|
![]() |
#1 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
(riješeno) M56S-S3 i Kingmax, MHz problem ili normala
ploca gigabajtova M56S-S3, gore su 2 modula po 1gb kingmax ddr2 800 i brisbane X2 na 4000. komp danas slozem za burazovu curu. konfa sastavljena od citanja(i gubljenja oci) na ovom forumu. :-D ocitava mi u cpu-z i u everestu da ddr2 radi na 702MHz, to je 351*2. u biosu nigdje nemrem namjsetiti postavke gdje ce to biti 400, dakle na kraju 800. tj. omjer DRAM:FSB je 6, a trebal bi biti 5.5 da se dobije 400MHz i da DDR2 radi na 800, jel...valjda ne tumacim(mislim) krivo. dakle gdje da to namjestim? jel to normalno, everest krivo pokazuje ili to tak mora biti jer je proc na 2100 pa nemre imati djeljitelje na 0.5? ak je, onda sam malo klokam i radi na 800...ili ne? ctrl+F1 ne daje te postavke, daje druge al za to ne... treba jos kaj stisnuti? thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
To je normalno, a nije problem niti u RAM-u, niti matičnoj, već u procesoru i njegovom integriranom memorijskom kontroleru koji nema polovične djelitelje (kako si i ti sam napisao 5.5) već samo cijele brojke. Ako želiš RAM na 800Mhz, stavi množitelj procesoru na 10x. Mada, 100Mhz na memoriji nije ništa. Staviš eventualno niže latencije i imaš brzinu ako ne i veću negoli na 800Mhz i lakšim latencijama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
@vuco; zahvaljujem! ![]() znam da nije nikaj krivo itd. jer pila prede kao maca. :-D (a i nema nigdje za promjenit/namjestit/vidjet/itd...) nisam bio full siguran(makar sam to procital vec ovdje negdje...davno...), pa eto da pitam, tko pita ne skita, a i moram bit siguran da radi kak spada. LP |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|