|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Pozdrav ![]() Ovako, planiram kupiti dosta jeftinu konfu, svojevrstan HTPC za male pare. Dakle, koristio bi se samo kao DVD player, te da sa hard diska mogu gledati serije / filmove / etc... TV kartica mi ne treba jer ionako ne koristim video, uglavnom sve što mi propustim skinem sa neta, tako da mi se ta investicija čini nelogičnom. Kao što sam rekao, koristio bi se samo za puštanje multimedije, bit će spojen na moje 5.1 kućno kino, te me zanima sljedeće: 1) Hoće li ovaj procesor uspjeti pogoniti sve to? 2) Hoće li integrirana kartica biti dovoljna za zadovoljavajuću sliku na telki i opću brzinu sistema ( dakle bez neugodnog laga i nedaj Bože zastajkivanja filmova ) ? 3) Kućište - znam da je jeftino ali mi jako lijepo izgleda, najviše me zabrinjava napajenje - hoće li biti dostatno te da li je iole kvalitetno? Dakle, iako mislim da je konfa dostatna, molim vas da mi pomognete, tj. najmanje dva mišljenja su bolja od jednog zar ne? ![]() OK, konfa je MBO ABIT, s. AM2, NF-M2S, nVIDIA GeForce 6100, BUS 2000 MHz, VGA, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, mATX - 448,00 kn AMD Sempron 64 3000+, 1600 MHz, 256 kb c., socket AM2, BUS 1000 MHz, BOX (Manila) - 206 kn RAM, 1 Gb, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, KINGMAX - 349 kn HDD HITACHI 250 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 8 MB cache - 455 kn DVD pisač, DVD±RW & DVD±R, PIONEER DVR-112DBK, 18x, 8x dual layer 8.5 GB, bulk, crni - 243 kn Kućište FRONTIER Prime 15M, crno, slim, 300W mATX, rev 2.0 - 292 kn ( link na kućište - http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.603.021 ) E da, cijena je 2000kn uvrh glave Hvala, pozdrav
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle ako planiraš koristiti HDTV DVD iliti Blue-Ray DVD na tome jednog dana preporučio bi ti da si zemeš ipak jači procesor, možda i dual core 3600+ jer je nesigurno kako će ti to radit ako ne klokaš to a to u HTPCu onda gubi smisao...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
hdtv na telki? mislim da mu je bolje za sad uzet ovo pa poslje lako promjeni procesor ako ce biti potrebno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Hm neznam ja kad neko kaže HTPC zamišljam nešto što se ne mjenja bar 10ak godina ali kako rekoh - ako misli vozit blue-ray, ako ne misli - ništa, slobodno uzme ovo što je nabrojao...
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala na prijedlozima, ali za HDMI-jem zasad nemam potrebe, a kada bude ploča ipak ima AM2 socket ( dakle zamijeniti za neki noviji proc ) i PCI-e x 16 ( za grafičku koja to podržava ). Isto stoji i za Bray, jednsotavna nadogradnja. Uostalom, u to vrijeme mislim već imati stalni posao, a ne kao student lijepiti deklaracije, raditi ankete i šaprati ovako male iznose ![]() Nego, može li mi netko odgovoriti na moja pitanja? ![]()
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Evo ja ću... ![]() 1) Oće - naravno... 2) Najagresivniji DVD playeri i divx kodeci neće pojesti niti 50% tvog proca a propo integruše - ona nije za igranje ali za prikaz ziher će biti dostatna, o kvaliteti prikaza na Tvu ti nebi mogao reć jer nisam nikad isprobava neku integrušu na Tvu ali ako su kao low cost grafe (a trebale bi biti) onda nmaš briga za DVD reze... 3) Oće napajanje će ti biti dosta jako da to vozi, ašto se casea samog tiče to je stvar ukusa jel... ![]()
![]() |
#7 |
Registered User
|
E hvala, potvrdio si mi sumnje ![]() Nego, ako ti se da, bi ti možda mogao predložiti drugačiju konfu? Naravno oko 2000 kn +/- 200 ![]() A za kućište, ta 300 kn sa napajanjem mi je izvrsno. Uostalom znaš onu, beggars can't be choosers ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|