Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.12.2007., 13:51   #1
dragoi
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
xp pro, GRUB, mup.sys, ali ima još toga....

ovako, dakle, ide cijela priča:
imam komp s dva OS-a, windows xp pro i ubuntu. prije tjedan dana sam odlučio da mi više ne treba ubuntu te ga odlučih izbrisati. mislio sam da neće biti ništa loše ako samo pobrišem linux particiju s ubuntuom, te sam to i napravio preko partition magica. i dobro, restartam komp, ali odjednom mi onaj GRUB kaže "error 22". i dobro, gledam ja po googleu šta je to i nađem načine kako da to riješim. prvo sam pokušao preko recovery console, trebao sam koristit naredbe fixmbr i fixboot, ali problem: traži me administrator password kojeg zapravo nitko nikad nije ni postavljao, ali eto traži ga. i probam sve žive passworde, "prazno, admin, administrator, Admin, password",... ali ništa. onda sam se sjetio da ponovno instaliram ubuntu, i napravio sam to, i sve lijepo radi. i ovaj put guglam kako se pravilno deinstalira ubuntu, i kaže mi "prvo fixmbr da ti nestane GRUB a onda obriši particiju". ma bravo, rekoh. uglavnom, kako nisam mogao fixmbr preko recovery konzole, našao sam da mogu to i preko windows98 boot diska. i u njemu onda lijepo napravim fixmbr ili fixboot ili obadvoje, ne sjećam se više (al mislim da je samo fixmbr). i dobro, restartam, nema više GRUB-a, al kad ono, još jedan problem: xp pro, onaj sa početka priče, mi se zamrzne na welcome screenu, tj. ne piše welcome nego je nacrtan xp logo, al ona plava pozadina ko na welcome. i gledam ja sad šta je to?!?!?! hajd dobro, pokrenem ubuntu preko cd-a, pratim upute i postavim GRUB natrag, mislio sam da možda zbog njega neće se pokrenuti. al opet stane tamo. kad odem u safe mode vidim da se zaustavi na dobrom, starom mup.sys i stoji na njemu minutu, al onda se pokrene i ponovno zaustavi na welcome screenu s xp logom. probah sve živo da popravim to, sva moguća rješenja koja sam našao za mup.sys problem, chkdsk mi kaže da je cijeli hard disk u redu. problem očito nije hardverski jer imam instaliran ubuntu i windows xp home (od jučer) i na njima sve radi. čak sam pokušao i http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q307545, al još uvijek isto (vratio sam stari registry poslije toga).
i sad pitam, jel mi može itko pomoć oko toga?!?!?!? (samo nemojte reć da reinstaliram windowse =)
aha, imam AMD athlon 1.8 GHz, 256 MB RAM-a, nvidia gforce 2, matičnu i ostalo čak ni ne znam koju jer je komp star 5 godina, ako ne i više.
unaprijed se jako zahvaljujem na pomoći jer je bilokakva dobrodošla!
dragoi je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 21:12   #2
mbesa76
Registered User

mbesa76's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Kako si uspio rješiti problem?
mbesa76 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori