|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Spajanje PC-DVD-Sat
Jeli mi moze netko reci kako da spojim dvd i satelit na pc? Ili barem mi reci da li mi za to treba graficka sa vise dvi izlaza,tv tuner mozda,ili postoji neki uredjaj? Opcija b mi je spojiti Pc-Tv pa dvd i satelit na tv. Kako da spojim tv sa pcom?i hocu li onda moci gledat satelit na monitoru? Radim ovo jer ima bolji monitor od tv.+ nemam mjesta u sobi pa bi izbacio tv totalno ako je moguce,a monitor je lcd i ogroman je Zadnje izmijenjeno od: laranik. 14.09.2007. u 23:00. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Polako, kao prvo, dobrodošao na PCE forum. Kao drugo, što nazivaš "satelitom", ono što kruži po Zemljinoj orbiti? Što ti je DVD? Medij, uređaj (kakav?) ili nešto treće? Kad to razjasniš, možemo krenuti...Pročitaj i pravila foruma, nešto ti nedostaje. http://forum.pcekspert.com/faq.php
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
aha,ovako znaci na forum nisan tek dosao,samo sam prije imao drugi nick(basoo ili tako nesto,zaboravio sam user i pass pas sada imam novi) Vidim da mi fali konfa,to cu lako risiti.naime radim na laptopu i to je trenutno jedini pc koji imam Onda ovako,u sobi imam monitor(ubrzo u kuciste,kupuje se,postao sam thread u konfiguracije) DVD uredjaj panasonic sa-ht335 (Scart,s-video out, video out na komponente,vcr audio in,tv audio in) Satelitski reciver samsungdsr 9500 via ci(2 scarta,audio i video,s-vhs,rs232 port,i port koji ide u tv,i za antenu do pijata) I sada..ja znam spojiti na tv sve to ali kako da spojim na monitor,tj pc koji ce doci svaki dan, konkretno imam Samsung SyncMaster 931C.Skroz novi monitor,kupljen u Singaporeu jos ga nema u hrv niti kupiti i zao mi je da stoji tako bez koristi. Soba mi je mala i bilo bi mi odlicno rijesenje da maknem tv iz nje i spojim sve na taj monitor(tj pc) Zato sam pitao da li mi treba graficka sa vise dvi portova,ili nesto? Znaci u kratko.Cilj mi je spojiti dvd uredjaj i satelitski reciever tako da mi slika bude na monitoru a ne na tv |
|
|
|
|
|
#4 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tako znači... Trebat će ti grafa s video ulazom (DVI je samo izlaz na njoj) odnosno VIVO-om (Video-In-Video-Out) ili TV odnosno capture kartica. VIVO nemaju sve grafe nego samo neke dok sve TV i capture kartice imaju video ulaz. Zatim, spojiš linijski DVD player na satelitski receiver i onda satelitski receiver spojiš na VIVO grafu/capture/TV karticu. Pokreneš njezin softver za gledanje programa, prebaciš na video ulaz (RCA ili s-video) i to je to. Iako ne znam što će ti DVD player kad već imaš DVD čitač u kompu? A postoji i zamjena za satelitski receiver - DVB-S kartica.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |