|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Molim pojašnjenje NB strap i OC chipseta...
Molio bi vas da mi malo bolje pojasnite ako vam se da a pitanje je oko teme NB strap i OC chipseta... Ako spustim množitelj automatski i voltaža bi trebala biti manja znaći da kada OC sa x9 volt.mora biti radi stabilnosti 1.375 za 3.4GHz a za x7 volt 1.365 ove cifre su primjeri da bi lakše postavio pitanje i u konačnici da li ja šta tu dobijam.Meni je sada komp stabilan na 3.0GHz sa auto voltažom na 333 FSB sa standardnim coolerom za e6600. Ako ću doći do 3.0 sa puno manjom voltažom onda se to isplati i da li ja tu nešto reskiram.Pitanje nisam znao gdje da postavim a pošto sam često na ovim stranicama pa sam se odlučio za ovdje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Pogledaj ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56341 ...
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jako si neprecizan u svojem pitanju. Mada, iz mojeg znanja o strapu, neće ti niži množitelj na procesoru ništa sniziti voltažu na istome. Strap jednostavno regulira max. FSB koji možeš povući. A napon koji je potreban za određeni frekvenciju procesora je takav kakav je - manji množitelj ga neće smanjiti (barem koliko ja znam, dapače niži množitelj na E6600 će još dodatno povisi frekvenciju chipseta, što ne ? ![]() Užasno ti je teško čitati post, nažalost, al nadam se da sam pogodio barem dio koji te muči. I da, savjet - OC-ati sa postavkom Vcore na AUTO nije nikako preporučljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
dobro je skonto sam neke stvari jer sam morao praktično sve to probati |
![]() |
![]() |
|
|