|
![]() |
#1 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
DTK HThinet konfiguracija
E ovak. Imam jedan komp. Nije moj nego za nekoga, a sam to malo morao srediti. Formatiran je. Problem je u tome što nemam drivere za matičnu (tj. grafičku, mrežnu, neke kontrolere). Gore su bili windowsi milenium, a sad su xp profesional. Komp je kupljen nemam pojma kad, ali znam da za vrijeme akcije kod je HThinet (se još tako zvao) davao računala spremna za internet. Konfiguracija je DTK-ova. Zna li netko kakva je tu unutra matična ili gdje bih to mogao saznati jer mi trebaju driveri, a taj tip ih nema i ne može ih naći, a niti nezna ako ih je dobio. Konfiguracija je sljedeća: Matična - e to je problem, nema agp utora Grafička - neka blesava sherana Procesor Celeron 900 MHz RAM 128 SD RAM Disk 20 GB Ovo nisam znao u koju kategoriju staviti, pa sam stavio ovdje. Ako moderaori misle da nije tu mjesto tome neka slobodno prebace drugamo. Hvala na razumijevanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
smrdi na i810. daj otvori case i vidi koji je chipset. ako je, imas srece-intel driveri su univerzalni...to vec znas |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja sam imao takvu konfiguraciju, ali na ploči je bio AGP. Ploča je bila PC CHips M779MR sa SiS 630 chipsetom. Grafika je bila integrirana, drivere (SiS630/730) sam skidao na SiS-ovoj stranici. Zvuk je također integrirani, CMI8738. Te drivere nađeš na C-media stranici. Daj pogledaj malo bolje tu ploču, mora na njoj negdje pisat model (obično negdje izmađu PCI-a) pa s tim na google. Sretno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
nemam kaj napisati
|
Koliko prašine u tom kućištu. Chipset: SIS 900 PLD4146 0138CN To piše na njemu. Za grafičku piše samo GFX Pro. Zvuk je CMI8738. Vjerojatno je PCChips sa SIS-ovim chipsetom. Bum proguglal. Hvala na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Lol i ja san ima taj komp,samo što je kodmene bila Fastfame matična s intel čipsetom.Imala je Agp i integriranu.Grafa je bila Savage 4 32MB,eee to su bili dani ![]() ps.Fastfame više nepostoji jedino da nisu prominili ime...
![]() |
#9 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imao ju je frend i kad smo tražili drivere za nju završili smo na na Matsonicovoj stranici jer ima ALIjev čipset. ima integriranu grafu Aladin TNT2 sa 32MB, nema AGP utor, 2 utora za ram (SD naravno). Nisam 100% siguran al koliko me pamčenje služio matična je plava.
![]() |
#10 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Imal je Željac tu konfu. Ajme muke sa time ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
nemam kaj napisati
|
Citiraj:
Inače Facelessone je u pravu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
nemam kaj napisati
|
A ja sam sad sve to lijepo zaštekal s namjerom da stavim skinute drivere i zgorilo mi je napajanje. Neko 145 W max. To je sve kaj piše na njemu. Probao s drugim i sve radi. Stvarno koji peh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
imala je 100 % sisov chipset ! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Jao koja rasprava pa wiseman ti je sve rekao!! Nije ni bitno tko je proizvodjac ploce kad ti natpisi s chipova sve kazu. Inace PC Chips voli mjesto originalnog imena chipseta lijepit genijalna imena kao XCell2000 ili GFXPro Chipset koji ti imas je sigurno SiS 630S sa grafickom do 64MBmax(shareano u biosu za podesit) Dakle odes tu http://www.sis.com/download/ i kliknes WinXP/IGP Graphics Driver / SiS630&SiS730 i to je za vga Zvuk je CMedia ali to ste spoznali. Malo googlash i naci cesh driver. SiS 900 jedino moze biti chipset za LAN 10/100 i nista vise (taj imam i ja cak) Dakle opet odes na http://www.sis.com/download/ pa WINDOWSXP / pa Network Driver / pa SiS900 & Integrated SiS900
![]() |
#17 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
ja sam za zvuk tražio P6VAPME drivere (tako mi rekli ovi na srvisu) i radi ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
nemam kaj napisati
|
Skužio sam koje drivere trebam, ali to mi ništ ne znači jer mi treba još napajanje pošto je ovo otišlo. Sad davati 300 kn za neko kvalitetno je upitno, a kupiti neko za 80 kn mi je tak. Neznam kak biti pametan. Najrađe bi zakucak kompjutora u zid i riješil se muke. Bum nekaj zmislil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Kupis napajanje npr codegen 300W za 50kn sa trznice i radit ce dobro.Takve konfiguracije malo trose a i uz njih su isla 230W napajanja tako da ce ovo biti i predobro.
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Chipset je ALI Alladin sa intergriranom TNT2 grafikom. Mislim da se moglo shareat do 32MB memorije. Ima i taj SiS900 chip, sjecam se i toga... Znam jer sam imao puno sranja s tim kompom, dok ga nisam zamijenio... ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Evo upravo idem čovjeku završiti komp s takvim čudom. Ima napajanje 250W u nekom turbo malom kučištu. PC Chips ploča, samo što je stavio 80GB hard. Istina TNT2 "GFX PRO", a kad stavljaš drivere za IDE imaš u folderu GFX PRO! LOL BTW, nema podrške što se tiče IDE kontrolera za XP, barem ne na onom cd-u što sam ja radio tako da je cd-rom u PIO modu. Što se tiče zvuka... AC97 barem na ovom "mom". Uglavnom : lol2 : od računala.
![]() |
#23 | |
nemam kaj napisati
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
dežurno gunđalo
Datum registracije: Aug 2007
|
E da malo oživim temu. Evo nabavio sam matičnu PCChips m779mr i ima većinu tih stvari koje ste vi nabrojali. Ali razlikuje se u nekim stvarima. ima integriranu grafičku (neznam koja piše samo GFXcel), čipset je neki sis950 i ima AGP utor. trebam drivere za nju i ako je moguće uputstvo pošto se na stranici proizvođača ne može ništa naći. Eh da zvučna je cmi8738 i za nju imam drivere. molim pomoć
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
E ljudi spasiste me. Trazio sam na googleu PLD4146 i izleti mi PCeks. Strava. ![]() ![]() Isti komp, DTK mali milion oznaka ali niakao naci model i drivere. Uspio sam nabasati na TNT Aladdin i na zvuk ali mreza i jos neki shit mi falili... Pretrazio LF-H50X, pa HSP36, ICES 003, SIS900, ALI M5819P i nakraju PLD4146. Idem sada onda potraziti te proklete alijeve drivere. Skinem ja i SIS i ALI. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|