|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Sifra na datoteku i win
LJudi pomagajte i nemojte se jako smijat..naime imam problem...imao sam windowse na 2 particije(ne pitajte zakaj, predugo je za objasnjavanje) i izbrisao sa jedne particije i jos uvijek mi prilikom startanja kompa ocitava te windowse i pita me s kojih windowsa zelim dici komp... sa ovih koje koristim ili sa ovih koje nema...kak da to maknem problem br2. kak da stavim sifru na neki file ili datoteku ako se to uopce moze i dal ima mozda kakav program za to problem br3. kak da maknem da me ne pita svaki put onaj shit prilikom startanja windowsa da upisem sifru.... nemam sifru, al iritira... ..nakon sto se edobro nasmijete zbog stupidnih pitanja, budite dobri i odgovorite...thx.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. My Computer - desni klik - Properties - Advanced - Startup an Recovery - Settings - Edit. Otvorit će ti se jedan tekstualni file u kojem ćeš imati nešto tipa: [operating systems] multi (0)... multi (0)... Izbriši doljnji red i save file te napravi restart. 3. znam da se može i iz vindoza, ali jednostavnije je instalirati TweakUI i samo makneš jednu kvačicu kod opcije da pita šifru.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Shmrc pogledaj po google imas brdo programa za stavljanje sifri na foldere itd.. http://www.google.hr/search?hl=hr&q=...BEivanje&meta= Da te ne pita za unos sifre prilikom starta win. ajde ovako Start>Control Panel>user accounts>kad udes u njega vidit ces ASP.Net i oznaci i izbrisi ASP.Net i prilikom brisanja kad te bude pitalo zelis li sacuvat ikakve fajlove stavi "no">ok i nema vise unosa sifre pri startanju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
1. Trebaš editirati boot.ini datoteku... Ovako prvo digneš command prompt onda napišeš "cd c:\" (bez navodnika) pa onda attrib boot.ini -s -h -r sad napišeš edit boot.ini i editiraš tekst da izgleda otprilike ovako: [boot loader] timeout=20 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer Ti ćeš dolje imati pod operating systems jednu referencu na sadašnji windows i jednu na prošli tako da pazi kojeg brišeš (pogledaj po putanjama koja je prava) onda sejvaš taj boot.ini i izađeš iz edit aplikacije sad uppišeš "attrib boot.ini +s +h +r" i to je to... 2. Pojašnjene je nužno oko toga koju vrstu passworda točno oćeš XPi imaju encrypt funkciju koja omogućuje jednostavniju zaštitiu kao i mogućnost da samo tvoj accaunt ima pristup folderima ako se proglasi private folderom, za napredniju zaštitiu postoje posebni programi za enkripciju, mahom komercijalni (ne basplatni jel) pa bi bilo dobro da pojasniš što točno oćeš postići... Inače ljudi jnajčešće naprave rar arhivu zaštićenu passwordom za "kućno kriptiranje" to je za 99.9% nepremostiva prepreka ako password ima 10+ znakova u sebi... 3. Ako si jedini user na tom popisu onda ti se vjerojatno napravio net framework accaunt ideš control panel -> user accaunts (classic view) i tamo nađi accaunt sa net framework u imenu i obriši ga i prestat će te davit...
![]() |
#5 |
Registered User
|
Napravil sam sve ovo kaj ste rekli da mi se makne sifra s pocetka dok mi starta windowse, al jos uvijek me trazi sifru....dajte neko drugo rjesenje ak postoji...isel sam u acc i zbrisal onaj acc... imate mozda koji program koji je freeware? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa Tweakui je freeware, upiši "tweakui 2.10" u google i drugi link na popisu ti je download na softpediai i tamo se malo poigraj s opcijama...
![]() |
#7 |
Registered User
|
ss
znam da je tweak free, pital sam za program kojim stavljam folder pod sifru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Ahaa... Me stoopid... ![]() Hmm neznam pogledaj na majorgeeksu dal ima nešto nisam se nikad time bavio pretjerano pa ti nebi znao reći kaj je basplatno i dobro a kaj nije, mislim da su bilineki folder guard ili sličnog imena anyway pogledaj - iako XPi pro imaju ugrađenu funkciju koju se može aktivirati mjenjanjem nekih postavki to se najlakše upali instalacijom autopatchera (i usput si updateaš windowse) ili sa kompresijom u arhive...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|