|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) 'Pukli' Windowsi XP
Jako cudan problem... Skeniram danas PC sa jednim spyware programom (ashampoo, nebitno) i nadje on tako svakakve gamadi, i sad idem ja da on to sve ukloni i tijekom tog uklanjanja odjednom se pojavi poruka tipa: 'windows will shutdown in 60, 59, 58, 57...' Pocne odbrojavat i Windowsi se resetiraju... Kad su se ponovno digli, na desktopu nemam nista! Ni ikone, ni onaj dolje windowsov toolbar da mogu pozvat Start menu, nista! Ne mogu nista ni kliknuti, znaci samo prazan wallpaper i kursor misa. Jedino mogu pozivat programe preko alt+ctrl+del, windows task managera jel... tako sam sad i uspio doci na net. Pokusavo sam ja svasta, i repairat windowse, i pokretat iz safe moda ali nista... Uglavnom, sutra cu puknut nove Windowse ali zanima me kakav je to problem? Znaci, WinXP se normalno digne, svi programi rade, samo ne mogu do njih normalni putem, sve nestalo... Ajd ak' je imo ko slican problem nek javi kako se to rijesava, da znam za ubuduce ako se ponovi... Nisam bas pametan, zasto se to dogodilo, ne znam da li je moguce da je taj neki spyware, trojanac, voteva, imao u sebi neku zastitu u slucaju da ga se pokusa obrisat pa onda ti napravi ovakvo sranje... P.S. Windowsi su XP SP2, Athlon 2600, 768 MB, Radeon 9200... iako mislim da je sve to nebitno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Čini mi se kao da si zgasio explorer.exe, s time da ti je krenulo još i odbrojavanje. Odbrojavanje se riješavalo prije sa Run komadom shutdown -a, a explorer.exe bi trebao moći pokrenuti tako da u task manageru pod File -> New Task (Run) upišeš explorer.exe. Prije je onaj virus znao pokretati taj shutdown proces, ali to je stari virus kojeg svaki AV mora prepoznat ![]() Si imao dugo te Windowse ili su bili neki friški ? Ako si dosta gazio Windowse (OC, instaliranje/reinstaliranje/deinstaliranje programa etc.) vjerojatno su otišli sa vremenom, a ako su friški, onda može biti da je virus neki. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
codiac pa khm je napisao da ima SP2, a drugo khm probaj proskenirat windowse s nekim AV, znalo mi se to isto dogodit, riješio reinstalacijom. kao što vuco pita jel si imao te windows dugo ili su friški, a nakon toga ti i kaže što bi moglo biti. prije rušenja spasi si podatke ako trebaš (sa desktopa, favorite, mailove i ostale dokumente). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To je neispravni virus. Mislim nije se izvrsavao kako treba pa je gasio komp. Ima ga posvuda i na gotovo svakom kompu. E sad prije je posojao neki mali patch koji ga je uklanjao, a danas sa sp2 i antivirusnim programima nebi trebalo biti problema. Tko zna sta je covjek sve uklonio prilikom micanja "gamadi". Ako i uspijes pokrenuti komp ja svakako preporucam nove windowse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
hvala na odgovorima, ti windowsi koje sam imao su vec bili dosta stari, cca 6 mjeseci, svega sam se tu nainstalirao tako da moze biti 100 stvari uzrok, jucer stavio nove, sad je sve ok... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|