|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Problem kod Flashanja
Eto, odlučio sam se prvi put napraviti flash, međutim odmah sam se opekao. Odlučio sam na stari način putem dos-a, ali prilikom dizanja bios mi veli da izvadim van disketu kako bi se mogao još jednom bootat i uć u windowse. Odem opet u postavke bosa i kao 1st boot device još uvijek stoji floppy. Probam još jednom i ista stvar. Dobro, ajmo sad probat sa @bios gigabytovim programom. Pokrenem, nađe on lijepo kao najnoviji bios F4, a najnoviji je F5, al dobro, ajde da probamo. Skine ga, i pitam me dal želim instalirati novi bios. Velim da. Nakon 5-7 sek izbaci mi upozorenje kao da je corrupt. Ja već čupam kosu i smišljam kaj sad i restartam komp. Digne mi bios u safe modu. ima opciju da mi ga digne normalno odaberem i voila. Eto pišem vam upravo s tog kompa, te matične. Bios se nije promijenio, još uvijek stoji da je F3. Ako sam uspio doći u win nakon ovoga dal postoji opasnost da je to samo krinka? Te na kraju kako da flasham?! Tko je tu lud?
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da ti možda u BIOS-u nije uključena ona zaštita protiv flashanja i mijenjanja od strane drugih programa (ne znam kako se točno zove opcija)?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
night shift
Datum registracije: Aug 2007
|
U biosu postoji flash utility, poziva se sa F8 (ali prvo udjete u bios, jelte). Moze se aktivirati sa alt+F2 dok broji memoriju na prvom ekranu. Dalje treba samo pratiti uputstva. Moguce je povlacenje fajla sa flopi diskete, cd-a ili usb flash-a. Obratiti paznju na punu oznaku i reviziju ploce. Tvoja ploca ima SPI bios, pa ako ipak zelis fles na starinski nacin, koristi flash895.exe pozdrav.
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Apacer ft Bozja pogledaj malo ovu temu.. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88634 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|