|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Printer + wlan
Ovako - imam dva pc-a koji se nalaze svaki u drugoj sobi. Zanima me kakav router uzeti da taj printer mogu share.ati sa oba dva kompa, a da pri tome on ne ovisi o tome da li je jedan od kompjutera upaljen. Da li se može kupiti neki adsl router sa usb priključkom i na njega prikopčati printer putem usb-a? Imao sam sličnu kombinaciju prije, samo što je printer bio spojen putem običnog mrežnog kabela na router i morao je biti non stop upaljen. Bilo bi super ako bi se taj isti printer mogao upaliti putem usb-a kao neki standardni pisač spojen na pc direktno, tako da osoba ne mora na jednom pc-u ići u drugu sobu paliti pisač, pa onda natrag kliknuti na print i onda opet do printera po papire... Znači, koji router i printer bi preporučili? Ciljam na neki laserski printer c/b, ali može i boja. Tnx unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Gigaset SE555 je imao USB port za print server. Ali njega više ne nude u T-comu. Svaki router ima mrežni port, a imaš mrežnih print servera (USB) na našem tržištu fala bogu dosta. Od stotinjak kuna pa naviše. Kada su USB printeri u pitanju, onda automatsko paljenje nije problem. Ovakva su mi rješenja jasna ako već imaš printer, pa ga želiš staviti u mrežu. Ali očito ti nemaš printer, a očito planiraš dati novac za laserski, pa da možda razmisliš o mrežnom printeru? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ne, imam ja trenutačno priner, samo neki stari na pola pokvaren - radi se o Epsonu EPL 6200 koji je spojen preko mrežnog, ne usb, kabela na gigaset se515 router - taj nema usb priključak. E sad, fora je u tome da taj printer (pored toga kaj je na kraju životnog puta) ne može upaliti signal iz pc-a... znači, tipičan usb printer je ugašen i kad npr. u wordu kliknem na print, on se sam od sebe upali, a ovaj moj epson treba biti non stop upaljen. Iz toga razloga me zanima neka preporuka, odnosno način na koji da spojim/što da kupim da imam isti način paljenja kao i kod običnog usb printera koji je direktno spojen na pc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Kako sam već rekao gore neki usb printeri imaju tu funkciju da se probude iz sleep moda kada dobiju print job, a neki ne. Daljni info ćeš morati tražiti po internetu ovisno o pojedinom modelu. Mislim da je najjednostavnije printer ostaviti upaljen, jer kad ne printa onda je potrošnja sasvim mala (cca 10W). Opcije koje ti stoje na raspolaganju su isto opisane u postu poviše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo, da opet malo "dignem" ovu temu... gledao sam sad sve ove modele printera, routera, itd. Zanima me - - da li znate neki mrežni printer koji se spaja preko utp kabela, a da ima mogućnost da se također probudi iz sleep moda kao i neki printeri preko usb-a - da li printeri koji imaju već urađeni wlan adapter i spajaju se bežično na mrežu imaju istu tu mogućnost ili oni moraju biti non stop upaljeni? Fora je u tome da imam drugi komp na donjem katu, pa mi nema smisla da svaki puta kad netko želi nešto printati mora hodati gore na kat i paliti printer, pa opet dole, pa onda opet gore po isprintane papire... Znaci, trebal bi neku soluciju za printer spojen na gigaset 515 koja omogucuje da samo kliknem print i da se printer upali... router ne mislim kupovati, jer su preskupi, a ovaj jos uvijek radi ok. Samo cu kupiti micronetove wlan adaptere za svaki komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ovo mi je iance ful hitno, pa bih cijenio bilo kakav prijedlog! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Opet ponavljam, zar je problem ostavit printer non - stop upaljen? Ako hoćeš laser, HP LJ1022n troši 2 W u sleep modu i spaja se preko USB 2.0 ili Ethernet porta. Postoji verzija istog i sa wireless Ethernet 802.11b/g (WiFi) mogućnošču spajanja. Treba tražiti. Nažalost svi proizvođači "pumpaju" cijene za modele s Network i/ili WiFi modele. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|