Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2007., 19:23   #1
Ninoslav
Banned
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
PROBLEM SA KONEKCIJOM

EV OVAKO nakon sto sam promijenio maticnu plocu imam dosta problema sa konekcijom... radi se o dial-upu. Jos samo da dodam da imam problema sa otvranjem stranica... hocu da kazem da znam da je to dosta usporeno ali je bilo puno brze sa onom starom plocom...............

Ovako da kazem najvise me nervira to sto kada pokrenem onaj dijaloski okvir napise mi ako sam recimo pola sata na netu oko 5000 errora..... neznam da li to sta usporava konekciju ?????

Sada malo o modemu... radi se o CREATIVE MODEM BLASTER V92........ ovaj EXTERNI je. pa neznam da li bi trebao pogledati malo nove drivere ili??????

pokusao sam i neke fazone za ubrzavanje dial-upa ali nije to to pa ako ima netko slicna iskustva nek se javi
Ninoslav je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 22:50   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jel to ovaj, spojen na serijski port?
Ako je, ovdje imaš sav support za njega, uključujuči firmware i driver.
Probaj napraviti update jednog i drugog ali pažljivo u vezi firmware - a. Pročitaj svakako uputstvo kako to napraviti (valjda su dali nekakav readme).
Zadnji driver je datiran 29 Jun 07 baš za XP SP2.
Još nešto, ako slučajno koristiš serial miš onda pokušaj samo za serijski port na kojem je modem postaviti IRQ 5.
Također nezaboravi prekontrolirati tel. liniju, barem onaj dio koji ti je dostupan, jesu li priključci, spojevi dobro napravljeni i da se ništa ne klima.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2007., 12:49   #3
Ninoslav
Banned
Moj komp

da upravo je to taj modem... jesi kralj... ne koristim serial mis nego koristim opticki bezzicni mis.... a sta je to IRQ5?????

sto se tice linije i kabla sve je uredu samo moje je kablo dugo 10m......
Staro 30.09.2007., 16:36   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Optički bežični miš je na usb - u predpostavljam, onda ništa šta se tiće mišonje.
Šta je IRQ? Potraži malo i nauči.
Napravi update drajvera, vidiš da su nedavno izdali noviju verziju (izgleda zbog XP Sp2).
Ako poslje toga bude i dalje zezao onda napravi i firmware update ali pažljivo i kako rekoh gore pročitaj kako to ispravno napraviti.
Staro 02.10.2007., 14:21   #5
Ninoslav
Banned
Moj komp

nije na usb nego je na onom dzekeru za mis

skinuo samo drivere i firmware sve uradio kako treba......

ali je i dalje sve sporo....

cak se nemogu spojit ni na msn
Staro 02.10.2007., 15:13   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Da bi znao šta dalje, zamoli nekog sa laptopom da kod tebe proba tel. liniju i preko nje isproba brzinu konekcije i interneta.
Ako prilikom testa brzina bude nikakva onda je problem tel. linija.
Ako prilikom testa brzina bude ok onda moraš sistemom eliminacije prokužit šta se s čim kolje u tvojoj trenutnoj konfiguraciji (ovo se odnosi i na hardware i software).
Ako imaš vremena / volje probaj čisti install os - a + chipset + drivers + antivirus,
dakle bez ikakvog dodatnog software - a (danas av moraš imat čim izlaziš na net).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno