|
![]() |
#1 |
Car Audio Fanatic
Datum registracije: Nov 2006
|
Prosirivanje WLAN mreze
Imam routan internet preko dlinka DI-524 po jednom dijelu kuce, medjutim sada se ukazala potreba da i drugi dio kuce bude potpuno pokriven tom istom wireless mrezom... Sta mi je ciniti? Kako to najjeftinije izvesti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Nabavi neki jeftini ap i konfigururaj ga u wireless repeater mode moguče s gigasetom kaj je dolazio s adsl-om ona 515se ak se nevaram
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja bih ti preporučio da uzmeš D-Link DWL-2100AP i proširiš signal pomoću reapeter moda bežično. Možeš naravno i uzeti neki jeftiniji AP samo paziti da je kompatibilan sa postojećim routerom (tj. da su chipseti kompatibilni).
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Kolko je meni poznato wireless je standardiziran i svi chipseti su kompatibilni. A kaj se tiče router-a uzmeš neki koji ti je cijenovno prihvatljiv ,ali ti preporučam da uzmeš neki s GUI sučeljem jer konfiguracija preko hyper-terminala malo nepraktična.
![]() |
#6 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
je standardiziran, al zna bit problema između chipseta različitih proizvođača sa kompatibilnošću, stabilnošću i slično
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
![]() |
#8 |
Car Audio Fanatic
|
Hvala na savjetima. Dlink2100 mi je malo preskup a i ne mogu ga nabaviti u hgspotu ili vemilu... ![]() Ova tri su mi cijenovno privlacna, ali sad bi mi trebala pomoc oko tih chipseta posto se bas ne kuzim, a i ujedno dali imaju opciju da mogu bezicno prosiriti signal? Ovaj prvi netgear na akciji za 299kn u vemilu mi je jos najinteresantniji... http://www.vemil.hr/cjenik.aspx#Grp2...naopr&c=C20107 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=11424 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=17815 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
sve ove koje si naveo, letimičnim pogledom, ne podržavaju repeater mode... ovaj NetGearov AP podržava (WG602), a ako hoćeš baš router, a ne samo AP, koji podržava i repeater mode prouči malo ove sve modele koje imaju u HGspotu, trebao bi se neki naći među njima...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ono što ti treba je wireless router koji podržava WDS (Wireless Distribution System). No, problem je u tome što u većini slučajeva nećeš moći koristiti WPA enkripciju. Ja imam Buffalo wireless router i probao sam proširiti bežičnu mrežu sa Siemensom se515 u WDS modu, ali WPA enkripcija nije radila. Mislim da bi zato trebao naći neki d-link wireless repeater (npr. http://www.dlink.com/products/?pid=267&sec=0) koji će podržavati WPA jer ti je bez toga bežična mreža nesigurna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Car Audio Fanatic
|
Hvala na prijedlozima medjutim jucer mi je pala jedna druga ideja na pamet... ![]() Sta kazete na kombinaciju 2x ovaj netgear ap+router od 300kn tako jedan postavim u client a drugi u ap mode? Mislim da je to puno kvalitetnija i stabilnija solucija. Malo je skupo ali opet kasnije ako budem prosirivao mrezu imam vise mogucnosti sa 2 uredjaja (valjda), a i dva losa ubise milosa... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|