|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Uz Linksys WRTGL dali mi treba softverski firewall?
Ovak stoje stvari: Ruter od optime spojen na Linksys (Zicno) koji je spojen na mreznu od kompa i ujedno je i default gateway u kucnom wlanu za sheranje neta. 1.Mene sad zanima dali meni uz taj ruter, posto iza optiminog stoji taj pa tek onda moj komp dali meni uz to treba jos i softverski firewall ili je ovo dovoljno i ujedno i sluzi kao firewall? 2.Na Linksys je zakacena i moja sestra koja ide na preko linksys>optima ruter, ja sam na linksysu stavio enkripciju WPA i MAC filtering, i sad me zanima ako se netko zakaci na Wireless antenu od moje sestre dali i on ima pristup internetu preko moje sestre ili?? Ja jesam zastitio ruter sa mac filteringom ali sta ako se netko spoji na sestrinu antenu pa ide preko nje?? Dajte me prosvjetlite molim vas ![]()
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
1. ako koristis firefox - netreba 2. ako se neko nakaci na wlan antenu od tvoje sestre nemoze nista ![]() ![]() postavi WPA+AES (ne TKIP) enkripciju, jer WRT54G AES enkriptira hardwareski, TKIP enkriptira interni CPU (sto stvara dodatni load i smanjuje ti propusnost)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|