Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2007., 14:16   #1
beavis
Premium
Moj komp

beavis's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Europska komisija protiv Intela

Europska komisija je formalno pokrenula protutrustovsku tužbu protiv Intela zbog navodno korištene ilegalne taktike u borbi za tržišni udio sa svojim glavnim konkurentom na području računalnih procesora, tvrtkom AMD.

Predstavnici Europske komisije istaknuli su da već nekoliko godina proučavaju Intelovu taktiku kako bi donijeli odluku dali se kompanija ponašala nepošteno kako bi zadržala svoju tržišnu dominaciju i prednost pred AMD-om.

Za sada niti jedna strana nije željela komentirati tužbu, no AMD je slične tužbe protiv Intela već pokrenuo u SAD-u i nekoliko drugih država.

Preneseno sa bug.hr
Staro 28.07.2007., 14:37   #2
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Što, AMD ne može napraviti bolji proc, pa se sad tužaka?
gorluk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.07.2007., 14:43   #3
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Uze mi rijec iz usta A u Europskoj komisiji sve puno AMD-ovaca sa ATi grafuljama

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 14:59   #4
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ko im je kriv kada neznaju izabrati,
Staro 28.07.2007., 15:02   #5
beavis
Premium
Moj komp

beavis's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Nije im lako kola idu nizbrdo, pa se mozda na ovaj nacin dokopaju love .
Staro 28.07.2007., 15:12   #6
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
a cujte možda da netko proba iskopati prave razloga zašto europska komisija tuži intel..možda bi imalo smisla..a amd zna napraviti procesor..ima jako dobrih procesora..nemaju 15 sec u super PI imaju 20 i koga briga?

sve u svemu..ajde kada bude vise infora da netko stavi pravu informaciju
Hamm je online   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 15:18   #7
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
AMD je imao barem 3 godine bolje proceve od intela pa se nije bolje prodavao.

Imam 3800+ socket 939 (@2500 MHZ default napon) i uopce ne pratim vise .
Al cini mi se da se razlika u cijeni INTEL naspram AMD-a povecala pristojno.

Mozda cak do upitne isplativosti kupnje intela, al kazem ne znam vidim samo puno novih intel oznaka i ne kuzim prave rezlike. Kad bi kupoval sigurno bi odvagno dobro, tu bi naravno uzimao u obzir i cijene ploča.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 28.07.2007. u 15:41.
BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 15:40   #8
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Pa ovo zapravo i nije način da se dokopaju love, iako im je to u prvom planu , Intel je i prije ucjenama, sabotažama i sličnim napadao AMD, pa je bio na sudu, pa je vjerojatno sad kad je AMD u lošoj situaciji, Intel htjeo zadat nekakav smrtni udarac da ga se riješi...
Da prvi put čujem za ovo, ne bih vjerovao, ali pošto znam da je Intel već više puta išao na takav način protiv AMD-a, onda me niš ni ne čudi
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 15:56   #9
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Nemu tu mjesta čuđenju. Intel je prek svojih glasnogovornika i analitičara u zadnjih nekolko godina masu put izjavil da im je cilj uništiti sav AMD-ov marketinški udio. S pojavom C2D procesora (i izjavama poput "zabit ćemo im sjekiru u leđa") sve je podignuto na višu razinu, a AMD-ovi potezi se pažljivo seciraju da bi se jadni mali Švabi prikazali ko potpuni nesposobnjakovići kojima je samo do para i naslova u medijima.

Sad kad Intel (napokon) ide pod istragu i kad se našel na optuženičkoj klupi, opet svi gledaju AMD ispod obrve. Gunđajući kak im je samo do para i kak je većini žal kaj nemaju brutalno naclockane C2D mašine, pa za utjehu kupuju AMD-ove procesore i nadaju se da ovaj ne bu propal. Naravno da Intel kao firma iz koje etika i moral jednostvano isijavaju, nikad ne bi pomislil na pokušaj ucjene, mita, korupcije i sabotaže. Za tak nekaj je sposoban samo AMD koji u svojoj nakani da zgrabi čim više para (uz čim manje truda i čim više šrot proizvoda) ne preza ni pred čim - pa ni pred lažnim optuživanjem anđeoskog Intela.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 16:07   #10
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Da li je i to Catherine McPhee izjavila, jer ne želim neke netočne informacije...
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.07.2007., 16:15   #11
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor WichitaQ Pregled postova
Da li je i to Catherine McPhee izjavila, jer ne želim neke netočne informacije...
Nije, jer bi onda i nju i gđicu. Toscanini spomenul u prethodnom postu. Osim toga ovo je ozbiljna tema, za razliku od one kak su X2 samo dobri za rad u Windowsima. Kaj se tiče informacija o svoj toj svi protiv Intela, a on nevin strki, ako ti se da upogoni najdražu tražilicu i videl buš da je ovo kaj sam napisal još i gore nego se čini na prvi pogled.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 17:16   #12
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Osobne preferencije na stranu, nemože se reći da je AMD radio loše proceve(sjetite se npr. duronki 950 koje su jele celerone iste frekve za doručak)
što se nažalost za celerone nemože reći(tipa celići na 733 mhz ak se ne varam s 66 mhz sabirinicom!)

a što se tiče tužbe,nek im ide ,jer razmislite si kako će stvari stojat kad Intel bude jedini...
konkurencija nama kao kupcima odgovara ,jer dobivamo ,više manje, dobre proizvode po dobrim cijenama...

viva la AMD
Staro 28.07.2007., 19:23   #13
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Tvrdnja da AMD radi loše procesore uglavnom potječe od onih kojima je mjerilio kvalitete procesora Super pi...
Nemreš vjerovat, ali ima i onih kojima to nije tak. Ne znam što to netko može napraviti sa svojim C2D procesorom a da ja ne mogu sa svojim amd-om. To kaj će C2D odvrtiti super pi 20 sekundi brže? Yeah, right...
A mislim da ste mogli naći na netu i dosta testova toliko osporavanog jeftinjak semprona koji se vrlo dobro nosi sa C2D celeronima, a u nekim stvarima ih i šiša. Toliko o tome.

Govoreći ozbiljno, AMD se još dobro drži s obzirom na Intelovu financijsku i marketinšku snagu. Nažalost, trenutno im ne ide s novom linijom procesora, a tu opet dolaze do izražaja mali proizvodni kapaciteti. Tko kaže da sličnih problema nije imao i Intel u razvoju conroe jezgre? Zbog velikih kapaciteta oni su takve probleme mogli riješiti u znatno kraćem roku.

Web je pun informacija kao što reče McG, smao ih treba potražiti, pa ćete pronaći kakvim se sve metodama poslovanja koristi Intel - ima dosta sličnosti sa svime nam tako dragim T-com monopolistom...
Staro 29.07.2007., 17:41   #14
nathan
IT Consultant
Moj komp

nathan's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
na stranu tuzbe, za sve nas korisnike pc-a svakako je bolje da na trzistu procesora imamo i amd i intel, jer dok je konkurencije biti ce i novih tehnologija, i brzih i boljih procova, te dakako i nizih cijena sto svavkako zelimo svi mi
Staro 30.07.2007., 00:33   #15
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
sad ce bit rasprava i (vjerojatno) rat ko ima bolje advokate i privatne istrazitelje, a ne proceve jel....onda ce Bush dat ultimatum i jednima i drugima da se smire inace ce im uvest sankcije u vidu isporuke poluvodica, a bit ce i optuzbi od strane AMD-a da Intel financijski podupire Alqaidu, i obrnuto naravno, na kraju ce Bush izvrsit pomorsko-zracni desant na sve FAB-ove obje kompanije, a opstat ce njemu najdraza, naravno TEXAS instruments

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 02:08   #16
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ma ne znam, meni je i Intel fanboy-izm i AMD fanboy-izm jednako glup (kao i Mac / PC, nVidia / ATI itd itd.) - to su sve multibillion firme, i najsmješnije mi je kad netko brije kako podržava "jadnog underdoga" AMD-a kupnjom njihovih procesora...te firme okreću milijarde i milijarde, ne radi se tu o podržavanju nekakve opskurne alternativne udruge za koju stvarno postoji mogućnost da neće moći platiti račune za kolovoz bez vaše pomoći ili nešto slično.

I Intel i AMD i Apple itd itd. su multinacionalne kompanije koje bi prodale vlastitu majku đavlu, i normalno da tu nema nikakve priče o moralu. Naravno da si svi podmeću klipove pod noge, na sve moguće i nemoguće načine (čitaj: legalne ili ilegalne) - pa ipak su tu u igri milijarde.

Činjenica je da se svi trebamo moliti da AMD izbaci što bolji proc može, sve kako stvarno ne bi utonuo u veće probleme (osobno mislim kako mu se to neće dogoditi - mislim, da upadne u velike probleme, ili ne daj bože nestane).
gorluk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno