Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.11.2007., 15:34   #1
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Liteon LH-20A1H problem

Problem je u tome što hoće čitati sve DVD-e i CD-e, a neće ništa na njih pržiti.

Prvo sam mislio da je problem u tome što sam odmah pokušao staviti najnoviji firmware, a proces je se sam abortao na negdje 50%. Ali nije stvar u tome. Dakle, pržilica je spojena na IDE kabel, sama je na njemu i jumpana je na master. Disk je WD 320 GB, i on je na sata kablu i priključku. U device manageru mi iz nekog razloga piše da je pržilica SCSI, što naravno nije točno. Isto tako kada prčkam po BIOSU, primari master mi je HDD, secondary master i slave, kao i primary master su mi not detected. U Windowsima je pržilica uredno vidljiva i sve hoće čitati. Ali pri pokušaju prženja sa Nerom 6 ili 7 kaže "restart occured" i onda kaže process failed. CD ili DVD ostanu netaknuti, nisu uništeni.

Kako znam da je pržilica ispravna? Pa stavio sam je u drugi kompjuter, spojio na IDE kabel, na kojem je i IDE disk. Nakon što su je windowsi detektirali, bez problema sam završio proces stavljanja LL0C verzije firmwarea i hoće sve najnormalnije pržiti. Dakle problem je u ovom novijem kompjuteru sa SATA diskom, pokušavao sam nešto mijenjati u postavkama BIOS-a, ali nije pomoglo. Dakle, na kompjuteru na kojem pržilica ne radi su Win XP Pro, kao i na ovome na kojem radi. Matična je MSI Neo-F v2, American Megatrends Bios.

Molio bi za pomoć, ako nekome nešto pada na pamet, stvarno ne znam što više pokušati.
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2007., 15:35   #2
MeT
Premium
Moj komp

MeT's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
probaj loadat fail-safe defaults u biosu...
MeT je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.11.2007., 15:42   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
U Device Manageru izbriši IDE kontroler(e) i resetiraj komp
Staro 09.12.2007., 15:21   #4
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor MeT
probaj loadat fail-safe defaults u biosu...
Probao sam, nije pomoglo.

Citiraj:
Autor coconut
U Device Manageru izbriši IDE kontroler(e) i resetiraj komp
Također, probao, nije pomoglo.

Ne znam, mislim da ću kupiti sata pržilicu i izbaciti ide kabel u potpunosti, ne znam što više učiniti.
Feyd je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno