|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Otkazala elektronika na HDD?
Konfiguracija je sljedeća: AMD 3000+ sck754 Asus K8N-E Deluxe 2×512DDR 9600 Pro Saphire Chieftec 350w DVD-ROM + DVD-RW 200GB SATA2 Samsung(SP2004C) - ispravan (Backup disk) 120GB SATA1 Samsung(SP1213C) - izgleda da je crkla elektronika (na ovom disku je bio Win XP) Računalo pali normalno... bios vidi oba diska i svi naponi u biosu su ok (default postavke)... sve dok ne dođe do pred sami ulazak u winxp kad jednostavno ne pokazuje ništa odnosno crni ekran a ventovi uredno vrte... Jednom sam cak na tom istom racunalu uspio odvrtit advanced test od IBM-Hitachia koji je uredno prosao... inace nije htio iz prve uc ali nakon par pokusaja sam ga uvjerio... u medjuvremenu je prosao i samsungov test... Taj isti problematicni disk sam spajao na jos dva racunala... Na jednom sam uspio nakon vise pokusaja uc u WinXP te su ga XP-i uredno pronasli i instalirali... Te dok sam cackao sto ima na disku racunalo je jednostavno smrzlo... Na drugom racunalu nije uopce htio uc u XP nego bi se samo restartao nakon sto bi dosao do ucitavanja XP-a (bios ga je uredno vidio). Moja pretpostavka je da je otisla elektronika... Samo me buni to sto je taj disk bio uredno stavljen sa aktivnim hladnjakom zavidanim direktno na njega odozdo... a ovaj drugi od 200gb je doslovno lezao na dnu kucista u plasticnoj kutiji sa kojom je dosao koja je bila dovoljno otvorena tek za sata kabel i struju... Još jedna stvar koja me interesira je da je ovaj disk od 120 koji je crko radio u sata1 modu dok je ovaj drugi od 200gb bio spojen odmah do njega i radio u sata2 modu (bez jumpera)... Svi komentari i prijedlozi su dobrodosli...
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Što da ti kažem - dobro si skužio - crkao je... Ako imaš bitne podatke na njemu probaj ih izvući i disk pod ruku i pravac dućan ako je pod garancijom, a ako nije... Je** ga...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|