|
![]() |
#1 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Sapphire RS200, nema slike, proc hladan, ventovi se vrte
Imam jednu Sapphireovu plocu za P4, chipset je ATi RS200 (IGP9100, dakle integriran i radeon 9100) + Via 686B southbridge. E sad, ploca je radil ko urica dok nisam isao promijenit hladnjak (stavljao intel box mjesto titana). Pazio sam kako sto radim i nigdje nisam nis zahvatio nezgodno, no slike nema, ventovi se vrte. Isprobao i s titan coolerom nazad, same shit. promijenio 3 proca i 3 memorije, 4 napajanja, upiknuo cak i 2 grafe da vidim da nije integrusa otisla, stoput clearcmos. njet. Probam ja upalit komp bez hladnjaka od procesora, a procesor i nakon 20min mrtav ladan (a willamette 1600 to nikako ne bi smio). A northbridge je OK. Na tipkovnici zasvijetle ledice a poslije nis. Ustekao misa, kasnije i usb memoriju u usb utor, to bi moralo svijetliti, no ne svijetli. Zakljucio sam da je otisla nekakva naponska regulacija za 5V, jer ne radi USB a mislim da ni proc ne sljaka. Inace, kod ove ploce se proc NE napaja s 12V, nego s 5 - P412V konektora nema. Detaljno sam pregledao plocu, nema nikakvih vidljivih ostecenja, ploca je ko iz ducana. Jel ima ko ideju kaj s tim, osim objesiti plocu na zid kao ukras? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Obzirom da si promijenio baš sve što se moglo promijeniti, moja dijagnoza je: Safirku na zid. Sorry.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Mislio sam mozda da bi se negdje dalo pogledati/prelemiti nesto, naponska regulacija mi uopce ne zgleda komplicirano, samo ne znam odakle bi pocel. A i staru bi uslagiralo da vidi maticnu na zidu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|