|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Spajanje PC-DVD-Sat
Jeli mi moze netko reci kako da spojim dvd i satelit na pc? Ili barem mi reci da li mi za to treba graficka sa vise dvi izlaza,tv tuner mozda,ili postoji neki uredjaj? Opcija b mi je spojiti Pc-Tv pa dvd i satelit na tv. Kako da spojim tv sa pcom?i hocu li onda moci gledat satelit na monitoru? Radim ovo jer ima bolji monitor od tv.+ nemam mjesta u sobi pa bi izbacio tv totalno ako je moguce,a monitor je lcd i ogroman je Zadnje izmijenjeno od: laranik. 14.09.2007. u 22:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Polako, kao prvo, dobrodošao na PCE forum. Kao drugo, što nazivaš "satelitom", ono što kruži po Zemljinoj orbiti? ![]() Pročitaj i pravila foruma, nešto ti nedostaje. http://forum.pcekspert.com/faq.php
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
aha,ovako znaci na forum nisan tek dosao,samo sam prije imao drugi nick(basoo ili tako nesto,zaboravio sam user i pass pas sada imam novi) Vidim da mi fali konfa,to cu lako risiti.naime radim na laptopu i to je trenutno jedini pc koji imam Onda ovako,u sobi imam monitor(ubrzo u kuciste,kupuje se,postao sam thread u konfiguracije) DVD uredjaj panasonic sa-ht335 (Scart,s-video out, video out na komponente,vcr audio in,tv audio in) Satelitski reciver samsungdsr 9500 via ci(2 scarta,audio i video,s-vhs,rs232 port,i port koji ide u tv,i za antenu do pijata) I sada..ja znam spojiti na tv sve to ali kako da spojim na monitor,tj pc koji ce doci svaki dan, konkretno imam Samsung SyncMaster 931C.Skroz novi monitor,kupljen u Singaporeu jos ga nema u hrv niti kupiti i zao mi je da stoji tako bez koristi. Soba mi je mala i bilo bi mi odlicno rijesenje da maknem tv iz nje i spojim sve na taj monitor(tj pc) Zato sam pitao da li mi treba graficka sa vise dvi portova,ili nesto? Znaci u kratko.Cilj mi je spojiti dvd uredjaj i satelitski reciever tako da mi slika bude na monitoru a ne na tv |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tako znači... Trebat će ti grafa s video ulazom (DVI je samo izlaz na njoj) odnosno VIVO-om (Video-In-Video-Out) ili TV odnosno capture kartica. VIVO nemaju sve grafe nego samo neke dok sve TV i capture kartice imaju video ulaz. Zatim, spojiš linijski DVD player na satelitski receiver i onda satelitski receiver spojiš na VIVO grafu/capture/TV karticu. Pokreneš njezin softver za gledanje programa, prebaciš na video ulaz (RCA ili s-video) i to je to. Iako ne znam što će ti DVD player kad već imaš DVD čitač u kompu? A postoji i zamjena za satelitski receiver - DVB-S kartica.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|