|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Probblem sa USB utorom za miš
Imam Geniusov miš star otprilike 3godine, optički miš. Funkcionirao je najnormalnije i na staroj asus a7v8x-x i DFI dagf matičnoj. Međutim, kad sam kupio matičnu iz signa miš nije htio raditi. Da bi radio morao sam ga ištekat i ponovno uštekat. Kako mi se to nije dalo svaki put raditi probao sam na usb-u od kučišta i miš je radio bez problema. Što da napravim? Nešto u biosu šteka ili? Savjeti da kupim novi miš za sad ne drže vodu jer je stiglo novo kučište.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
samo ideja (nisam vidio tu maticnu u zivotu a kamoli do biosa dosao) ali zna se desiti da su zadnji USBove podeseni kao 2.0 dok su prednji (ovi na kucistu koje si izvukao s maticne) 1.1. naravno, moze se podesiti da su svi 1.1 ili svi 2.0. moguce je da se mis ne snalazi na 2.0 iako bi trebao. pogledas u biosu da li je tako podesno. ako je a ne treba ti brzi USB trenutno prebacis i zadnje na 1.1 (moguce da u biosu ne pise verzija nego drugacije, vec ces skuziti kad naletis na to) i ubodes ga iza (znam, kada je uboden naprijed bas zivcira ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
da ne otvaram novi thread.. jučer stavil Manli PCI card USB 2.0, znači kartica sa dodatnih 4 USBa jer ih na ploči imam malo.. winsi su uredno instalirali drivere al od onda miš ne radi.. ajd ok, izvadim ja karticu van, al miš i dalje ne radi.. tj. dioda svijetli al se ne pomiće.. probal sam uninstalirat drivere, system restore, last known good configuration.. ništa... mislim da se negdje driveri kolju jer dok napravim uninstall drivera od miša, tj. ono HID device, i kad napravim scan za novim komponentama u device manageru, miš proradi na par sekundi prilikom instalacije, i prije nego iskoči balonćić your hardware is ready to use, onda se smrzne.. miš je logitech M-BT58.. do sad je radil normalno 2 god već.. jedva sam došo ovdje napisat problem samo s tipkovnicom.. na-TAB-al sam se.. jer malo mi fali da ne roknem format c... a imam neke važne podatke na c particiji.. pomagajte.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|