|
![]() |
#1 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Gdje kupiti neiritantan 40mm fan?
Pozdrav svima, Imam problem sa Intel InBusiness 16 portnim switchom, koji se hladi (opravdano) jednim 40mm ventilatorom. Naime, to cudo (ventilator, ne switch) je vec pri kraju radnog vijeka i prilicno je rasklimano, a kako se vrti na dosta RPMa, ne samo da je glasno, nego je i iritantno za cuti. Ima li gdje kvalitetna ponuda 5V/12V 40mm ventilatora u Zagrebu? Zaista bi mi trebalo nesto sto, ako vec mora biti glasno, onda da je "zdravo" glasno, jer ovo proizvodi svakojake uzasno grozne zvukove, skoro kao SCSI disk sa 5-6 plattera...
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
http://www.links.hr/index.php?option...orija=05090802 sharkoon system fan P, ako je to dovoljno za ohladiti. mislim da je prije u electronic centru u tratinskoj bilo i nekakvih ada 40mm, ali ih u zadnje vrijeme nisam vidio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
BTW, ima li taj Sharkoon negdje MTBF informacije o svojim ventilatorima? Ne uspijevam nista pronaci na stranici...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
sumjam da je low noise na 3k rpm bas glasan, ipak je to vent malih dimenzija (zapravo sada kolko gledam svi 40mm koje sam za sada nasao po netu se vrte na 3-6k). ja sam neko vrijeme imao mali 40mm sa nekog starog radeona na northbridgeu, na 2000 se nije cuo, na 4000 se mislim vrtio na defaultu i zujao je poprilicno. mozda netko ima vise iskustava s ovime... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja bas imam taj "L" Sharkoon. Ne mogu prezalit 30kn, vent je cisto smece. Nit puse nit hladi. A uzasno vibrira, i bas zbog toga pravi veliku buku kad se montira. Inace, kad ga uzmem u ruku i spojim, buka nije strasna. MTBF je OK, jer je to ball bearing vent. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
IMHO, nekog dobro rješenja kod 40mm ventova po meni nema. Da puše, treba se vrtit brzo, što daje za posljedicu glasan rad. Ako možeš ikako staviti 60/74/80mm vent, svakako puno bolja opcija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Mislim da je veci problem taj sto stvara velike vibracije, kad ga onako uzmem u ruku i spojim da radi, samo malo se cuje. Ali cim ga stavim na, u mom slucaju, NB pasivac, cuje se uzasno. Da, na 5V ne starta, a cini mi se da ne starta ni na 7V. Sad sam nekako iskemijao tako sto sam na jednu od pajpova od Freezera natakao 70mm Deltu od A64 stock coolera na 1800rpm, bolje hladi NB nego ovo govance na 12V. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() 40 mm ventovi nisu neka sreća, ali ovaj će ti poslužiti ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ??? Duboko, iskreno i svesrdno se nadam da ti fali jedna nula negdje u ovom broju... ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Nisu, da, ali 'ebiga, tako su si Intelovi inzinjeri zamislili, pa sad... ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Sad, ovisi koliko ti je potrebno da ti mjesto gdje je switch bude tiho. Možda ti nisi toliko osjetljiv, pa će ti pasati 3k rpm. Meni nije, mada nemam potpuno tihu kantu, na 12V se taj ventić definitivno čuo. Čak i uz normalno puštenu glazbu preko Foobara. Onda sam ga dao sa pločom (jer meni je bil taj ventić na plavom zalmanu na NF4 Ultra chipsetu), mislim da je kod Mikeyy-a završilo sve skupa. Ako ima on to još i čita ovu temu, neka kaže riječ ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|