Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.07.2007., 13:12   #1
xmark
Registered User
Moj komp

xmark's Avatar

Datum registracije: May 2005
Preporuka: Dell E228WFP ili Samsung 215tw

Dvoumim se između kupovine monitora - Dell E228WFP ili Samsung 215tw. Zanima me da li velika razlika u kvaliteti slike pošto Dell koristi TN matricu? Monitor mi najviše služi za fax (excel, word, mathematica, programiranje), gledanje tv-a i filmova, internet i igranje pokojeg RPG-a ili FPS-a. Vidljivi kut nije od presudne važnosti pošto većinu vremena provodim u ravnini monitora. Jedini problem sa Samsungom je input lag koji je navodno jako izražen pa me zanima da li smeta pri svakodnevnom radu ili samo kod igranja npr. FPS-ova? Do sada sam imao SONY 17'' HS74P TFT LCD X-BLACK te sam bio zadovoljan kvalitetom slike, iako je bio izražen backlight bleeding. Ukoliko je netko imao prilike raditi na Dellu i Sonyju, volio bih da usporedi kvalitetu ekranskog prikaza te reprodukciju crne. Samsung 226bw ne ulazi u izbor zbog dizajna i sjajnog okvira. Prihvaćam i preporuke LCD-ova dijagonale >=21'' do 4000kn.

Hvala.
Staro 09.07.2007., 21:03   #2
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Taj samsung je definitivno bolji izbor.
Ima S-PVA matricu (bolju kvalitetu slike) samo košta skoro 4000kn dok 22" TN-ovi koštaju između 2500 i 3000kn.

Za oko 3000-3200kn možeš nabavit Dell 2007WFP ili Philips 200WP7ES koji su odlični monitori (ista rezolucija kao ova 2) samo 1 odnosno 2 inča manje.
Mar je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.07.2007., 23:19   #3
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ako već imaš takav budget mislim da ti je najbolje uzeti NEC 20WGX2. To je IMHO trenutno najbolji 20" widescreen LCd monitor na tržištu. S-IPS matrica, odlična boja, kutevi gledanja itd (te odličan response time - monitor se super ponaša pri gamingu).

Ako ne bi išao na widescreen onda bih ti preporučio HP LP 2065 - 20" monitor, 1600x1200 rezolucija, S-IPS matrica...oko 3500kn.

U svakom slučaju oba monitora su bolji izbor od navedenih Dell / Samsung modela.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2007., 11:36   #4
marqox
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
S obzirom na novce koje si spreman platiti, svakako idi po dućanima i testiraj sam. Osobno sam tražio neki 21''+, vrtio testove po dućanima i s nekim modelima koji se ovdje preporučuju nisam baš bio oduševljen.
Na kraju mi se najviše svidio baš taj Samsung 215TW, imam ga par mjeseci i vrlo sam zadovoljan. Vjerujem da svatko svog konja hvali, ali stvarno nemam nikakve zamjerke. Najviše surfam, programiram, pogledam koji film i bacim koju igru.
No, prije svega stoji prva preporuka - za te novce natjeraj (teška riječ, zamoli i nitko ne radi probleme) dućane da ti pokažu što više i isprobaj sam.

Zadnje izmijenjeno od: marqox. 10.07.2007. u 14:01.
marqox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno