|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() kanta... nemože se upalit, crkla... evo moj post sa techarpa: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: axeafrika. 06.01.2008. u 00:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ok sad objasni što ti znači da si očistio "svaki CPU cooler" mislim kolko CPU coolera imaš... ![]() Anyway ako si skidao razne hladnjake sa stvari i mjenjao pastu imaš dvije stvari za provjeriti_ 1. Pasta se razmazala po čipsetu/proesoru/ploči i sad stvara spoj di netreba, nedaj se zavarati neke paste iako pišu da ne vode mogu napraviti probleme (osobno provjereno) a dosta ti je da ti se rezlije po rubu silicija ako nije dobro zaliven (npr na čipsetu) i odeeee - eto ti ovakvih simptoma... Dakle pazi da je tanki sloj paste a ne potop... 2. One žvake na čipset coolerima nekad imaju takav postav da nosači za čipset coolere postanu problem, naime kako je žvaka podebelja masa kad staviš standardni tanki sloj paste na čip (poslje odstranjenje žvake) i onda nakon stavljanja čipset coolera isti uopće ne dotiče čip - jer ostane iznad njega na nosačima... Nesretna oklnost ako ti se to desi - ali bilo je ploča s tom sklonošću, pa ako je tako stavi se tanka bakrena ili alu pločica ili ako nemaš ništa sličnoga kovanica od 1 ili 2 lp gore (aluminijeske su) i s tim se može improvizirati dosta dobro samo moraš paziti da ne zdrobiš čipset...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
hehe bio je typo. sad je ispravljeno ![]() da malo mi je stare paste otišlo na onaj mali zeleni dio na celeronu 1x1mm, probo sam oćistit ali nije išlo, mislio sam da nije važno. evo idem sad to očistit pa se javim edit zeleni dio(zapravo crna udubina): http://images.tomshardware.com/2007/...t_2/775cpu.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hmm jbga... Rastavi sve (izvadi ramove i sve iz ploče pa i CPU) i dobro provjeri da nije negdje u socket ili na ploču pored nekaj kapnulo (traži friški pastu ona je vjerojatnoji uzrok) i prebriši si konektore od rama i kartice kad si već kod toga prije sastavljanja možda ti nebi bilo loše niti čipset cooler provjerit posebno ako si vaddio ploču iz casea nekad se znaju iščašit da ljudi ne primjete jer dižu ploču držeći je za cooler ili stiskaju na stolu kad stavljaju cpu pa se izguraju pinovi... I dvaput provjeri sve kablove dal je sve spojeno kako treba, posebno naponske provjeri 2x neki put se desi da se EPS i PCI-e zamjene i sl...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|