|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() dakle !!!! jedan veeliki problem sa memoriom mi se pojavio prije dva dana kada sam radio neke preinake na svom kompu... ...zamjenio sam svoju matičnu matsonic ms 8137c+ (na kojoj bjaše athlon XP1900+) sa Jetway V6DU (na kojoj je athlon XP2200+), i premjestio svojih 1gb ddr(2x512) memorije sa stare matične a 256mb ddr meme stavio na staru.... ...dalje... -prvo instaliram sistem na svojoj staroj (matsonic) matičnoj,bez većih problema(sistem radi ko zmaj)... -zatim krenem instalirat sistem na drugu matičnu Jetway V6DU i prilikom bootanja prođe POST zatim dođje do klasičnog "press any key to boot from cd"...kad stisnem bilo šta komp se gasi...ja reko prob u memi... -izvadim jedan keks od 512mb,probam... ista stvar... -zamjenim ova dva keksa od 512...ista stvar... -vratim onih 256 sa stare matične...ista stvar... -zatim vratim tih 256 na staru matičnu (i probam ostala dva keksa od 512 na istoj) da pokrenem sistem i da se obratim vama za pomoć...neće sad da pokrene ni ovaj stari komp (sa starom matsonic matičnom) dali je ikako moguće da mi je matična Jetway V6DU spalila sva tri keksa... ---napomena!!: -prije bilo kakvih preinaka, komp na kojem je bila matična jetway sa 256 mb ddr, bio je instaliran xp koji je poprilično spreman za rušenje (gomila virusa i razbacanog smeća okolo)...dakle komp je radio, sistem se bootao bez ikakvih problema!!! -napravio clear cmos na svakoj prije premještanja bilo čega -na matičnoj Jetway V6DU se čuje zvuk poput pištanja visoke frekvencije (ne glasno al dovoljno jasno) -stavio novo napajanje (MS KY-400ATX P4) na jetway matičnu -napajanje na staroj matičnoj je identično kao novo samo 5 mjeseci ranije kupljeno -pokušao zamjenit napajanja...bez rezultata -na matičnim pločama ne postoji utor za dodatni 12V konektor tako da ih nisam uključivao(znam da i to zna pravit prob) -ne mogu pokrenit ni memtest sa hirensa jel prilikom bilo kakvog pokušaja bootanja (bilo sa harda ili cdroma) komp se automatski gasi -od danas ne prikazuje ni sliku na monitoru... već sam popilično umoran i očajan tako da mi treba pomoć više sile (Vas) hvala unaprijed Zadnje izmijenjeno od: fatal_error. 02.11.2007. u 16:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Roštiljana... Očito ti je ploča u cjelom tom preslagivanju dobila po piksi i pokopala ram, možda ju je napajanje skurilo (ako je friško kopčano) ili si je trknuo ili - ma ko zna...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ovaj sekund sam došao od kolege,kod njega sam probao sve tri meme... i zamisli sva tri keksa rade... naem pojma više majke mi!!!uf sad sumnjam na proc, al mi nije jasno kako je moguće da oba ne rade,ili ako su u pitanju matične kako je moguće da njih dvije ne rade baš u istom trenutku... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ugl...napravio sam...morao proc sa stare mbo stavit na ovu jetway...klanje između proca i rama...don't ask... nakon milion kombinacija došlo je na svoje... anyway ...tnx dude...ti si se jedini obratio... putting u on my friend's list ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|