|
![]() |
#1 |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Liteon LH-20A1H problem
Problem je u tome što hoće čitati sve DVD-e i CD-e, a neće ništa na njih pržiti. Prvo sam mislio da je problem u tome što sam odmah pokušao staviti najnoviji firmware, a proces je se sam abortao na negdje 50%. Ali nije stvar u tome. Dakle, pržilica je spojena na IDE kabel, sama je na njemu i jumpana je na master. Disk je WD 320 GB, i on je na sata kablu i priključku. U device manageru mi iz nekog razloga piše da je pržilica SCSI, što naravno nije točno. Isto tako kada prčkam po BIOSU, primari master mi je HDD, secondary master i slave, kao i primary master su mi not detected. U Windowsima je pržilica uredno vidljiva i sve hoće čitati. Ali pri pokušaju prženja sa Nerom 6 ili 7 kaže "restart occured" i onda kaže process failed. CD ili DVD ostanu netaknuti, nisu uništeni. Kako znam da je pržilica ispravna? Pa stavio sam je u drugi kompjuter, spojio na IDE kabel, na kojem je i IDE disk. Nakon što su je windowsi detektirali, bez problema sam završio proces stavljanja LL0C verzije firmwarea i hoće sve najnormalnije pržiti. Dakle problem je u ovom novijem kompjuteru sa SATA diskom, pokušavao sam nešto mijenjati u postavkama BIOS-a, ali nije pomoglo. Dakle, na kompjuteru na kojem pržilica ne radi su Win XP Pro, kao i na ovome na kojem radi. Matična je MSI Neo-F v2, American Megatrends Bios. Molio bi za pomoć, ako nekome nešto pada na pamet, stvarno ne znam što više pokušati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
probaj loadat fail-safe defaults u biosu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne znam, mislim da ću kupiti sata pržilicu i izbaciti ide kabel u potpunosti, ne znam što više učiniti. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|