|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Q: izrada antene
Imam jedno pitanje u vezi izrade antene. Pa ako mi netko moze odgovorit bio bih mu zahvalan. Novi sam u svijetu wireless-a pa nemam pojma o takvim stvarima. Naiso sam na www.wifihr.org na izradu jedne yagi antene, a buduci da imam sav materijal doma htio bi ju napravit, pa ak nece radit tek bi si onda kupio antenu. Radi se o ovome: http://wifihr.org/modules.php?name=C...showpage&pid=3 Decki su tamo koristili za dipole bakrenu zicu promjera 3mm. A moje pitanje je dal ta zica mora biti bas promjera 3mm ili moze bit deblja ili tanja? I dali bas mora biti bakrena? Jer ja doma imam bakrenu zicu debljine 3,4mm, i neku zicu malo tanje od 3mm koja nije bakrena |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nažalost, dimenzije su jako bitne. Uostalom potraži pojam "calculate yagi antena". Evo jedne str. sa više linkova, uključujući i aktivne kalkulatore. Eu specifikacija pojednostavljeno rečeno pokriva kanale 1-13 (2.412-2.472 GHz). U bilo kojem slučaju vidit ćeš da su mjere u ,xx milimetra. Ti možeš pomoću nekog aktivnog kalkulatora izračunati nove mjere u odnosu kakav materijal imaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|