Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.11.2007., 11:56   #1
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Sapphire RS200, nema slike, proc hladan, ventovi se vrte

Imam jednu Sapphireovu plocu za P4, chipset je ATi RS200 (IGP9100, dakle integriran i radeon 9100) + Via 686B southbridge. E sad, ploca je radil ko urica dok nisam isao promijenit hladnjak (stavljao intel box mjesto titana). Pazio sam kako sto radim i nigdje nisam nis zahvatio nezgodno, no slike nema, ventovi se vrte. Isprobao i s titan coolerom nazad, same shit. promijenio 3 proca i 3 memorije, 4 napajanja, upiknuo cak i 2 grafe da vidim da nije integrusa otisla, stoput clearcmos. njet.

Probam ja upalit komp bez hladnjaka od procesora, a procesor i nakon 20min mrtav ladan (a willamette 1600 to nikako ne bi smio). A northbridge je OK. Na tipkovnici zasvijetle ledice a poslije nis. Ustekao misa, kasnije i usb memoriju u usb utor, to bi moralo svijetliti, no ne svijetli. Zakljucio sam da je otisla nekakva naponska regulacija za 5V, jer ne radi USB a mislim da ni proc ne sljaka. Inace, kod ove ploce se proc NE napaja s 12V, nego s 5 - P412V konektora nema. Detaljno sam pregledao plocu, nema nikakvih vidljivih ostecenja, ploca je ko iz ducana.

Jel ima ko ideju kaj s tim, osim objesiti plocu na zid kao ukras?
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 12:13   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Obzirom da si promijenio baš sve što se moglo promijeniti, moja dijagnoza je: Safirku na zid. Sorry.
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2007., 12:32   #3
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Mislio sam mozda da bi se negdje dalo pogledati/prelemiti nesto, naponska regulacija mi uopce ne zgleda komplicirano, samo ne znam odakle bi pocel. A i staru bi uslagiralo da vidi maticnu na zidu
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno