|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
DFI Lanparty NF4 Ultra-D - problem sa memorijom
Pozdrav Imam problem koji čupa živce!! Do sada sam imao 1gb memorije u dual channelu. Danas sam dodao još 1 gb i brzina memorije mi pada na 333mhz?! Inače memorije su Corsair twinx1024-3200xlpro i Geil UltraX (nova) Ako u biosu podesim da je brzina 200mhz komp se počne doslovno raspadati od jada, od bsodova do štekanja već kod posta... Ako je u kompu samo corsair onda je sve ok, ista stvar ako je samo geil. Šta se ne vole? U čemu bi mogla biti stvar?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ili se ne vole ili latencije nisu dobro namještene. Probaj staviti na 3-4-4-8 (tCAS-tRCD-tRP-tRAS) i command rate na 2T. Neka Corsairove budu na jednom, a Geilove na drugom kanalu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Latencije od obje memorije su 2-2-2-5 i tako ih bios prepoznaje. Command rate je 2T. Isto tako su corsair na jednom a geil na drugom kanalu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Ne vole se i tu nema pomoci. Odluci se za jednu i nabavi ako mozes jos iste memorije a drugu prodaj ili zamjeni To se i meni dogodilo sa OCZ i Kingmaxom HC na istoj ploci, eliminirao sam OCZ (teska srca) i ostavio Kingmaxa (4x512, 2T) i radi svinja, sve u 16 To je tako, ploca je vrhunska ali musicava u pogledu memorije
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Bio bi presretan da je tako! Danas sam probao 4 ista corsaira i opet ista stvar!!! Na DIY-street forumu sam već naletio na ovakve upite ali nema riješenja. Jedino riješenje bi bilo prodati ovaj postojeći ram i kupiti 2 keksa od gige... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Krivac je Corsair XL Pro te ploče jednostavno ne trpe taj RAM kad se samo sjetim muka s tom memom na Daddy-evom stroju iako smo uspjeli dič te kekse i GeIL One TCCD na 280MHz 2,5-4-4-8 2,8V mislim da je on koristio neku verziju 510 biosa...PM-aj ga možda se sjeti ![]()
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne bi rekao da je problem u baš toj memoriji. Probao sam 2 kita twinx1024-3200c2 danas i dešava se ista stvar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Problem je u Corsair-u DFI LP NF4 se ne voli sa Corsair memorijama (iz nekog samo DFI-u poznatog razloga) na bivšem DFI Street-u je bilo more tema vezanih za DFI LP NF4 + Corsair issue a i ovdje se pisalo o tome ![]() vjeruj mi imao sam tu ploču, na njoj je bilo more memorija, pratio sam forume i threadove vezane za probleme s tim pločama ![]() najviše su problema imali baš sa C2 modulima i to pogotovo sa 1GB keksima koj su radili nikako btw ta ploča ima milijun i jedan bios meni se osobno najviše svidio 704-2BTA, nekima 623-3, nekima 510FIX..... ovisno o čipovima ploča je različito reagirala na BIOS što se odražavalo na stabilnosti sistema P.S. da nebi bilo da trkeljam http://www.diy-street.com/forum/show...+Corsair+issue http://www.diy-street.com/forum/show...+Corsair+issue
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
Bad luck! Ne preostaje mi drugo nego da mijenjam memoriju. Ili 2x1gb ili da probam isti ovaj Geil pa da se nadam... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|