.254 i sam sebi bit default gateway, i onda da još očekuješ da to radi. Dakle sve iz početka frende. I da, nisi mi poslikao sve potrebne informacije iz routera, nisi poslikao ipconfig/all iz drugog kompa. Kako očekuješ da ti netko pomogne ako ne pružiš sve potrebne informacije??? I molim te nađi neki drugi host za slike, sa imagesranja se pol sata učitavaju.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Secret Undercover Agent
|
Da ovaj gateway IP je i mene stiltao no nisam se stigo posvetit tome.. Koje jos informacije od routera zelis? Prilicno je sve jednostavno i ima malo opcija u odnosu na neke druge rotuere koej sam vidio.. jedino jos sto ima da ti mogu pokazati je WAN settings.. Drugi komp nisam napravio ipconfig jer nisam bio u mogucnosti tada. Idem sad vidjet sta mogu pa editiram post i ubacim slike. OK evo postavke routera, mislim da sam sve posliko sto postoji a da se moze mijenjat.. osim, Modulation Type ITU G.992.1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() imagebam.coms I evo ipconfig /all i Connection settings sa drugog kompa.. na kojem je ocito gateway manualno upisan pa zato i pise kak spada ![]() ![]() ![]() imagebam.coms
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 09.03.2008. u 21:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Definitivno u ovom slućaju glavni krivac je 380T koji jako loše radi u router modu rada. Ono što bi ja napravio je prvo definiranje svih mrežnih postavki sa fiksnim parametrima (neovisno je li DHCP uključen ili nije). Mislim da je ip 380T 192.168.1.1, ako je ovo točno, onda na kompove postavi: ip - 192.168.1.10 - prvi komp, 192.168.1.11 - drugi komp Subnet - 255.255.255.0 Gateway - 192.168.1.1 DNS - ove prepiši iz Sticky - ja (ovisno koji je tvoj ISP) Potom kako kaže Pomo reset modema i konfig izpočetka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Secret Undercover Agent
|
A probao sam fiksirat svaki IP vec odavno.. DHCP ili ne... i kao i sve drugo: malo radi malo ne. Evo sad sam, samo za tebe ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
Pokušaj par dana i bez torenta, jer ako tada ne "crkava" onda si detektirao problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Secret Undercover Agent
|
Bez torrenta?? Kakve to veze ima? Show me the path ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Secret Undercover Agent
|
Evo 24h kasnije sve radi jos uvijek.. to je pozitivno. Naravno postavke su medusobno kontradiktorne ali hebiga, kad smo zadnji put vidli logiku u IT sektoru ![]() Danas mi kolega na poslu rekao da D-Linkovi modemi/routeri i inace imaju takve glupave "minuse" tj. nedostatke... uredaj radi ali evo, treba samo DHCP funkcionirat kak treba no nejde.
![]() |
#12 |
Moderator
|
Kvaka je u tome što torent programi koriste veliki broj istovremenih konekcija koje mnogi uređaji (bilo hardverski, bilo softverski) "ne trpe" tj. dolazi do raznih problema u radu istih (blokiranje, resetiranje, konektirani su ali ne propuštaju promet, . . .). Ovaj problem se pojavljuje i kod puno boljih uređaja, od proizvođaća deklaniranih kao routeri a kamoli na 380T (deklariran kao adsl modem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Secret Undercover Agent
|
Aha... vis zanimljivo.. nisam znao. No inace rijetko koristim torente.. par puta mjesecno mozda... a kolko sam primjetio ne utjecu na rad moje mreze. Evo 2 dana kasnije meni jos uvijek bez problema.. sad bi reko "problem sreden" no onda bi se ureknuo ![]() ![]() Hvala na pomoci ![]()
![]() |
#14 | |
Laughing Man
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Secret Undercover Agent
|
Pa to da je na modemu upaljen DHCP koji bi trebao sam odredit IPeve na mrezi, a na mojoj mrezi sam ja fiksirao IPeve tak da je DHCP osto bez posla. S tim da ako ugasim taj DHCP nece vise raditi, kao da sve ovisi o njemu. Sad vrlo lako moguce da ima tu jos nesto sto ja ne znam, ali ja ovo zovem kontradiktornim ![]()
![]() |
#16 | |
Laughing Man
|
To nema veze s IT sektorom (tu tebe citiram), nego s bajnim d-linkom. Inače nema ništa kontradiktornog u fiksnim ip adresama i upaljenom dhcp-u u isto vrijeme.
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Secret Undercover Agent
|
Ima i ima. No ocito je stvar misljenja a ne cinjenice.. i eventualno loseg iskustva s moje strane. No dosta o tome..
![]() |
#18 |
volveraš
Datum registracije: Oct 2007
|
Možda malo OT al me zanima: Pretežno kad podešavam kompove sa routerom stavim DNS-ove na router da se ne treba upisivat na svaki komp. Doduše dobro je nekad stavit u TCP/IP postavke DNS-a kad se windoze 'gube' al me zanima još koje mišljenje iz prakse. Fala.
![]() |
#19 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Dhcp ostavim čisto radi kakvog "gosta" kojem dozvolim pristup u mrežu, da ne moram svaki puta sve upisivat.
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Ja upisujem DNS servere rucno u slucaju da se radi o kabelskom modemu koji cesto sebe voli proglasit DNS serverom, a meni se osobno to nikako ne svidja, pa ga jednostavno preskocim posto sam imao nekoliko puta DNS problema s takvim konfiguracijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Secret Undercover Agent
|
I evo prestalo je raditi :S .. Cijelo jutro sam na internetu, i odjednom vise nemam connection. Pogledam modem i on je uredno connected, network connection je tu.. sve radi, ali ja nisam online. Restiram komp, refresham connection, sta god da napravim nemrem online. Firewall sam prvo ubio tak da ne mislite da je to njega. I kako onda rjesim problem? Tako da upalim drugi komp na mrezi. S tim da prije tjedan-dva, prije neg sam poceo prckat opet po tome, je situacija bila obrnuta.. drugi komp sam od sebe odjednom ne bi mogao online dok se moj komp je upali. Jedino sto mi pada na pamet je poredak kablova na switchu. MISLIM da je prije bilo "modem-moj komp-drugi komp" a sada je "drugi komp-modem-moj komp".. naime stavio sam modem u sredinu.. onak pucam u prazno sa glupim pokusajima jer ne znam sto bi probao. Znaci jel moj D-Link u banani? Je li SVAKI D-Link u banani ![]()
![]() |
#22 |
Moderator
|
Ovako, obzirom koji switch imaš nebitan je "raspored" kako si uštekao kompove i modem. Ono što možeš napraviti (jasno uz određenu kolićinu zelenih šuštavaca) je: - nabavi (na tržnici ili novo) DSL-584T ili DSL-684T ili SE555. U ovom slučaju postojeći modem ispada iz igre. - nabavi router (bez adsl modema, također tržnica ili novo). Postojeći modem resetiraj - podesi u Bridge mode, a na routeru podesi PPPoE konekciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Secret Undercover Agent
|
Smijesno ce zvucat.. ali brijem da mi baka ima 584T ![]() Dakle ima modem koji je dobila od T-Coma u 12. mjesecu uz klasican ugovor na godinu dana. Ne sjecam se detalja, no znam da ima na sebi 4 porta, a kolko vidim na netu 584T bi mogo biti taj. Uzet cu taj, izbacit i modem i switch iz igre.. pa da vidimo kako drugi D-Link radi ![]() Inace danas mi se desilo opet.. identican problem ko u prethodnom postu. No danas nisam isao upalit drugi komp nego sam prvo istekao modem iz struje na 10sec, nadajuci se da ce to pomoci.. no nije imalo efekta. Pa sam onda u svojiim TCP/IP settingsima stavio na Automatic IP.. tada je proradilo. Odmah sam vraito na manual IP, i to isti koji sam imao, i onda je opet normalno radilo. E da.. desilo se vise/manje u isto doba dana ko i jucer.. oko 11h.. moguce da ima veze sa 24h resetom DSL linka... ne znam, to je jedino sto mi pada na pamet s obzirom da se desilo isto sranje za 24h.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|