|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Optima i Kasda KD318MUI ADSL Router
Pozdrav, imam jednostavno pitanje... prešao sam sa T-Coma na Optimu i prilikom prelaska dobio sam Netopia modem kojeg sam stavio u router mode i sve radi kako treba, ali postoji jedan problem, a taj je da ovaj modem ima samo jedan ethernet utor, a to mi ne odgovara jer bih htio prikopčati i laptop na router... ...sada sam nabavio od frenda Kasda KD318MUI ADSLRouter (znam da ga svi kude ![]() ...jel se to kako može srediti ili je ovaj pokušaj osuđen na propast, te je jdini način kupnja negog (wireless) routera ![]() ...hvala...
ABIT IC7-G @ 1:1 FSB 255 MHz P4 2.4C @ 3.06 GHz vcore 1.52V Zalman 7000Al-Cu G.E.I.L Ultra X 3200 @ 255 (2.5-3-3-5) - Samsung TCCD Brainpower Sapphire Radeon 9600 Pro @ 475/325 Seagate SATA 120 GB, Chieftec 360W LG 19'' F900P @ 1280x1024 100Hz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja koristim Kasdu upravo radi USB izlaza i LAN priključaka. Imam T-com i radi super kao router. Iznimno (prilično rijetko) se zna desiti da se iz nekog razloga (kojeg mogu saznati ako odem u konfiguraciju uređaja) ne spoji nakon uključivanja, ali onda samo pritisnem ON/OFF gumb i Kasda je spremna za rad. Veza mi NIKADA nije pukla. Nemam pojma zašto svi toliko drvlja i kamenja bacaju po Kasdi... Meni radi odlično. Možda samo imam sreće i/ili sam dobio uređaj bez greške, no glavno da radi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bih Kasdu iskoristio, jer ima 4 ethernet priključka, ali na Optimi. Problem je što modem ne dobija DSL signal. Mene zanima u čemu je problem i da li se to uopće da srediti...
ABIT IC7-G @ 1:1 FSB 255 MHz P4 2.4C @ 3.06 GHz vcore 1.52V Zalman 7000Al-Cu G.E.I.L Ultra X 3200 @ 255 (2.5-3-3-5) - Samsung TCCD Brainpower Sapphire Radeon 9600 Pro @ 475/325 Seagate SATA 120 GB, Chieftec 360W LG 19'' F900P @ 1280x1024 100Hz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U principu moglo bi se kad bi postojao pristojni support proizvođača. Kako se ovdje vjerojatno radi o proizvođaču iz neke rupe u PRC - u, niš od ovog. S tehničke strane, razlog nefunkcioniranja Kasde na Optiminoj mreži leži u tome što je Kasda za Adsl Annex B standard, a Optima koristi Annex A. Vezano za inicijalno pitanje, nabavi switch (cca 100 Kn) i spoji preko njega sva računala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Nikky je sve rekao, a ja bih još dodao da se nećeš baš usrećiti sa tom Kasdom kao routerom. Ako želiš omogućiti da se više kompova može spojiti na internet onda je bolje da uzmeš neki switch, ili ako imaš para uloži u neki fini router koji će te služiti ma kakav god modem dobio od operatera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|