|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() pozdrav svima! Imam sličnu antenu kao na ovom linku http://optimum-online.hr/shop/view_p...roduct=1510051 ali ne znam koja joj je snaga.Uglavnom nije mi dovoljno jaka pa me interesira dali je moguće napraviti kombinaciju nje i sat.antene da bih dobio satkantenu za koju pretpostavljam da bi bila dovoljno jaka da spojim dva kompa koja su medjusobno udaljena 1,8km i imaju optičku vidljivost. Zapravo me zanima vaš savjet kako bih najlakše spojio ta dva kompa,naravno bežićno s tim da je na jednom kompu se515 sa najnovijim firmwareom kojem sam pojačao njegovu snagu na maximum i drugi komp koji ima vanjsku antenu od 8db i spojena je pci wifi karticu.Dakle moj komp bi bio Ap na koji bi se spajao drugi komp udaljen 1,8km.Trenutno imamo dvije panel antene,jedna ima 8db snage a za drugu ne znam koliko je jaka ali recimo da je veličinom i izgedom gotovo ista ovoj sa linka.Šta nam je još potrebno za dobru vezu?Sat.antena pa na nju staviti ovu jaču panelku ako je to moguće ili kupiti jednu jaču omnicu i sa ovom jačom panelko se spojiti ako je dovoljno jaka....ili nešto peto??? thx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
a koju antenu ima klijent koji se misli spojit na tebe? bolje kod njega forsirajte usmjerenu antenu prema tebi,ako si ti AP,nego obratno..... za omnicu mozete ako nema mreza u blizini jer "zagađujete" eter ukoliko postoje jos wireless mreza oko vas... satkantena ti je cantena na satelitsku...a panelka an satelitsku bi bila nesto kao http://www.trevormarshall.com/biquad.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Najkvalitetniji način bi bio da stavite s obje strane 2 satelitska tanjura s kantenama. Ne bi bilo pucanja veze, problema s pingom, itd... Pošto imate panelke, možeš isprobati s jedne strane staviti tanjur i na nju panelku. Omnicu nemojte koristiti, jer ona je za 360°, a ne za 8° ( kut zračenja ). Omnica ima malo "pojačanje", jer to plati svojom pokrivenošću, dok usmjerene antene imaju veće pojačanje, koje dobe maksimalnim usmjeravanjem signala ( Sat kantena do 25dBi, a kut zračenja ~12° - 15° ). Znači prvo probajte satelitskim tanjurom, sa panelkom kao fidom, ako vam ne odgovara signal ( stabilnost, itd... ) Stavite i s druge strane tanjur. Gledajte da odaberete kanal rada koji se razlikuje od okolnih APova za barem 25MHz, ilitiga 3 kanala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Panel antena na satelitsku antenu=satkantena ???
ova paneka koju ja imam mislim da je između 14-18db jer gledajući sad ponovo ovu sa linka moja je bar duplo veća,iako to ne mora ništa značiti i ona je spojena na se515 koji bi trebao biti AP,drugi komp koji je udaljne znači optičkom vidljivošću 1,8km i ima pci wireless karticu na koju je spojena panelka od 8db i nekih 5,5m kabela od kojih je 0,5m pigtail. E sad dali stavljati ovu jaču panelku na sat.antenu i probati se kaćiti na moj AP koji bi onda bio spojen sa panelkom od 8db ili na sat.antenu stavljati ovu panelku od 8db, a AP spojiti sa panelkom od tih 14-18db? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
morate kemijat,nemoze ti nitko rec e ovak ce radit najbolje....probajte sa tanjurom...makar ja vjerujem da kod tebe panelka,a kod klijenda panelka i tanjur bi trebale radit bez problema...ali moras kemijat! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|