Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.07.2007., 22:54   #1
Tomy9
Ja
Moj komp

Tomy9's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Remote

imam dva kompa umrezena. na drugom "upalim" remote desktop, ali ne mogu naci usera (prvi komp) kojem ce dozvolit remote.

kak god trebalo bi raditi bez toga (kod frenda i u skoli radi).

sad udjem u remote i napisem name i sve se lijepo spoji i udje u full screen ali me onda trazi pass.
sad problem je sto ne znam koji pass tu ide jer nemam nikakav password na kompovima i log inam se kao admin...
Tomy9 je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2007., 01:49   #2
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor Tomy9 Pregled postova
imam dva kompa umrezena. na drugom "upalim" remote desktop, ali ne mogu naci usera (prvi komp) kojem ce dozvolit remote.

kak god trebalo bi raditi bez toga (kod frenda i u skoli radi).

sad udjem u remote i napisem name i sve se lijepo spoji i udje u full screen ali me onda trazi pass.
sad problem je sto ne znam koji pass tu ide jer nemam nikakav password na kompovima i log inam se kao admin...
moraš upisati IP adresu drugog kompa zajedno sa paswordom i korisničkim imenom prilikom kreiranja konekcije, na tom drugom kompu napraviti pasword za korisnika na kojeg se misliš logirati i to je to.

i da, na tom kompu na kojeg se spajaš omoguči u System Propertisu => Allow users to connect remotely to this computer

EDIT ovo vrijedi za MS-ov Remote Desktop Connection, ako ideš preko VNC-a malo je drugačija shema.
Ak si krenuo več MS-ovim putem slobodno instaliraš Terminal Services Client 6.0

http://support.microsoft.com/kb/925876
jonyb je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.07.2007., 16:53   #3
Tomy9
Ja
Moj komp

Tomy9's Avatar

Citiraj:
Autor jonyb Pregled postova
moraš upisati IP adresu drugog kompa zajedno sa paswordom i korisničkim imenom prilikom kreiranja konekcije, na tom drugom kompu napraviti pasword za korisnika na kojeg se misliš logirati i to je to.

i da, na tom kompu na kojeg se spajaš omoguči u System Propertisu => Allow users to connect remotely to this computer

EDIT ovo vrijedi za MS-ov Remote Desktop Connection, ako ideš preko VNC-a malo je drugačija shema.
Ak si krenuo več MS-ovim putem slobodno instaliraš Terminal Services Client 6.0

http://support.microsoft.com/kb/925876
ukljucio sam "Allow users to connect remotely to this computer" na drugom kompu.

i ne kuzim sta sad. gdje moram napraviti korisnika?

ja sa svog kompa odem pod remote desktop connection i tamo upisujem ip, name i pass ali koji pass kad ga korisnik na drugom kompu nema...

EDIT:
napise mi unable to log you in because accoutn restriction....
Staro 11.07.2007., 19:55   #4
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
komp štef => napraviš korisniku pasword za account, znači klasični pasword za logiranje u windowse, očitaš koja je ip adresa u mreži, i omogučiš remote conection

komp joža => ideš u programs, accessories, communications, pa na Remote Desktop Connection. popuniš potrebne podatke i to je to.

važno je da imaš podešenu mrežu i isključen firewall, za početak dok složiš remote
jonyb je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2007., 12:57   #5
Tomy9
Ja
Moj komp

Tomy9's Avatar

evo uspio sam. cudno ali problem je bio sto je bila odabrana 56k konekcija, a ne lan. nisam mogao vjerovat da je to problem.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno